מה חדש על המדף של דני בר

אחרי חג השבועות חוזרים לשגרה. סדרת מוצרים ללא גלוטן, ויסקי חדש, שירות משלוחים חדש, 3 השקות, 2 ספרים, דיסק סרט ועוד. מעניין ומגוון רק לקוראי האתר "דני בר טיולים וסגנון חיים".

סדרת מוצרי הקוקוס (צילום יגאל פרדו)

סדרת מוצרי הקוקוס (צילום יגאל פרדו)

סדרת מוצרי קוקוס

חברת "כרם תעשיות מזון מן הטבע" החלה לשווק בארץ סדרת מוצרי קוקוס בריאותיים חדשה הכוללת: קמח קוקוס אורגני, סוכר קוקוס אורגני, שמן קוקוס אורגני וקוקוס לבן טחון עם מארז ייחודי. מוצרי הקוקוס האורגניים מיוצרים בפיליפינים, שנחשבת למדינה המובילה בעולם בייצור מוצרי קוקוס – הן מבחינת תהליך הייצור והן באיכות מוצרי הקוקוס המופקים שם.

סדרת מוצרי הקוקוס הבריאותיים והאורגניים החדשה הפכה לטרנד מרכזי בקרב חובבי המזון האורגני ברחבי ארה"ב, שם החלו לשווק אותה בשנים האחרונות. כל המוצרים אף מאושרים לשימוש ע"י ה-USDA Organic. בעקבות ההצלחה בארה"ב, חברת "כרם תעשיות מזון מן הטבע" החלה לשווק את מוצרי הקוקוס הפיליפינים בארץ לטובת ציבור אוהבי המזון הבריא והאורגני בישראל.

הסדרה כוללת ארבעה מוצרים:

  • קמח קוקוס אורגני – הקמח הבריא ביותר מבחינה תזונתית, מכיל חלבונים, סיבים תזונתיים וחומצה לורית – שהיא חומצת אמינו הקיימת רק בחלב אם של לוויתן, חלב אם אנושי או במוצרי קוקוס. תהליך הייצור הייחודי של קמח הקוקוס בפיליפינים עושה שימוש בקופרה ("בשר" הקוקוס) המורכבת מאחוז נמוך של שמן ופחמימות, כך שמבחינה תזונתית קמח הקוקוס בריא יותר מקמחים אחרים.  יתרונות: אורגני, ללא גלוטן, עשיר בחלבונים, מכיל 40% סיבים תזונתיים (יותר מכל קמח אחר). מחזק את המערכת החיסונית והמערכת האנטי בקטריאלית, אנטי פטרייתית. מתאים לחולי צליאק, ילדים קטנים ולקהילת חובבי האוכל הבריא. מחיר 500 גרם 30 שקלים.
  • שמן קוקוס אורגני – שמן קוקוס מיוצר כבר אלפי שנים בעיקר בהודו ובפיליפינים. השמן המגיע מהפיליפינים נחשב לאיכותי ביותר בעולם, מאחר ואינו מעורבב במים ואינו מזוקק, כך שהוא עשיר בחומצות שומן חופשיות ובעל ערכים תזונתיים טובים ביותר כולל חומצה לורית. השמן מגיע בשני סוגי בקבוקים: ליטר וחצי ליטר. השמן מושפע ממזג האוויר כך שבטמפרטורות קרות הוא נקרש ובחום הוא הופך נוזלי. יתרונות: אורגני, לא מזוקק, מכיל חומצה לורית, עשיר בחומצות שומן חופשיות. גוף האדם מזהה שומנים רבים שקיימים בשמן הקוקוס הלא מזוקק, כפחמימות ולא כשומן ולכן הוא הופך אותם לאנרגיה ולא אוגר אותם. מתאים במיוחד לאנשים שסובלים מערכי טריגליצרידים גבוהים. מחיר חצי ליטר 45 שקלים.
  • סוכר קוקוס אורגני – מבין כל הסוכרים הקיימים בשוק, סוכר הקוקוס האורגני הוא הסוכר הכי בריא והכי איכותי, עם הערך הגליקמי הכי נמוך (GI35). סוכר זה מופק מפריחת הקוקוס ומהצוף שבפרחי הקוקוס. הוא נחשב יותר טוב ובריא מכל הסוכרים האחרים בשל הערך הגליקימי הנמוך שלו. כאשר אוכלים סוכר קוקוס אורגני, אין עלייה מהירה וגבוהה ברמת הסוכר בדם, כפי שקורה באכילת מזונות בעלי ערך גליקימי גבוה. מדובר בממתיק טבעי ללא תוספים מלאכותיים או חומרים משמרים. סוכר קוקוס עשיר גם במינרלים. מכיל כמויות משמעותיות של אשלגן, מגנזיום, ברזל, בורון, אבץ, גופרית ונחושת. כל זה הופך את סוכר הקוקוס למזון בריאותי שעדיף על סוכרים אחרים. מתאים לשימוש בקרב חולי סוכרת, ובקרב מי שסובלים מערכי טריגליצרידים גבוהים (על פני סוכרים אחרים). יתרונות: אורגני, לא מעובד, מיוצר בייצור מסורתי, ללא חומרים משמרים. נבחר בארה"ב לאחד מששת המוצרים החדשניים לשנת 2012. מחיר 500 גרם 40 שקלים.
  • קוקוס לבן טחון – מדובר בקוקוס לבן טחון ואיכותי באריזה נוחה לשימוש לאפייה ובישול. כרם תעשיות מזון מן הטבע יצרו מארז ייחודי וחכם בעל מכסה דומה לאריזות תבלינים, עם שתי אפשרויות פתיחה לבחירה: צד עם פתחים גדולים וצד עם פתחים קטנים לפיזור אחיד של הקוקוס המסייע למנוע היווצרות גושים. מחיר 200 גרם 18 שקלים.

