מתכון: חריימה דג ים

מנה משביעה ומחממת, שנבנתה בהתאם לעקרונות התזונה הים תיכונית ||| תזונה ים תיכונית מומלצת על ידי דיאטנים ברחבי העולם ||| מתכון באדיבות שף אריק ברגר וקנור ||| למתכון בהמשך <<<

חריימה דג ים (צילום נמרוד סונדרס)

מצרכים (4  מנות)

  • 1 ק"ג פילה דג ים לבן פרוס ל-4 מנות
  • 1/2 צנצנת רוטב ארביאטה של קנור
  • 1/2 צנצנת רוטב שקשוקה של קנור
  • 1/2 כוס שמן זית לטיגון
  • 1 פלפל חריף חתוך לטבעות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • חופן כוסברה קצוצה גס
  • 3 כפות פלפלצ'ומה
  • מלח ופלפל לטעם
  • מיץ מלימון אחד
  • עלי כוסברה להגשה

אופן הכנה

    1. מחממים בסיר שטוח את השמן
    2. מוסיפים את הפלפל החריף ומטגנים כדקה
    3. מוסיפים את השום והכוסברה וממשיכים בטיגון מספר שניות
    4. מוסיפים את הפלפלצ'ומה, ארביאטה ורוטב שקשוקה
    5. מביאים לרתיחה
    6. מתקנים טעמים בעזרת מלח ופלפל
    7. כשרותח, מכניסים את הדג לסיר, מכסים אותו ברוטב
    8. מנמיכים את האש, סוחטים לימון מלמעלה ומכסים את הסיר
    9. אחרי 20 דקות התבשיל מוכן
    10. מגישים באותו הסיר ומקשטים בעלי כוסברה טריים

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות