מתכון לחובבי המטבח האינדונזי הצבעוני ובכלל, באדיבות יצרנית הטחינה אחוה ||| לשיפודי עוף קלילים ברוטב סאטאי המבוסס על חמאת בוטנים, קארי, טחינה אחוה ודבש ||| . מתאים כמנת פתיחה או לארוחת צהריים קלילה ||| לפרטי המתכון בהמשך <<<
מצרכים (2-4 מנות)
שיפודי הפרגית
- 500 גר' חזה עוף חתוך ומשופד בשיפודי עץ קטנים
רוטב סאטאי טחינה ודבש
- 1 כף שמן זית
- 2 כפות טחינה אחוה שומשום מלא
- 3 כפות דבש
- 3 כפות חמאת בוטנים
- 1 כפית משחת קארי צהובה
- 2 כפיות רוטב סויה
- 1 כפית סוכר
- מיץ מ- 1/2 ליים או לימון
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס חלב קוקוס
להגשה
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 פלפל צ'ילי
- 1 כפית שומשום שחור
אופן הכנה
שיפודים
- חותכים את חזה העוף לרצועות בינוניות ואחידות ומשפדים בשיפודי עץ רחבים וקצרים
- להשרות את שיפודי העוף בתיבול כמה שעות קודם ההכנה
הכנת הסאטאי
- מחממים שמן במחבת על להבה בינונית
- כשהשמן חם, מוסיפים את משחת הקארי יחד עם כל החומרים: טחינה, דבש, חמאת בוטנים, רוטב סויה והסוכר ומערבבים היטב
- מוסיפים את הנוזלים: מים, חלב קוקוס ומיץ ליים ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב
- ממשיכים עד שהרוטב מגיעה לרתיחה
- אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים עוד מים ומסירים מהאש
- טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול
- כשהסאטאי מתקרר מעבירים שליש ממנו לקערת הגשה ואת המתבל הנותר מעבירים לתבנית
- משרים בקערת ההגשה, את שיפודי העוף למשך שעה לפחות
- מפזרים על כל שיפוד מעט פטרוזיליה קצוצה
- מחממים מחבת פסים או גריל וצורבים את שיפודי העוף משני הצדדים ועד להשחמה
- מגישים את השיפודים לצד המתבל בקערת הגשה
בתיאבון