סגולות הקוקוס ומוצרי הקוקוס

החשיבות של אכילת קוקוס מבחינה בריאות משמעותית ביותר, שכן קוקוס מכין מיאלין, העוטף את סיבי העצבים בגוף האדם. במחלות המאופיינות באובדן המיאלין בגוף, כגון: טרשת נפוצה, פרקינסון, אלצהיימר וכד', הרופאים ממליצים לאכול קוקוס על כל מוצריו האורגניים על מנת לשמור על הבריאות. קוקוס הוא המוצר היחיד ממנו ניתן להפיק מיאלין. במוצרי הקוקוס הבריאותיים האורגניים החדשים של כרם תעשיות מזון מן הטבע מקפידים על תהליך הייצור, להמנע מזיקוק הקוקוס ושמירה על איכותו, כדי להעניק לקהל הצרכנים מוצר בריא ואיכותי במיוחד.

סדרת מוצרי הקוקוס הבריאותיים האורגניים החדשה  מתאימה לטבעונים, צמחונים, חולי צליאק וכמובן כל מי שהבריאות והטעם חשובים להם. להשיג בסניפי עדן טבע מרקט, ניצת הדובדבן, טבע קסטל, רשת על המשקל, זמורה, אניס, שקדיה, סטופ מרקט, שופרסל גרין, ספייסס ובחנויות טבע ותבלינים נבחרות בכל רחבי הארץ.

טיפים לבישול ואפייה באמצעות קמח הקוקוס
קמח הקוקוס סופח אליו את הנוזלים והשומנים והופך אותם לחצי מוצק, לכן באפייה חשוב לשלב אותו עם קמחים נוספים ואז להשתמש בכמות נמוכה יותר של נוזלים (אחרת יש להוסיף יותר נוזלים). נדרש להמתין מעט ואז נוצרת הבלילה המתאימה. מומלץ לשלבו עם קמח טפיוקה, כאשר השילוב ביניהם יוצא מאד מוצלח, בייחוד לצרכני המוצרים ללא גלוטן (חולי צליאק, טבעונים וכדומה).

אפשר להכין איתו מאפים דקים שלא צריכים לתפוח – כגון קרקרים, ופלים, גליליות ועוד.
הוא מתאים מאוד גם להכנת דייסה, פנקייק, בלינצ'ס, עוגיות ועוד. הוא מתאים גם להכנת בלילה של טמפורה, גלידות וקינוחים שונים.

שיבאס ריגאל אקסטרה

צילום יח"צ חו"ל

צילום יח"צ חו"ל

שיבאס ריגאל אקסטרה, וויסקי הסופר-פרימיום החדש, נוצר על ידי המאסטר בלנדר הוותיק של שיבאס, קולין סקוט, כמחווה לג'ון וג'יימס שיבאס, שני האחים שהיו חלוצים באמנות ייצור הוויסקי במאה ה-19.

שיבאס ריגאל אקסטרה הינו בלנד וויסקי עשיר ונדיב, סודו נובע משימוש בוויסקים אשר יושנו בחביות נבחרות ביחד עם מבחר מצומצם של מאלטים נדירים.

המאלטים הנדירים נבחרו בקפידה מתוך מספר מצומצם של מזקקות הידועות בארומות הייחודיות, העשירות והעמוקות שלהן.

שיבאס ריגאל אקסטרה מעניק פירוש עשיר ומובחר במיוחד לסגנון המוכר של שיבאס, עם ניחוח מתקתק ופירותי, בעל נגיעות של אגסים בשלים, טופי קרמי ורמיזות לג'ינג'ר. טעם האגסים הבשלים ממשיך גם לחך, עם טעמים טרופיים מתוקים של מלונים ונגיעות של וניל וקרמל, המשתלבים עם נגיעות חריפות של קינמון ושקדים, ומובילים לסיומת ארוכה ומספקת.

שיבאס ריגאל אקסטרה משתלב במשפחת הוויסקים של שיבאס ריגאל, לראשונה מזה שבע שנים ונושא את כל הסממנים האסתטיים של ויסקי היוקרה הקלאסי.

