לפורים מגישה שר Schär, בשיתוף דביר בר, בעל הבלוג ללא גלוטן Wheat Out ||| מתכון חגיגי לאוזני המן סופר פריכות וללא גלוטן ||| כל ביס יגרום לאוזן ההמן להתפורר בפה גם מבלי ללעוס אותה ||| השימוש במתכון בקמח ללא גלוטן Mix C של שר, המותאם למוצרי פטיסרי ||| הקמח מועשר בסיבים תזונתיים, ללא תוספת סוכר וללא חומרים משמרים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך …
מצרכים (20 אזני המן)
- 2 כוסות קמח ללא גלוטןMix C של Schär
- 1 חבילה של אבקת סוכר (100 גרם)
- 1 כף תמצית וניל
- גרידת לימון מלימון שלם
- 1 ביצה ועוד 2 חלמונים
- 150 גרם חמאה קרה או 100 גרם שמן זית עדין
- 1 כפית אבקת אפיה
- רבע כפית שטוחה מלח
למלית
- 1 קופסת ממרח תמרים/פרג/שוקולד/חלוה בטמפרטורת החדר
אופן הכנה
להכנת הבצק
- לקערת מעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה יש להכניס את הקמח, אבקת הסוכר, גרידת הלימון, אבקת האפייה, המלח ואת החמאה/ שמן זית
- לערבב ב-3 לחיצות פולסים במעבד מזון או בערבוב של כדקה על מהירות בינונית במיקסר, לקבלת בצק פירורי. יש לשים לב שלא לעבד את הבצק יותר מדי.
- להוסיף לבצק את הביצה והחלמונים ואת תמצית הווניל ולערבב שוב אך גם הפעם, מעט מאד, רק עד להטמעת הביצים בבצק
- בעזרת כף קיפול מסיליקון לגרד את כל הבצק מהקערה ולגבש אותו לכדי כדור אחיד
- להניח לקירור של שעתיים לפחות במקרר כשהוא עטוף ניילון נצמד
הכנת אזני ההמן
- לחמם התנור לטמפרטורה של 180 מעלות
- על נייר אפיה נפזר קמח ללא גלוטן ליצירת משטח עבודה מקומח (כ- 2 כפות)
- נניח את הבצק המקורר על המשטח, נפזר עוד קצת (ככף) קמח ללא גלוטן ונניח עליו נייר אפיה נוסף
- בעזרת מערוך נשטח את הבצק עד לקבלת בצק דק בעובי של כ-15 מ״מ (לא דק מדי)
- לאחר רידוד הבצק יש לפזר עוד כף קמח על המשטח
- בעזרת רינג בקוטר 8 ס״מ יש ליצור עיגולים בבצק המקומח
- בכל מרכז עיגול להניח כפית גדושה במלית הנבחרת (טיפ: על הידיים להיות מקומחות ולא רטובות)
- לסגור ולהדק היטב את אוזני ההמן לצורת משולש (שימו לב שאין חורים בקצוות שמהם המלית יכולה לנזול במהלך האפייה)
- להניח את אזני ההמן בתבנית מרופדת בנייר אפיה ולהשאיר מרווח של כ-2 ס״מ בין אוזן המן אחת לשניה
- לאפות בתנור במשך רבע שעה בחום של 180 מעלות או עד קבלת צבע זהוב בהיר ואחיד
- בתום האפייה, נוציא את התבנית לצינון בטמפרטורת החדר למשך כחצי שעה לפחות
פורים שמח ובתיאבון