הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של הטחנות הגדולות של א"י מציעה מתכונים לט"ו בשבט ||| לחמניות בריוש עם קרם שקדים ופירות יבשים ||| עוגיות מקמח כוסמין מלא 100%, שיבולת שועל, חמוציות ושקדים ||| המתכונים בהמשך <<<
לחמניות בריוש עם קרם שקדים ופירות יבשים (20 לחמניות)
מצרכים
לבצק
- 500 גרם (4 כוסות) קמח לחם מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
- 260 מ"ל (1 כוס + 1 כף) מים
- 120 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות או 80 גרם שמן זית
- 40 גרם (2 כפות) סוכר, תוצרת הטחנות הגדולות של א"י
- 15 גרם (1.5 כפות) שמרים יבשים
- 1 ביצה
- 2 חלמונים
- 1/2 כפית מלח
- פירות יבשים קצוצים דק (קוביות קוקוס, חמוציות, צימוקים)
- מיני שוקולד צ'יפס (אופציונלי)
למלית קרם שקדים (באדיבות סער מור – מחשבות על לחם)
- 50 גרם קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
- 150 גרם שקדים מולבנים טחונים
- 3 ביצים
- 150 גרם חמאה או 100 גרם שמן זית
- 100 גרם סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
אופן הכנה
- בקערה של מיקסר, עם וו הלישה, מערבבים קמח, שמרים יבשים וסוכר
- מוסיפים ביצה וחלמונים, וממשיכים לערבב עד להטמעה
- מוסיפים את החמאה או שמן הזית, כל פעם חתיכה, עד לקבלת פירורים דקים
- מוסיפים את המים ולשים את הבצק כ-1 דקה
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 8-7 דקות לקבלת בצק רך ומעט דביק
- מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת נקייה ומניחים במקום חמים עד להכפלת הנפח תוך 45-60 דקות
- מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ליחידות של כ-50 גרם
- מרדדים כל יחידה, מורחים שכבה דקה של קרם שקדים ומפזרים מיני שוקולד צ'יפס מעל
- מגלגלים לגליל הדוק ויוצרים קשר
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- מברישים בביצה, מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד במקום חמים לתפיחה
- אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות
- מוציאים מהתנור ומושחים בדבש מדולל במעט מים חמים (אופציונלי).
אופן הכנת קרם שקדים
- במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים חמאה או שמן זית וסוכר לקרם אוורירי
- בקערה נפרדת מערבבים ביצים ותמצית וניל
- בקערה שלישית מערבבים קמח ושקדים טחונים
- מוסיפים לקערת המיקסר את הביצים והקמח לסירוגין, מתחילים ומסיימים בקמח
- מעבירים לקערה ומקררים לפחות לשעתיים, רצוי ללילה
עוגיות מקמח כוסמין מלא 100%, שיבולת שועל, חמוציות ושקדים
מצרכים (כ-45 עוגיות)
- 160 גרם (1+1/4 כוסות) כוסמין מלא 100% בטחינה דקה, 'הסדרה הבריאה' מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
- 100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל (לא אינסטנט)
- 75 גרם (3/4 כוס) שקדים קצוצים
- 60 גרם (1/4 כוס) חמאה מומסת (אפשר להשתמש בשמן קוקוס או בחמאת קוקוס) או 40 גרם שמן זית
- 40 גרם (1/4 כוס) חמוציות
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
אופן הכנה
- מערבבים בקערה בינונית בעזרת מטרפה: קמח כוסמין, שיבולת שועל, אבקת אפייה, מלח, שקדים וחמוציות
- מערבבים היטב בקערה נפרדת (בעזרת מטרפה) ביצים, סוכר, חמאה מומסת (או שמן הזית) ותמצית וניל
- מחברים בין המרכיבים הרטובים והמרכיבים היבשים בעזרת כף עץ לקבלת בצק עוגיות דביק
- יוצרים כדורים בעזרת כף קפיצית לגלידה או בעזרת כף
- מגלגלים בידיים רטובות מעט ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- משאירים מרחק של כ-5 ס"מ בין עוגייה לעוגייה
- מסמנים כל עוגייה בעזרת מזלג
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-15 דקות עד שמזהיב בקצוות
- מקררים ומאחסנים
למידע ולמתכונים נוספים באתר <<<
בתיאבון
2 Responses
100 גרם אבל אפשר פחות
היי
כמה סוכר צריך לשים במלית שקדים?