הצבעים והמרקמים השופעים שמופיעים על גבי האריזה ועל הבקבוק עצמו משקפים את העושר של הטעם והמסורת של שיבאס ריגאל אקסטרה וכמו כן, גם את מיקומו כוויסקי סופר-פרימיום.

מחיר ( 700 סמ"ק ) 185 שקלים

שירות משלוחים עד הבית מ- LE BISTRO BAR בחולון

מסעדת הביסטרו הראשונה בחולון "LE BISTRO BAR", שפועלת במתחם עזריאלי בחולון, החלה להפעיל שירותי משלוחים בחולון והסביבה. תפריט המשלוחים כולל מבחר גדול של מנות ראשונות ביניהן קרפצ'יו, חומוס וכדורי פלאפל, כרובית בטחינה, קרם חצילים, קלמרי מטוגן ועוד. רשימת המנות העיקריות בתפריט המשלוחים, שמגיעות עם תוספות משתנות, מציע שניצל, חזה עוף בגריל, קבב אוריינטלי, מרק קובה, מוסקה, המבורגר, קציצות הבית, קציצות דגים, פירות ים ועוד. עוד כולל תפריט המשלוחים מגון עשיר של פסטות, ניוקי ורביולי מבחר סלטים וכריכים חמים וקרים.

התפריט של מסעדת " LE  BISTRO  BAR" מציע טעמים מוכרים ממסעדות ביסטרו בפריס ובניו יורק, לצד מנות ישראליות אהובות. על התפריט מנצח השף עימאד שורבג'י, שזכה במדליית כסף  בתחרות "גביע העולם בבישול" בלוקסמבורג ובפרסים בתחרויות נוספות בעולם.

LE BISTRO BAR  פועלת 7 ימים בשבוע, החל מהשעה 8:00 בבוקר ועד אחרון המבקרים.

המשלוחים מתבצעים לאורך כל שעות היום, עד השעה 24:00.

לתפריט המשלוחים: http://lebistro.rest.co.il/תפריט?menuId=888215

להזמנת משלוח: 03-6047485

מגש דו-קומתי מעץ - 499 שקלים (צילום יח"צ)

מגש דו-קומתי מעץ – 499 שקלים (צילום יוני רייף)

Pe'pe' – Wood Art עם כלי הגשה דו ותלת קומתיים

אמן העץ הצרפתי ג'אן פייר גדג', הידוע בכינויו Pe'pe', מציג בימים אלה את קולקציית פתרונות ההגשה היצירתיים שלו, העשויים עץ טבעי גושני ומעוצבים באופן מסקרן ומפתיע…

בין הפריטים המעניינים בקולקצייה ניתן למצוא מגשי עץ דו-קומתיים ואפילו תלת-קומתיים, אשר מגיעים כיציקה אחת, חזקה ויציבה, כאשר כל קומה משמשת כצלחת הגשה בפני עצמה שבמרכזה עמוד עץ מרשים המחבר בין הצלחות. המגשים קיימים במגוון צבעים, גימורים וטקסטורות, עם או בלי ציפוי לכה – בהתאם להעדפתכם.

אודות Pe'pe'

אחרי 40 שנות נגרות בחר Pe'pe', בשעות הפנאי והפנסיה, להקים סטודיו קומפקטי ומאובזר בחצר ביתו שבגן-יבנה, ולייצר מוצרים ואקססוריז לעיצוב הבית בעבודת יד ומעץ מלא, שהנם גם פונקציונליים וגם נאים למראה. העיצובים כוללים: קערות, כותש תבלינים, צלחות הגשה, כוסות יין, כלי קיבול, פמוטים, וזות ועוד. הפיסול נעשה באמצעים טכנולוגיים חדישים, חריטה, גילוף עץ ועבודת יד קפדנית מחומרי העץ בלבד. Pe'pe' מציע פריטים שימושיים ואיכותיים לכל תקציב, המתאימים לשימוש אישי וקישוט הבית או כמתנה ייחודית למשפחה וחברים. מחיר:  החל מ-499 שקלים.

ניתן לרכוש גם בהזמנה אישית מוצרים לפי מידות, אפשרות למשלוח עד הבית.

להזמנות: 054-5666158    בפייסבוק:  Pepe Wood Art

גולדה בגולדות ( צילום איציק בירן)

גולדה בגולדות ( צילום איציק בירן)

השקה: גולדות

השבוע הושקה רשת מזון חדשה באבן גבירול  באווירת שנות ה- 70 והשראת שטר ה"גולדה" המיתולוגי ( ששוויו 10 שקלים) – ה"גולדות", אשר תמכור מגוון כריכים משובחים של טוסט נקניק קלאסי, טוסט טבעוני מנקניק סייטן, נקניקיות ,טוסט מתוק, בירה איכותית, גזוז של פעם- הכל ב- 10 שקלים בלבד.

