ברילה מציע מתכון מתוק ||| קינוח מיוחד וחגיגי לכבוד ראש השנה ||| מתכון עם תפוח עץ – הפרי החגיגי לראש השנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים
- 1 קופסא (500 גרם) לזניה של ברילה
- 500 גרם גבינה לבנה
- 2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה
- 250 מ"ל שמנת מתוקה 32%
- 4 ביצים
- 50 גרם קורנפלור
- 1/2 כוס סוכר
- קורט קינמון
- 6 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית'
- 100 גרם חמאה (מומסת) או 70 גרם שמן זית
- מעט סוכר חום
אופן הכנה
- בקערת מיקסר, מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי
- מקפלים בעדינות לתוך קצף הביצים את הגבינה הלבנה והשמנת החמוצה
- מוסיפים את הקינמון, מקפלים בעדינות ומניחים בצד
- פורסים את תפוחי העץ לפרוסות בעובי של 2-3 מ"מ
- מטגנים את פרוסות תפוחי העץ, במחבת עם מעט שמן זית או חמאה מומסת וסוכר חום
- בתבנית אפייה משומנת, מסדרים שכבת עלי לזניה (אין צורך בבישול מראש)
- יוצקים מעט מהגבינה על שכבת עלי הלזניה
- מסדרים שכבה של תפוחי עץ מעל הגבינה
- שוב עלים של לזניה, גבינות ופרוסות תפוחי עץ כאשר השכבה העליונה הינה גבינה ותפוחי עץ
- מפזרים למעלה קינמון וסוכר חום
- מכניסים לתנור שחומם מראש תבנית עם מים רותחים, בתוכה מניחים את תבנית הלזניה (בן מארי) ואופים כשעה בחום של 160 מעלות
שנה טובה, חג שמח ובתאבון..!