עוגה עסיסית ממקמח כוסמין מלא, בננות, שקדים ושוקולד ||| עוגה שמתאימה לכל השנה ולכל אוהבי שוקולד אבל זו לא עוגת שוקולד ||| הרבה פרי ושמן זית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 תבניות אינגליש קייק)
- 110 גרם קמח כוסמין רגיל מנופה
- 110 גרם קמח כוסמין מלא מנופה
- 140 גרם סוכר לבן
- 50 גרם סוכר חום
- 4 ביצים M
- 1.5 כפיות תמצית וניל איכותית
- 2 כפות רום
- 180 סמ"ק שמן זית
- 4 בננות בינוניות בשלות (עדיף שקליפתן כבר שחורה)
- 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
- קורט מלח
- 100 גרם שבבי קוקוס (לא חובה)
- 100 גרם שוקולד מריר 70% קצוץ גס
- 100 גרם שקדים פרוסים/מקלות
אופן הכנה
- מחממים תנור על 170 מעלות במצב טורבו
- טורפים היטב בקערה גדולה או מיקסר עם וו גיטרה, סוכר לבן, סוכר חום, ביצים, וניל, רום ושמן זית לקבלת תערובת אחידה
- מקלפים ומועכים את הבננות ומערבבים לתוך לתערובת הסוכר
- מנפים קמחי הכוסמין לקערה נפרדת
- מערבבים הקמחים עם אבקת האפייה והמלח לקבלת תערובת אחידה
- מאחדים את שתי התערובות ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה
- מקפלים פנימה שבבי קוקוס ושוקולד קצוץ
- מעבירים את התערובת לתבניות אינגליש משומנות
- מפזרים מעל שקדים
- אופים 25-30 דקות במרכז התנור עד שקיסם יוצא נקי
בתיאבון