יזמי הרשת, השותפים אבי ברגה , איש עסקים עתיר ניסיון המגיע מעולם הנדל"ן והפיננסים, עוז ברגה, יזם מסעדנות בעל ניסיון בתחום מסעדות אוכל אסיאתי וצביקי בן-ישי המגיע מעולם ההייטק בו ניהל מספר תחומים של פיתוח תוכנה, מכירות ושיווק, התרגשו מאד מכמות האנשים הרבה שהגיעה לאירוע ומהעניין הרב שהרשת יוצרת.

לאירוע הגיעו זכיינים פוטנציאלים רבים, מכרים מעולם העסקים ואנשי תקשורת שאת כולם הפתיעה "גולדה " מקורית אשר הכינה להם  טוסטים. אחד היזמים, אבי ברגה, סיפר כי השקיעו 3 מיליון שקלים בפיתוח הרשת וכי במהלך השנתיים הקרובות צפויים להיפתח כ-30 סניפים ברחבי הארץ שרובם יהיו בזכיינות.

מה שמשך תשומת לב רבה של האורחים היה דווקא קיר החיילים שהוא מיזם מיוחד לחיילים אשר מאפשר להם ליהנות מטוסט גולדה חינם שישולם מראש על ידי צרכני הרשת. כל קונה יוכל לרכוש מראש 'דיסקית' שתתלה בלוח, עבור חייל. חייל המגיע במדים יוכל לקחת "דיסקית" מעוצבת מהלוח ולקבל בתמורה טוסט חינם.

לרשת שפה משלה, שלשת הגולדות הראשונות, המעוצבים בסגנון שנות ה70 ייפתחו במקביל בתל אביב ברחוב אבן גבירול, בראשון לציון ברחוב רוטשילד וברחוב ביאליק ברמת גן.

הרשת תמכור טוסטים מנקניק, טוסט טבעוני וטוסט שוקולד במחיר של  10 שקלים בלבד! (השטר נקרא בעבר –גולדה ) בנוסף יימכרו בירה ישראלית  , גזוז בטעם של פעם ומוצרים נוספים.

ברשת יימכרו:

  • טוסט קלאסי – טוסט נקניק איכותי עם מגוון רטבים – מחיר 10 ₪
  • טוסט טבעוני – טוסט מנקניק סייטן עם מגוון רטבים טבעוניים – מחיר 10 ₪
  • טוסט מתוק – טוסט שוקולד משוקולד פרווה איכותי עם תוספות מפנקות – מחיר 10 ₪
  • מתגלגלת – נקניקייה לנשנוש בזמן ההמתנה לטוסט – מחיר 5 ₪
  • שתייה קרה – מגוון רחב של משקאות במחיר של 5 ₪ בלבד: לימונדה קרה, גזוז בטעמים של פעם
  • בירות- בירה גולדסטאר ב- 10 ₪ , בירה גולדות  (בירה בוטיק המיוצרת ע" מבשלת נגב) תמכר ב-15 ₪ (בירה מסוג זה נמכרת במחיר של בין 20-25 שקלים.)
הבריכה בגג מלון מרינה תל-אביב (צילום יח"צ)

הבריכה בגג מלון מרינה תל-אביב (צילום יח"צ)

השקה: Marina Roof

גג מלון מרינה בתל אביב  מציע מקום לאירועים פרטיים, אירועי חברה ומקום לבילוי בחוויה קולינרית מסביב לבריכה מידי יום לקהל הרחב,  בר עשיר מוזיקה ואווירה.  הבריכה ממוקמת על גג המלון ובעלת נוף פנוראמי עוצר נשימה משקיפה על רצועת חוף הים והמרינה מצד אחד ומצדה האחר  משקיפה לנוף האורבני על קו האופק של תל אביב. במתחם הגג והבריכה פינות ישיבה בלבן על דק עץ, הפרוס בשני מפלסים וב-2 מתחמי הבר .

ניתן לקיים אירועים עסקיים ופרטיים  (ימי הולדת) עד 300 איש, בהתאמה מרבית ואישית לאופי האירוע, בימים ראשון עד חמישי  ומוצ"ש החל מהשעה 19:00, באווירת לילה ייחודית ונעימה עם תפריטי אוכל ובר שתייה עשירים ומגוונים בשילוב רחצה לילית, מינימום הזמנה לאדם 85 שקלים .

במהלך היום ניתן להינות מחוויה קולינרית מסביב לבריכה, עם בר עשיר מוזיקה ואווירה.

מחיר כניסה לבריכה בימים ראשון עד שישי – 120 שקלים עד שעה :0018 ובימי שבת- 150 שקלים לאורח.

בתאום מראש- מחלקת אירועים: 03-5211742/761

מלון מרינה- כיכר אתרים , הירקון 167 תל אביב 03-5211777

אורבניקה (צילום שוקה כהן)

אורבניקה (צילום שוקה כהן)

השקה: רשת URBANICA

רשת האופנה URBANICA, פתחה השבוע את סניפה הראשון בישראל, במתחם  G סינמה סיטי ראשון לציון על פניי שטח של  2,500 מ"ר. רשת URBANICA  מציעה פריטי אופנה, אקססוריז וקוסמטיקה עדינה לקשת רחבה של קהלי יעד, במחירים פנטסטיים תוך חווית קנייה אורבנית, מלהיבה ואיכותית שלא נראתה בישראל.

