חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מוצרלה טרייה ופלפלים קלויים

דורות מציעה מתכון קל הכנה למוצרלה טרייה ופלפלים קלויים ||| מתכון שיכול לשמש כמנה ראשונה או כסלט רענן לצד ארוחה ||| השימוש במתכון בטבליות התיבול של דורות: עשבי תיבול לבישול איטלקי ||| למתכון בהמשך <<<

פלפלים קלויים (צילום ארקדי רסקין)

מצרכים (4 מנות)

  • 2 כדורי מוצרלה טרייה גדולים
  • 3 פלפלים אדומים גדולים – חצויים  ונקיים
  • 3 טבליות עשבי תיבול לבישול איטלקי "דורות" (להוצאה קלה – להשתמש קפוא)
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית חומץ בלסמי מצומצם
  • קורט מלח ופלפל
  • 2 כפות שקדים פרוסים קלויים (לא חובה)
מוצרלה טרייה ופלפלים קלויים (צילום ארקדי רסקין)

אופן הכנה

  1. מרפדים תבנית בנייר אפייה
  2. מניחים את חצאי הפלפלים כשהקליפה כלפי מעלה
  3. מזליפים מעט שמן זית מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש לכ- 230 מעלות
  4. אופים עד שמשחירים קלות (כרבע שעה)
  5. מעבירים את הפלפלים לקערה ואוטמים עם ניילון נצמד ומניחים בצד לכ- 15 דקות
  6. מוציאים את הפלפלים ומקלפים אותם בעדינות
  7. חותכים לרצועות, מעבירים לקערה, מוסיפים 2 טבליות עשבי תיבול לבישול איטלקי ומעט מלח פלפל ומערבבים
  8. בקערה נפרדת קורעים את כדורי המוצרלה ביד
  9. מוסיפים כ- 2 כפות שמן זית, טבלית עשבי התיבול לבישול איטלקי שנותרה, מלח ופלפל ומערבבים
  10. מסדרים את רצועות הפלפל ואת קרעי המוצרלה על צלחת שטוחה
  11. מזליפים חומץ בלסמי ומפזרים מעל את השקדים הפרוסים

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *