מתכון של צחי בוקששתר, שף ובעלים ברשת בלאק ||| סלט מתוך תפריט הבריאות של Black Bar 'n Burger ||| מנה לשניים או כמנה ראשונה לארבעה ||| כל הפאטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים (2 מנות)
לסלט
- 300 גרם חזה עוף נקי
- גזר בינוני מגורר או חתוך לרצועות דקות
- תפוח עץ ירוק טעים וגדול
- עלי חסה רומאית
- חסה אייסברג
- חסה מיצונה
- חסה ארוגולה
- 5 חצאי אגוזים
- מעט מלח
למרינדה:
- כפית שמן זית
- 1/4 כפית חומץ בלסמי לבן או חומץ בן יין איכותי אחר
- כף עלי פטרוזיליה
- כפית ריחן או כוסברה
- כפית צימוקים
- קורט פלפל שחור גרוס
לרוטב דבש ולימון
- כף דבש
- 2 כפות מיץ לימון
- שן שום קטנה
- 1/4 כפית חרדל
- קורט מלח
- כוס שמן זית
אופן הכנה
מכינים רוטב דבש ולימון
- טוחנים הכול במעבד מזון או ממחה חזק
- שומרים בצנצנת
מכינים את המרינדה
- משרים את הצימוקים במים חמים לעשר דקות ומסננים
- טוחנים הכל ביחד, רצוי בעלי ומכתש או מעבד מזון קטן (אפשר גם פשוט להעביר בכוח במסננת קטנה)
הכנת המנה
-
- פורסים באלכסון את חזה העוף
- מברישים במרינדה את העוף או מערבבים בידיים וממש מעסים את המרינדה לתוך העוף
-
- לסופרי הקלוריות משאירים המרינדה. לכל השאר, מוסיפים שמן זית וצימוקים
- מחממים מחבת גריל, מטגנים את האגוזים במחבת היבשה, מניחים בצד
- מכינים את העוף במחבת (חשוב לא לייבש הבשר). טיפ: השיטה הטובה ביותר לדעת מצב הבשר היא לשבור את הפרוסה הכי עבה במרכז – אם היא לבנה הכול מוכן ומסירים מייד מהמחבת
- קורעים את עלי החסה הגדולים ומערבבים
- פורסים דק את התפוחים
- בוזקים מעט מלח על הירוקים ומוסיפים את העוף
- יוצקים כפית עד כף רוטב דבש ולימון
- מערבבים פנימה את הגזר והתפוחים
- שוברים את האגוזים ומפזרים
- מגישים מייד
בתיאבון