בסניף הושקעו כ- 12,000,000 שקלים לשם יצירת חווית קנייה מושלמת עבור הלקוחות הן מבחינת מרחב ונוחות השיטוט בסניף והן מבחינת החוויה הרגשית.

הרשת מציעה קולקציית פריטי אופנה, אקססוריז וקוסמטיקה לנשים, גברים וילדים המתחדשת בתדירות גבוה. למעלה מ-2,000 דגמים צפויים להיכנס לחנויות הרשת בכל עונה. קשת המוצרים ברשת כוללת קולקציית בגדי ערב, קז'ואל, ספורט, הלבשה תחתונה, מחלקת נערות, ילדים, נעליים, תכשיטים, תיקים ועוד.

עד סוף שנת 2015 הרשת תפתח  סניף נוסף בביג פאשן אשדוד וב- שנת 2016 יפתחו 5 סניפים נוספים בפריסה ארצית.

טווחי המחירים ברשת URBANICA לקולקציית קיץ בלבד :

בגדים-   14.90-119.90 ₪

נעליים –   19.90-49.90 ₪

תכשיטים – 1.90-49.90 ₪

תיקים ואקססוריז – 1.90-99.90 ₪

טווחי המידות:

נשים  xs-xl

גברים s- xxl

ילדים 2-16

תינוקות 2-24 חודשים

מארז ספא מפנק  'Mystic Amber'

חברת  'Spring' המתמחה בארומקולוגיה ושימושיה במוצרי ספא, אווירה וטיפוח מתחדשת  לקראת האביב עם מארז מעוצב  בניחוח מלטפים 'Mystic Amber' הידוע בנוכחותו הקסומה והממכרת, ניחוח טלקי עדין ומרגיע ויצירת תחושה של עונג צרוף והתרוממות רוח. המארז כולל מוצרי טיפוח וספא החדשים של 'Spring' המבוססים על תורת הארומקולוגיה

קרם ידיים, קרם גוף, מקלות ריח, בודי מיסט וסבון פילינג. מחיר המארז 300-350 שקלים. ניתן להשיג בחנויות המובחרות ובחנות המפעל, רח' רימון 21, אבן יהודה בטלפון: 09-8999981    אתר החברה – www.myspring.co.il

עטיפת ה-CD החדש של יעל גרמן (צילום יח"צ)

עטיפת ה-CD החדש של יעל גרמן (צילום יח"צ)

CD : "נוגעת" של יעל גרמן

יעל גרמן מוכרת כמלחינה שהביאה אלינו לראשונה השפעות של בוסה נובה ברזילאית
בשיר "אולי מחר" שהלחינה לנורית גלרון למילים של לאה גולדברג (1978). מאז הלחינה שירי משוררים לזמרים רבים בהם דיוויד ברוזה, ריקי גל, דפנה ארמוני, אורה זיטנר, מזי כהן, איריס פורטוגלי , שושנה דמארי ועוד וכן כתבה מוזיקה לתיאטרון ולטלוויזיה.
המלחינה -זוכת "נוצת הזהב" של אקו"ם על התאמה מדויקת בין השירה ללחן- מוציאה אלבום רביעי של לחנים לשירי משוררים. הפעם בחרה שירים שכתבו ארז ביטון, אלזה לסקר-שילר, יורם טהר-לב, חמוטל בן-זאב, זלמן שניאור ועוד.
המוזיקה של גרמן,  שנעוריה עברו עליה בברזיל, מושפעת מסגנונות הג'אז, המוסיקה האתנית, הלטינית והקלאסית.

משך ארבע שנים הופיעה יעל גרמן עם נורית גלרון בקיבוצים ומועדוני זמר בשירי ישראל ושירי משוררים שהלחינה. היא ליוותה את גלרון- שהפכה לחברה קרובה- בפסנתר.  תקליטה הראשון של גלרון שיצא ב-1978 כלל לחנים רבים פרי עטה של גרמן לשירי משוררים. בפרט התפרסם השיר "אולי מחר" שבו הלחינה גרמן שיר מאת לאה גולדברג, וכן "צפור ביער", "הנך סתורת שמלות", "בוא אלי" ו"ווקליזה".

זמרים ישראלים רבים ביצעו שירים שהולחנו בידי יעל גרמן, ביניהם דיוויד ברוזה, ריקי גל, דפנה ארמוני, אורה זיטנר, מזי כהן, איריס פורטוגלי ועוד. בשנת 1988 הקליטה שושנה דמארי שני שירים של גרמן לאלבום "אור", שהיה אלבומה האחרון של שושנה דמארי.

יעל הלחינה מוסיקה להצגות תיאטרון: "זהבה ושלושת בעליה", "בראשית", "שמור על הסוסים שלך" (פסטיבל עכו) "פאולה" (הקאמרי), "רשומון" (אוניברסיטת ת"א) ועוד.

