מתכון: לזניה עם גבינה מתוקה ותפוחי עץ בניחוח קינמון

ברילה מציע מתכון מתוק ||| קינוח מיוחד וחגיגי לכבוד ראש השנה ||| מתכון עם תפוח עץ – הפרי החגיגי לראש השנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

לזניה עם גבינה מתוקה עם תפוחי עץ בניחוח קינמון (צילום יח"צ חו"ל)

מצרכים

  • 1 קופסא (500 גרם) לזניה של ברילה
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 32%
  • 4 ביצים
  • 50 גרם קורנפלור
  • 1/2 כוס סוכר
  • קורט קינמון
  • 6 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית'
  • 100 גרם חמאה (מומסת) או 70 גרם שמן זית
  • מעט סוכר חום

ברילה דפי לזניה (צילום יח"צ חו"ל)

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר, מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי
  2. מקפלים בעדינות לתוך קצף הביצים את הגבינה הלבנה והשמנת החמוצה
  3. מוסיפים את הקינמון, מקפלים בעדינות ומניחים בצד
  4. פורסים את תפוחי העץ לפרוסות בעובי של 2-3 מ"מ
  5. מטגנים את פרוסות תפוחי העץ, במחבת עם מעט שמן זית או חמאה מומסת וסוכר חום
  6. בתבנית אפייה משומנת, מסדרים שכבת עלי לזניה (אין צורך בבישול מראש)
  7. יוצקים מעט מהגבינה על שכבת עלי הלזניה
  8. מסדרים שכבה של תפוחי עץ מעל הגבינה
  9. שוב עלים של לזניה, גבינות ופרוסות תפוחי עץ כאשר השכבה העליונה הינה גבינה ותפוחי עץ
  10. מפזרים למעלה קינמון וסוכר חום
  11. מכניסים לתנור שחומם מראש תבנית עם מים רותחים, בתוכה מניחים את תבנית הלזניה (בן מארי) ואופים כשעה בחום של 160 מעלות

שנה טובה, חג שמח ובתאבון..!

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות