מתכון: חלות ולחמניות לסופ"ש וחג

מתכונים של פעם, מספר המתכונים של אביבה בר ||| חלות ולחמניות קלות להכנה ועם טעם של פעם ||| חלות ולחמניות ביתיות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

חלה של שוקולד (צילום דניאלה שטרן)

ספר המתכונים של אביבה

לפני כעשור, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר נעלה מעת לעת מתכונים מספר וזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקור המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).

חלות בית זית

מצרכים

  • 500 גרם קמח
  • 150 גרם סוכר
  • 150 גרם שמן זית
  • כפית מלח
  • 2 כפיות שמרים / 0.5 שמרית
  • כוס מים
  • 2 חלמונים
חלות לשבת (צילום דני בר)

אופן הכנה

  1. מערבבים הקמח, מים, סוכר ושמרים
  2. מוסיפים את שאר הרכיבים עד קבלת בצק אחיד
  3. להתפיח בכלי מכוסה במגבת עד לתפיחה והכפלת הנפח
  4. ליצור חלות בתבנית ארוכה או ליצור חלה קלועה
  5. לאפות בחום 200 מעלות עד השחמה

חלות לסופ"ש

מצרכים

 
- פרסומת -

 
  • 750 גרם קמח
  • כוס סוכר
  • 1/2 חבילת שמרים
  • 1.5 כוס מים פושרים או חלב.
  • 150 גרם שמן זית
  • 2 חלמונים
  • 1/2 כפית מלח

למילוי

  • 0.5 כוס קקאו
  • 70 גרם שמן זית
  • כוס סוכר
  • סוכר וניל
  • 3 כפות מים רותחים
  • תמצית וניל
שלל לחמים וחלות (צילום דני בר)

אופן הכנה

    1. לערבב היטב שמרים סוכר ומים או חלב
    2. להשאיר להתיצבות כ-10 דקות.
    3. להוסיף להנ"ל את שאר המצרכים של הבצק
    4. לרדד למשטח בצק

למילוי:

    1. לבחוש את כל המצרכים יחד
    2. ולהוסיף לבצק כמילוי

לחמניות בזק

מצרכים

  1. 2 כוסות קמח
  2. 70 גרם שמן זית
  3. 3 כפיות אבקת אפיה
  4. 1/4 כפית מלח
  5. 2/3 כוס חלב קר
לחמניות (צילום דני בר)

אופן הכנה

  1. שמים את היבשים בקערה ומפוררים עם שמן זית
  2. מוסיפים את החלב ובוחשים במזלג (אם יש צורך לשים) עד שנוצר בצק רך
  3. משטחים את הבצק לעובי 1.5 ס"מ אחיד
  4. חותכים בכוס או בחותכן עוגיות ומניחים על תבנית שטוחה 2 ס"מ אחד לשני.
  5. בחום בינוני-גבוה אופים 10-12 דקות
לחמניות לחג (צילום דני בר)

בתיאבון

כתיבת תגובה

סגירת תפריט