מתכון של הילה יבניאלי-בוכריס ||| מומחית האפייה של טחנת הקמח 'הטחנות הגדולות של א"י' ||| מגישים מתכון מתוק וחגיגי עם דבש ||| למתכון המלא <<<
חומרים
- 360 מ"ל (1.5 כוסות) מים פושרים
- 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
- 2 ביצים גדולות (L)
- 1 חלמון (את החלבון אפשר לשמור להברשת הבצק)
- 90 גרם (1/4 כוס) דבשי
- 50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית עדין
- 630-560 (5-4.5 כוסות) קמח לחם מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
- 2 כפיות מלח
- להברשה: חלבון ביצה עם מעט מים או חלמון ביצה, 1 כף דבש ומעט מים
אופן הכנה
-
- שמים את המים הפושרים בקערה קטנה או מד ליטר
- מפזרים מעל המים את השמרים ומוסיפים כפית סוכר
- מערבבים עד להמסה ומניחים בצד לכמה דקות עד שהשמרים מתחילים לתסוס ולתפוח
- מערבבים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את הביצים, החלמון, הדבש ושמן הזית
- מוסיפים לקערה 4.5 כוסות (560 גרם) קמח, מערבבים ומוסיפים מעל את תערובת המים והשמרים
- מחליפים את וו הגיטרה לוו לישה וממשיכים ללוש במשך 2 דקות
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 6-4 דקות במהירות נמוכה (אפשר ללוש ידנית כ-10 דקות)
- אם הבצק דביק מאוד מוסיפים את שארית הקמח – כפית בכל פעם, עד שהבצק הופך למעט דביק אבל לא רטוב
- בסוף הלישה יתקבל בצק רך, חלק ויציב דיו להישאר בצורה של כדור
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת נקייה ומניחים במקום חמים לתפיחה
- מתפיחים את הבצק במשך 2-1.5 שעות עד שהוא מכפיל את נפחו
- מוציאים את הבצק מהקערה וטופחים עליו בעדינות להוצאת האוויר
- מחלקים את הבצק לחלקים שווים, לפי סוג הקליעה הרצויה ל-3 או ל-6 חלקים (לחלה קלועה), או ל-7 חלקים (לחלת כדורים כמו בתמונה)
- מגלגלים כל חלק לגליל בעובי של כ-2.5 ס"מ ובאורך של כ-40 ס"מ (אם הגלילים מתכווצים כשמנסים לגלגל אותם, תנו להם לנוח כ-5 דקות כדי לאפשר לגלוטן להשתחרר ואז נסו שוב)
- עצבו את הגלילים לחלה. הניחו על מגש מרופד בנייר אפייה
- אם בחרתם בחלת כדורים, יוצרים כדורים מהבצק ומניחים אותם בתבנית עגולה או בתבנית קוגלהוף
- מברישים את החלה בחלבון הביצה ששמרנו עם מעט מים (להברשה קלה) – לקבלת חלה מתוקה קלות, או מברישים בחלמון ביצה, 1 כף דבש ומעט מים – לקבלת חלה מתוקה ודביקה.
- כדאי להבריש את החלה גם בצדדים ובחיבורי הקליעה, כדי לקבל מראה אחיד ויפה
- מניחים להתפחה
- כשהחלה כמעט מכפילה את נפחה, מברישים אותה שוב. החלה תסיים את התפיחה בתנור וכך נקבל חלה גבוהה ותפוחה
- מפזרים על החלה שומשום, פרג, קצח או כל תוספת אחרת שאוהבים, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
- אופים במשך 35-30 דקות. מסובבים את התבנית פעם אחת במהלך האפייה
- החלה מוכנה כאשר צבעה חום זהוב
- מקררים את החלה על רשת צינון
למידע ולמתכונים נוספים באתר <<< ובפייסבוק <<<
בתיאבון