השף אליחנן מלכיור מציע לפניכם מתכון לכדורי בצק במילוי טונה ||| קציצות שכל קופסת טונה יכולה להתאים להכנתם ||| כדורי בצק שהם מנת פחמימות עם חלבון – ארוחה לתפארת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (12 יחידות)
לבצק
- 1/2 ק"ג קמח לבן או חצי קמח מלא/קמח כוסמין וחצי קמח לבן
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כוס מים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 ביצה L
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כפית מלח
למלית
- 2 קופסאות טונה 110 גרם מסוננות (בלי השמן או המים)
- 3 כפות צ'ילי מתוק
- צרור עירית קצוצה
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 בצל בינוני קצוץ
- 3 כפות גבינת מוצרלה מגורדת
- 1 כף מיונית
- מלח
- פלפל שחור
לציפוי
- 1 חלמון ביצה (הצהוב)
- מעט מים
- שומשום ועירית קצוצה לזרות מעל הבצק לפני האפיה
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים כל מצרכי הבצק למעט המלח
- מעבדים כ-2 דקות לישה במהירות בינונית
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 6-8 דקות עד קבלת בצק רך ונוח לעבודה
- נכסה הקערה במגבת ונמתין להכפלת נפח הבצק
- נחמם תנור ל-170 מעלות או יותר
- יש לשמן תבנית 20X30
- ערבבו בקערה נפרדת את כל מצרכי המלית לקבלת תערובת אחידה ולטעמכם
- חלקו את הבצק התפוח ל-12 כדורים שווים בגודלם
- קחו כדור ושטחו לעיגול
- שימו כפית מלית במרכז משטח הבצק העגול
- סגרו הבצק ליצירת כדור בצק תוך גלגול על משטח העבודה
- הניחו הכדור הממולא עם כיוון הפתח על התבנית המשומנת
- כך תעשו עם שאר כדורי הבצק וסדרו עם רווח בתבנית
- פרשו ניילון נצמד מעל התבנית והשאירו לתפיחה נוספת
- טרפו את חלמון הביצה עם מעט מים
- מרחו על כדורי הבצק את טרפת הביצה
- פזרו מעל, שומשום ו/או עירית קצוצה
- הכניסו לתנור למשך 30 דקות או עד הזהבה
פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…
בתיאבון