מתכון: עוגות שוקולד ביתיות בטעם של פעם

מתכונים של פעם, מספר המתכונים של אביבה בר ||| עוגת שוקולד קלה להכנה ועם טעם של פעם ||| 2 עוגות שוקולד גם לצליאקים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

ספר המתכונים של אביבה

לפני כעשור, ערכנו פרויקט משפחתי והכננו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר נעלה מעת לעת מתכונים מספר וזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקור המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).

עוגת שוקולד מצופה (צילום דניאלה שטרן)

העוגות של ז'נט

ז'נט, אימי ז"ל, היתה ידוע בקרב כל השכנים בשיכון עממי, רמתיים, כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות – פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד). לאימי היו גם מתכוני עוגות שוקולד שמוצעות לקוראינו.

עוגת שוקולד

מצרכים

  • 5 ביצים
  • 140 גרם שמן זית
  • 100 גרם קוקוס
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה

אופן הכנה

  1. ממיסים את השוקולד ושמן הזית
  2. בוחשים את חלמוני הביצים ומוסיפים לשוקולד המומס
  3. מקציפים החלבונים והסוכר ומוסיפים לנ"ל
  4. מפרידים 1.5 כוס מהנ"ל ומכניסים למקרר
  5. לשאר מוסיפים את הקוקוס, אבקת אפיה והקמח
  6. לאפות בחום בינוני
  7. מצננים העוגה האפויה לטמפרטורת החדר
  8. מוסיפים את הכוס וחצי מהקירור כציפוי
  9. טיפ: ניתן להוסיף גם קצפת מעל

עוגת שוקולד ללא גלוטן (צילום דניאלה שטרן)

עוגת שוקולד ללא גלוטן

מצרכים

  1. 2/3 1 כוס סוכר
  2. 100 גרם שמן זית
  3. 2 ביצים
  4. 2/3  כוס קקאו
  5. ¼ 1 כפיות סודה לשתיה
  6. ¼ 1 כוסות מים
  7. כפית תמצית וניל

אופן הכנה

    1. לבחוש במיקסר את הביצים, הסוכר ושמן הזית
    2. להוסיף את שאר המרכיבים תוך כדי בחישה
    3. לאפות באש בינונית
    4. לצפות בקרם שוקולד

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות