מנה משביעה ומחממת, שנבנתה בהתאם לעקרונות התזונה הים תיכונית ||| תזונה ים תיכונית מומלצת על ידי דיאטנים ברחבי העולם ||| מתכון באדיבות שף אריק ברגר וקנור ||| למתכון בהמשך <<<
מצרכים (4 מנות)
- 1 ק"ג פילה דג ים לבן פרוס ל-4 מנות
- 1/2 צנצנת רוטב ארביאטה של קנור
- 1/2 צנצנת רוטב שקשוקה של קנור
- 1/2 כוס שמן זית לטיגון
- 1 פלפל חריף חתוך לטבעות
- 2 שיני שום קצוצות
- חופן כוסברה קצוצה גס
- 3 כפות פלפלצ'ומה
- מלח ופלפל לטעם
- מיץ מלימון אחד
- עלי כוסברה להגשה
אופן הכנה
-
- מחממים בסיר שטוח את השמן
- מוסיפים את הפלפל החריף ומטגנים כדקה
- מוסיפים את השום והכוסברה וממשיכים בטיגון מספר שניות
- מוסיפים את הפלפלצ'ומה, ארביאטה ורוטב שקשוקה
- מביאים לרתיחה
- מתקנים טעמים בעזרת מלח ופלפל
- כשרותח, מכניסים את הדג לסיר, מכסים אותו ברוטב
- מנמיכים את האש, סוחטים לימון מלמעלה ומכסים את הסיר
- אחרי 20 דקות התבשיל מוכן
- מגישים באותו הסיר ומקשטים בעלי כוסברה טריים
בתיאבון