כמו כן, כתבה מוסיקה להצגות ילדים: "ארץ הפלאות של עליסה", "והילד הזה הוא אני", "למשל קרילוב", "הבלש שלומיאלי", "מחשבות שאינן רוצות לישון" ועוד.

ב-1991 זכתה יעל גרמן בפרס נוצת הזהב של אקו"ם על הלחנת מחזור השירים של אלזה לסקר שילר בתרגומו של יהודה עמיחי. גרמן ניצלה את כספי הפרס להפקת דיסק ששמו "בוא אליי בליל", שכולל את השירים המולחנים בביצועה של אלינוער מואב.

על הנימוקים למתן הפרס כתבו השופטים: "יעל גרמן מקפידה, כדרכה תמיד, על התאמה מושלמת של המוסיקה למילים".

בשנת 2000 הוציאה יעל דיסק ובו שלשה – עשר לחנים פרי עטה. שם הדיסק: "אישה של קרח אישה של אש" בהקלטת הדיסק השתתפו הזמרים: נורית גלרון, איריס פורטוגלי, שרונה נסטוביץ', ענת קדם, אילן וייל ומומי לוי, כמו כן, מבצעות יעל ובתה סתיו את השיר המסיים את הדיסק.

בשנת 2005 הוציאה את הדיסק "ילדה לאן תעופי?", ב-2012 הוציאה את "גן תשוקותי".

יעל מנצחת על מקהלות. במשך 20 שנים ניהלה רביעיית זמרות: "רביעית נענה" שביצעה את שיריה וכן שירים ישראלים בעיבודים שכתבה.

לרביעיית "נענה" דיסק הנקרא: "מה קורה?"  ודיסק נוסף ובו שירי משחק לגיל הרך הנקרא: "מה יש לי בכף היד".

ספר: סבתא רחל מבשלת – ממטבחה הטורקי של סבתא רחל

עטיפת הספר (צילום יח"צ)

עטיפת הספר (צילום יח"צ)

הספר: "סבתא רחל מבשלת" הוא אסופת מתכונים וחוכמת חיים של סבתא רחל, חמותה של דורית טוקמן בעלת הוצאת הספרים "מבשלים ספרים" יחדיו עם רותי כרמי.

כדי לדייק בכמויות נסעו הבנות לסבתא רחל כל שבוע ובישלו יחד בכל פעם מתכון אחר, תוך שהן מוודאות כמויות וטמפרטורות מדוייקות, וכמובן, אוכלות טוב.

בין דפי הספר שזורים אלה באלה המתכונים שעברו מדור לדור במשפחה ובקהילת יהודי איזמיר שבטורקיה, עם אנושיות חמה ומרגשת הנוגעת בכל אחד. לצד המתכונים ניצבת תמיד רחל עצמה – בעצה, בסיפור, בטיפ או באמרות שפר שמלווים את הבישול שלה ומתבלים את מאכליה כמו מלח, פלפל ופפריקה.

הידעתם ? "מורחים על הבצק שמן ולא ביצה מכיוון שהביצה משחימה מהר בעוד הבורקס עדין לא מוכנים." כה אמרה סבתא רחל, זו שיודעת.

מי עוד היה נותן לכם עצה כזו?  זה מה שיש בספר, מעבר למתכון עצמו – עוברת בו, בספר טוב כמובן, אישיות בעליו, כל הייחוד שלו.

לשמירה על מחיר הוגן לצרכן, הספר נמכר אך ורק דרך האינטרנט באתר ההוצאה, ובאתר מיוחד שהוקם: מועדון ספרי האוכל ומציע את ספרי ההוצאה במחיר מיוחד לחודש מאי: 49 שקלים במקום 80 שקלים..
ספר: מדריך טיולי חתירה: "לגלות את ישראל עם סאפ" מאת צביקה ברנשטיין

עטיפת הספר- לא רק לחותרים (צילום יח"צ)

עטיפת הספר- לא רק לחותרים (צילום יח"צ)

"לגלות את ישראל עם סאפ" מאת צביקה ברנשטיין הוא מדריך טיולי חתירה ראשון מסוגו, שכולל 83 מסלולי טיול בחתירה, ופונה לכל מי שאוהב לטייל, למי שאוהב את הים ולאלה המאחלים לעצמם אורח חיים בריא. המדריך מציע חוויה שלמה של מסלולי חתירה מרתקים לצד אפשרויות טיול והתרגעות. בין המסלולים שזורים עשרות איים, ספינות טבועות, אתרים ארכיאולוגים, אתרי צפרות, מקומות עליהם מספרים אגדות, אתרים קדושים וביניהם: כנסיות, מנזרים, מסגדים ובתי כנסת. אזורים מבודדים ופראיים לצד אזורים אורבאניים, מבצרים ומצודות, נמלים עתיקים, מערות, נקרות, גשרים, לגונות, מעיינות חמים ואפילו מפל מים. נוסף לאלה עוד מאות נקודות עניין לאורך החופים, הנחלים והאגמים בישראל. נקודות עניין רבות שמופיעות במדריך זה לא מופיעות כלל במסלולי טיולים יבשתיים – מהסיבה הפשוטה שאי אפשר להגיע אליהן בדרך היבשה.

