מתכון: עוגת גבינה עם שוקולד לבן ואוכמניות

לקראת חג השבועות, כרמית מציעה מתכון מפנק לשולחן החג ||| עוגת גבינה עם שוקולד לבן ואוכמניות ||| לפרטים ולמתכון בהמשך <<<

עוגת גבינה כרמית (צילום: אמיר מנחם)

מצרכים (תבנית עגולה 26)

לקרמבל עוגיות חמאה

  • 300 גרם קמח
  • 200 גרם חמאה או 130 גרם שמן זית
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 ביצה

למלית גבינה ושוקולד לבן

  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • 250 גבינת שמנת 30%
  • 150 גרם סוכר
  • כפית מחית וניל
  • 14 גרם ג'לטין
  • 50 גרם מים
  • 3 חפיסות שוקולד לבן של כרמית
  • 150 גרם שמנת מתוקה
  • 500 גרם שמנת מתוקה
  • מלית אוכמניות/ ריבת אוכמניות מוכנה לשימוש כ- 350 גרם

אופן הכנה

קרמבל עוגיות חמאה

  1. במעבד מזון שמים יחד קמח, חמאה וסוכר ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים
  2. מוסיפים את הביצה והווניל ומעבדים עד קבלת בצק אחיד (יש להיזהר שלא לעבד את הבצק יתר על המידה )
  3. מרדדים את הבצק לעובי אחיד של 1 ס"מ
  4. אופים בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות למשך 15-20 דקות
  5. מצננים וטוחנים במעבד מזון שוב
  6. מחלקים את הקרמבל ל- 2 קערות. באחת שמים 3/4 מהכמות ובשניה את הרבע הנותר
  7. מחממים 50 גרם חמאה ומוזגים לקערה שבה הכמות הגדולה של הקרמבל
  8. מערבבים היטב ומהדקים לתחתית של תבנית בקוטר 26

מוס הגבינה

  1. משרים את הג'לטין במים
  2. בקערה שוברים את השוקולד הלבן, מרתיחים 150 מ"ל שמנת מתוקה ומוזגים על השוקולד
  3. מחכים דקה ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת קרם שוקולד חלק ומבריק
  4. בקערה גדולה שמים יחד גבינות, סוכר ווניל
  5. מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה וחלקה
  6. מחממים את הג'לטין במיקרו רק עד שנמס כליל ( 20 שניות לערך) ומערבבים אותו לשוקולד
  7. לאחר מכן את השוקולד מקפלים למסת הגבינות
  8. מקציפים 500 מ"ל שמנת מתוקה ומקפלים למסת הגבינות
  9. יוצקים את המסה המוכנה על הקרמבל חמאה ומעבירים לקירור של 5 שעות לפחות

מלית אוכמניות וקישוט

  1. לוקחים קערה קטנה שמים אותה הפוכה על העוגה
  2. מפזרים את הכמות הקטנה של הקרמבל מסביב
  3. מרימים את הקערה בעדינות ומסדרים מעל את מלית האוכמניות

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות