מנות אחרונות מאמריקה – על האש

קלחי תירס הגיעו אלינו מאמריקה הישר לגריל ||| סמורס גם כן הגיע ממדורת השבט האמריקאית ||| מעט על התירס ועל הסמורס וגם מתכונים באדיבות "כרמל דייקרט" יבואנית גרילי גז  ||| להרחבת הדעת ולמתכונים <<<

תירס

קלחי תירס בחמאת אנשובי ופרמזן (צילום אסף אמברם)
קלחי תירס בחמאת אנשובי ופרמזן (צילום אסף אמברם)

מקורו של צמח התירס (Maize או Corn) הוא בבני שבט המאיה במרכז אמריקה, שכלכלתם היתה מבוססת על התירס ואף האמינו שהאדם מקורו מהתירס. התירס הוא הגידול הנפוץ ביותר בעולם (יותר מהחיטה והאורז) כאשר בארה"ב מגדלים יותר מרבע מהתפוקה העולמית.

התירס הגיע לאירופה לאחר גילוי אמריקה במאה ה-15 (יחד עם העגבניה, תפוח-אדמה, קקאו, אבוקדו ועוד). התירס נצרך כמעט בכל מוצר מזון תעשייתי כשמן, עמילן, קמח, אלכוהול ואף פופקורן וקורנפלקס.

קלחי תירס בחמאת אנשובי ופרמזן (להכנת 8 מנות)

מצרכים:

  • ‏8 קלחי תירס טריים (או מהקפאה(

לחמאת אנשובי ופרמזן

  • ‏100 גרם חמאה רכה.
  • ‏6 פילטים של אנשובי.
  • ‏2 כפות (ואפשר עוד קצת להגשה)
  • גבינת פרמזן מגוררת.
  • קליפה מגוררת מלימון אחד.
  • פלפל שחור גרוס.

אופן ההכנה:

    1. טוחנים את כל החומרים לחמאת אנשובי.
    2. צולים קלחי תירס על גריל גז לוהט.
    3. מברישים בחמאה המתובלת במהלך הצלייה ולא שוכחים למרוח חמאה גם לפני ההגשה.
    4. אם רוצים מפזרים עוד פרמזן ומגישים.

סְ'מוֹר, סְמוֹר או סְמוֹרְס ( s'more או smore )

קינוח סמורס להכנה על גריל גז (צילום אסף אמברם)
קינוח סמורס להכנה על גריל גז (צילום אסף אמברם)

מקורו של קינוח זה הוא במחנות הצופים של צפון אמריקה (לא ניכנס לויכוח האם בארה"ב או בקנדה) התחילת המאה שעברה.

הקינוח מורכב ממרשמלו, בסקוויט ושוקולד הנערכים ככריך ומחוממים מעל גחלים לוחשות. חגיגת קלוריות וסוכרים אבל כך האמריקאים אוהבים לסיים את ה-BBQ.

ומאיפה השם ? s'more הוא קיצור של Some More. אכן, קשה להפסיק לאכול את פצצת הקלוריות המתוקה ותמיד רוצים עוד קצת.

מתכון להכנת קינוח סמורס על הגריל (להכנת 8 מנות)

מצרכים:

  • ‏1 שקית מרשמלו.
  • ‏100 גרם שוקולד חלב.
  • ‏16 ביסקוויטים.
  • ‏1 סלסילה תותים או פירות אדומים אחרים (פטל, דובדבנים, אוכמניות).

אופן ההכנה קינוח אישי:

  1. צולים מרשמלו על גריל גז בעזרת שיפוד או על רדיד אלומיניום עד שהם מתחממים ומתרככים.
  2. מניחים על ביסקוויט
  3. מוסיפים 2 קוביות שוקולד ופרי
  4. סוגרים בביסקוויט נוסף.

אופן ההכנה לקינוח גדול בתבנית:

  1. מניחים תבנית (קרמיקה או אלומיניום חד-פעמית) על רשת הגריל.
  2. מוסיפים פירות, וכשהם מתרככים ומגירים נוזלים מוסיפים מרשמלו ושוקולד.
  3. כשהכל נמס מורידים מהגריל ומפוררים מעל הכל ביסקוויטים.

בתיאבון!

המתכונים באדיבות "כרמל דייקרט" – יבואנית גרילי גז

כתיבת תגובה