גדולתו ויתרונו של הסאפ, הם האפשרות להיכנס כמעט בכל נקודה שנרצה לאורך החוף והאפשרות לתמרן ולשוט לכל כיוון שנחפוץ. שילוב שני אלה, הופכים את הסאפ לכלי האופטימאלי לטיולים ימיים. לצורך כתיבת המדריך מופו 90 נקודות גישה אל קו המים, המסלולים תוכננו למגוון סוגי המטיילים והחותרים, גם לאלה שאינם בכושר שיא, ולכן נקודות הגישה נבחרו בקפידה רבה. נבחרו קטעי המסלולים השלווים, הרגועים והמתאימים ביותר לטיול חתירה מהנה ובטוח, לכל בעל סאפ מכל סוג שהוא. בפתיחת כל פרק (כנרת, ים תיכון, אילת וים המלח, נחלים ואגמים) יש טיפים והמלצות ספציפיות לאותו פרק. המדריך כולל צילומי אוויר, צילומי go-pro ותמונות איכות מקו המים לאורך חופי, נחלי ואגמי ישראל.

83 מסלולי טיול בחתירה

מסלולי הטיול במדריך מתאימים לכולם ואינם דורשים מיומנות מיוחדת – מעבר לנדרש בשייט סאפ רגיל. המסלולים מאפשרים לכל בעל סאפ מכל סוג שהוא לבצע אותם, כמובן בהתאם ליכולותיו האישיות.

בין המסלולים המוצעים: חוצה כנרת, סובב כנרת, מסלול ירח מלא, חוצה תיכון וגבול אל גבול (באילת).

המדריך נכתב ע"י צביקה ברנשטיין, (יליד 1980) תושב קיבוץ אושה, מהנדס תעשייה וניהול בעל תואר שני במנהל עסקים, שעוסק בייעוץ למפעלי תעשייה והיי-טק בתחומי התפעול, הלוגיסטיקה ושרשראות אספקה. איש ים בכל רמ"ח איבריו, חובב סאפ מושבע, שבילה שנתיים כדי לחוות ולבחור את המסלולים הטובים ביותר, המובאים כאן. "לגלות את ישראל עם סאפ" הוא ספרו הראשון בסדרת מדריכים הנקראת "לגלות את ישראל".

בשנים האחרונות מתמסר צביקה לעולם החתירה – הן בסאפ והן בקיאק. לאורך שנים אלה הגיע למאות אתרים מגוונים בים התיכון, בנחלים ואגמים שונים, בים המלח ובאילת. את המסלולים המוצלחים ביותר ריכז צביקה בספרו "לגלות את ישראל עם סאפ".

צביקה ברנשטיין מספר כי הוא חי ונושם את הים מאז שהוא זוכר את עצמו. עוד מתקופת ילדותו, כאשר קיפץ עם אחיו ואביו בין השוניות, בניסיון להעלות משהו בחכת הבמבוק. כנער צעיר, היה נוסע לחוף קריית ים עם חברים, רכובים על אופניים וגלשן גלים תחת היד. בהמשך, במסגרת מועדון הים "זבולון", בחוף שמן שבמפרץ חיפה, הפליג בסירות מסוג: קרוול, סנונית, סייפן, 420 ואף יאכטה משפחתית קטנה, והשתתף בתחרויות שיט ארציות.  בתקופת הצבא גילה לראשונה עניין בעולם גלישת הרוח ומצא אהבה חדשה, לימים בהם יש רוח, אך רוצים להישאר יבשים, "גולשים" על החוף באמצעות ה- Land-board שבנה בשבילו אחיו. זהו מעין סקייט-בורד בעל צמיגי שטח, שמתחבר אל ציוד גלישת הרוח. לאחר הצבא, במהלך "הטיול הגדול", השלים שני כוכבים ברישיון הצלילה, כוכב ראשון בצפון אוסטרליה (באתר השונית הגדולה) וכוכב שני בתאילנד (באתר אי הצבים – קו טאו).

צביקה ברנשטיין מספר: "לידתו של הספר הייתה מקרית בהחלט. אהבתי לים גדולה, עמוקה ומתפרשת על קשת תחביבים רחבה, מדיג, צלילת בלונים ושנורקל עד לגלישת גלים, גלישת רוח וחתירה. באחת השבתות יצאתי לחתור מהחוף המוכר לי כל כך כגולש רוח – חוף כפר נחום שבצפון הכנרת )מכונה גם חוף ג'ינו). מחוף זה נהגנו לצאת בדהירה אל עומק האגם רכובים על פני הרוח וגלי הצ'ופ הקטנים המשמשים כמקפצות טבעיות, תמיד הבחנתי ממערב לאזור הגלישה במבנה אבן עתיק ומספר כנסיות יפות.  תנאי הגלישה, הכמיהה למהירות מקסימאלית ויכולת התמרון עם גלשן רוח לא אפשרו לי להגיע לנקודות אלה ותמיד נשארתי סקרן לגביהן.

"באותה שבת, החלטתי לצאת ולגלות את רצועת החוף הזאת, המראות והחוויות שעברתי לאורך השעתיים הבאות הם שהביאו אותי למסקנה האחת והיחידה, שחובה עלי לייצר אפשרות גם לאנשים נוספים, להגיע לאותם מקומות ולחוות את מה שחוויתי אני.  כאן נולד שמו של הספר- "לגלות את ישראל" וגם המסלול הראשון שסומן ומופה באופן רשמי – מסלול מספר 1 בפרק כנרת".

"לגלות את ישראל עם סאפ – 83 מסלולי טיול בחתירה" מאת צביקה ברנשטיין. 202 עמודים. מחיר לצרכן 140 שקלים. להשיג דרך האתר: www.explore-israel.co.il או בחנויות מתמחות/ספורט ימי/ים/מועדונים ברחבי הארץ.

צילום יח"צ חו"ל

צילום יח"צ חו"ל

סרט: מבוך השקרים Labyrinth of Lies
הסיפור

גרמניה 1958, בניה מחדש, הנס הכלכלי. יוהאן ראדמן (אלכסנדר פהלינג) צריך להתחיל את דרכו בעולם ההוצאה לאור מהצדדים המשעממים של המקצוע. כאשר העיתונאי תומאס גניילקה (אנדריי שימנסקי) גורם למהומה בבית המשפט, ראדמן משתגע למשמע אוזניו: חבר של גניילקה זיהה מורה כסוהר לשעבר באושוויץ, אך איש אינו מעוניין להעמידו לדין. למורת רוחו של מעסיקו, ראדמן מתחיל לחקור בנושא, ומוצא את עצמו ניצב מול רשת של הדחקה והתעלמות, וגם אידיאליזציה. באותם ימים, היו כאלה שמעולם לא שמעו את השם "אושוויץ", ואלה שהכירו רצו לשכוח. רק התובע המרכזי פריץ באואר (גרט פוס) מעודד את סקרנותו של ראדמן. באואר ניסה בעצמו להביא את הפשעים שבוצעו באושוויץ לידיעת הציבור, אך לא היו לו די ראיות משפטיות. כאשר ראדמן וגניילקה מוצאים מסמכים שמובילים למבצעי הפשעים, באואר מבין מיד על איזו חבית נפץ הם יושבים. התובע הצעיר מקדיש את כל כולו לייעודו החדש, לדעת מה באמת היה שם. הוא מתחקר עדים, חושף תיקים, מעלה עדויות ומצייר תמונת מצב שאיש לא מעוניין לשמוע, גם לא אהובתו מרלנה וונדרק. ראדמן חוצה גבולות וחושף שגם חבריו ועמיתיו לעבודה היו חלק ממבוך השקרים. כשהוא יודע שחשיפת האמת תשנה את פני המדינה לעולם.

"מבוך השקרים" בוחן את הצד האפל שמאחורי "הנס הכלכלי" של גרמניה בשנות החמישים, תקופה של התחדשות ושל רוק'נ'רול, בה לא רצו להביט לאחור. הסרט מצליח לתאר בצורה מותחת ומרגשת את השינוי המהותי שקרה בגרמניה של אז ביחסה לעבר. זהו סיפור על אומץ, לקיחת אחריות ומאבק לצדק.

משפטי אושויץ

"יש אנשים בגרמניה שחושבים שסרט רציני לא חייב לגרום הנאה לצופיו" אומר המפיק אולי פוּץ, "אבל זה בדיוק מה שאנחנו רוצים לעשות עם הסרט הזה". הסרט מתייחס לקומץ של גברים ונשים, שלמרות התנגדות פוליטית וחברתית חזקה, הקדישו את עצמם בסוף שנות החמישים לדאוג לכך שגרמניה לא תברח מעברה האפל, שבאותם ימים לא היה רחוק. האנשים הללו רצו שגרמניה תהיה המדינה הראשונה בעולם לשפוט את פושעי המלחמה שלה עצמה.

בניגוד למשפטי נירנברג הידועים, משפטי אושוויץ לא מוכרים היום לקהל. בדרך מסוימת אנחנו רואים בסרט שלנו אמצעי למנוע שכחה של אירועים אלה.

הסרט לא בנוי כמו שיעור היסטוריה מובנה וברור, אלא כאירוע חוויתי. בפועל, עברו למעלה מחמש שנים מהשימוע הראשון ועד לפתיחת המשפט הראשון של אושוויץ. גם הפקת הסרט עצמו נמשכה זמן רב.

שפה: גרמנית ותרגום עברית ואנגלית   אורך הסרט: 121 דקות

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות