דורות מציעה מתכון קל הכנה למוצרלה טרייה ופלפלים קלויים ||| מתכון שיכול לשמש כמנה ראשונה או כסלט רענן לצד ארוחה ||| השימוש במתכון בטבליות התיבול של דורות: עשבי תיבול לבישול איטלקי ||| למתכון בהמשך <<<
מצרכים (4 מנות)
- 2 כדורי מוצרלה טרייה גדולים
- 3 פלפלים אדומים גדולים – חצויים ונקיים
- 3 טבליות עשבי תיבול לבישול איטלקי "דורות" (להוצאה קלה – להשתמש קפוא)
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית חומץ בלסמי מצומצם
- קורט מלח ופלפל
- 2 כפות שקדים פרוסים קלויים (לא חובה)
אופן הכנה
- מרפדים תבנית בנייר אפייה
- מניחים את חצאי הפלפלים כשהקליפה כלפי מעלה
- מזליפים מעט שמן זית מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש לכ- 230 מעלות
- אופים עד שמשחירים קלות (כרבע שעה)
- מעבירים את הפלפלים לקערה ואוטמים עם ניילון נצמד ומניחים בצד לכ- 15 דקות
- מוציאים את הפלפלים ומקלפים אותם בעדינות
- חותכים לרצועות, מעבירים לקערה, מוסיפים 2 טבליות עשבי תיבול לבישול איטלקי ומעט מלח פלפל ומערבבים
- בקערה נפרדת קורעים את כדורי המוצרלה ביד
- מוסיפים כ- 2 כפות שמן זית, טבלית עשבי התיבול לבישול איטלקי שנותרה, מלח ופלפל ומערבבים
- מסדרים את רצועות הפלפל ואת קרעי המוצרלה על צלחת שטוחה
- מזליפים חומץ בלסמי ומפזרים מעל את השקדים הפרוסים
בתיאבון