משומשו והשפית אביגיל מייזליק מגישים לשבועות מתכון חגיגי ||| עוגת גבינה טבעונית עם שוקולד לבן ופירורי עוגיות אוראו ||| עוגה על בסיס עוגיות אוראו ושוקולד לבן בשילוב ממרחי הגבינות הטבעוניות בסגנון שמנת ||| קינוח לארוחת החג, לטבעונים וגם לאלו שלא ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (ל-6 מנות)
- 350 גרם עוגיות אוראו Oreo
- 400 גרם ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו
- 200 גרם ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% משומשו
- 200 גרם שוקולד לבן פרווה איכותי
- 1/2 כוס קצפת פרווה או קרם קוקוס
- 2/3 כוס סוכר
- 1-2 כפיות מיץ לימון טרי
- 2 כפות שמן קנולה או סויה
אופן הכנה
- מפוררים מחצית מהעוגיות אוראו לתוך תחתית של 6 כוסות שקופים
- הכנת המלית: ממיסים את השוקולד הלבן עם השמן על סיר כפול על אדים (באן מארי)
- במעבד מזון מערבבים את הגבינות, קצפת וסוכר לקבלת מרקם אחיד
- מוסיפים לשוקולד המומס 3-4 כפות מתערובת הגבינות ומערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה
- מעבירים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינות במעבד המזון ומעבדים יחד את כל התערובת לאחידות
- טועמים את התערובת גבינה ושוקולד ומאזנים את המתיקות ע"י הוספת מעט סוכר או מיץ לימון במידת הצורך
- יוצקים מהתערובת על שכבת עוגיות האוראו בכל כוס
- מפוררים את שאר עוגיות האוראו
- מפזרים לקבלת שכבה נוספת של עוגיות מפוררות מעל המלית בכל הכוסות
- מכניסים את הכוסות למקפיא למשך שעתיים ומגישים
בתיאבון וחג שמח