מתכון: סופגניות בציפוי שוקולד גנאש

כרמית והשף לורו לוי מציעים מתכון לסופגניות ||| סופגניות בציפוי מיוחד לחג – גנאש שוקולד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

סופגניות בציפוי שוקולד גאנש (צילום אמיר מנחם)

מצרכים

לבצק

  • 630 גרם קמח
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 4 גרם אבקת אפיה
  • 75 גרם סוכר
  • 60 גרם חמאה (רכה בטמפ' החדר) או 40 גרם שמן זית עדין
  • 270 מ"ל חלב
  • 20 מ"ל ברנדי
  • 3 ביצים (מידה לרג')

ציפוי שוקולד

  • חצי חבילת שמנת מתוקה
  • 1 טבלת שוקולד "אגו" חלב/ לבן/ מריר 60% מוצקי קקאו

סופגניות בציפוי שוקולד גאנש (צילום אמיר מנחם)

אופן הכנה

  1. לערבב בקערת המיקסר עם וו לישה – חלב וביצים
  2. להוסיף את הקמח המעורבב עם השמרים היבשים ואבקת האפיה ולהתחיל לישה של כ- 3 דקות
  3. לאחר 3 דקות להכניס את החמאה (או שמן הזית) ולהמשיך בלישה עד שהבצק משתחרר מהדפנות
  4. לכסות את הבצק לכ- 30 דקות ולהניח במקרר
  5. במגש אפיה עם נייר אפיה מרוח עם קצת שמן, מגלגלים את הבצק לכדורים בינוניים
  6. מניחים את העגולים על מגש
  7. ממתינים לתפיחה של 90-120 דקות
  8. מטגנים בשמן עמוק בחום של 170 מעלות כ – 2 דקות מכל צד
  9. מסננים ומקררים כ-10 דקות

הכנת הגנאש

  1. בשיטת בן מארי (בקערה המונחת על גבי סיר עם מים חמים מעל ללהבה בינונית) מחממים את השמנת
  2. מוסיפים לתוכה את טבלת השוקולד (ניתן לקצוץ את השוקולד לחתיכות קטנות כדי לזרז את התהליך) וממשיכים לערבב עד להתאחדות ולהתייצבות
  3. מעבירים לקערית שתהיה מספיק רחבה כדי לטבול בה את הסופגנייה
  4. מזליפים לתוך הסופגנייה את המילוי הרצוי (ריבה, שוקולד או כל מילוי רך אחר)
  5. טובלים את החלק העליון של הסופגנייה בגנאש השוקולד
  6. מקשטים מעל באגו מיקסים (כדורי תירס מצופים שוקולד) של כרמית או במרשמלו שאוהבים.

בתיאבון וחג אורים שמח

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות