חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

3 מתכונים מקמח מיוחד לכבוד שבועות

טחנות ישראליות מציעה סוגי קמח ייעודיים להכנת פסטה, פיצות ופוקצ'ות טעימות ||| קמח פיצה ופוקצ'ה וגם קמח דורום לפסטה יגרמו לכם להבין כמה שסוג הקמח משנה ||| טחנות ישראליות וענת אלישע ביטון מציעים מתכון לפיצה ביתית, קלה וטעימה ||| טחנות ישראליות וגל בוכניק מציעים מתכון לפסטה א-לה-רומנה ||| טחנות ישראליות מציעה מתכון לפסטה בהכנה ביתית ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

פיצה מקמח פיצה ופוקצ'ה של טחנות ישראליות (צילום עילאי מבורך)

קמח פיצה ופוקצ'ה

קמחTippo 00 : קמח חיטה ייעודי להכנת פיצה ופוקצ'ה. מדובר בקמח דק ולבן מאוד, הנטחן בדרגת טחינה 00 מלב גרעין חיטה רכה ואיכותית. הקמח עשיר בחלבון התורם ליצירת רשת גלוטן איכותית ולתפיחה מיטבית של הבצק. הבצק אלסטי, חזק ונוח לרידוד ולמתיחה. הקמח טבעי לחלוטין ולא מתוסף בחומרים מלאכותיים.

עפ"י המסורת האיטלקית מקור הפוקצ'ה – שסוג של הבצק שלה מהווה את הבסיס לפיצה – הוא ממדינת אטרוריה Etruria (כיום טוסקנה) שבצפון מערב איטליה. כידוע, מדובר בצק מרוח בשמן זית, יחד עם עשבי תיבול, ירקות או תוספות של בשר, גבינות ועוד.

הפיצה שכולנו מכירים כפיצה מרגריטה Pizza Margarita הומצאה במאה ה-18 על ידי אופה מנאפולי שבדרום איטליה, שהקדיש למרגריטה מלכת איטליה במהלך ביקורה בעיר. הפיצה הכילה עגבניות אדומות, עלי בזיליקום ירוקים וגבינת מוצרלה לבנה – צבעי הדגל האיטלקי. הפיצה עצמה הומצאה עוד לפני כן אבל נחשבה אוכל לעניים. כשר. מחיר 7-9 שקלים (אריזה 1 ק"ג).

קמח דורום לפסטה

קמח מחיטת דורום – זן מיוחד של חיטה קשה בעלת גוון צהבהב. הקמח מכיל חלבון ברמה גבוהה, מה שהופך אותו למתאים במיוחד להכנת פסטה ביתית – ברידוד ידני או במכונת פסטה. חיטת דורום זכתה בשמה Triticum durum כאשר המילה דורום בלטינית פירושה קשיח, משום שהיא הקשה בסוגי החיטה. ריכוז החלבונים הגבוה שבה וחוזק הגלוטן הופכים אותה להכי מתאימה להכנת פסטה וסוגים שונים של לחם. יש לציין המונח קשה או רך בקמח ובחיטה, מתייחס להתנגדות הגרעין לפעולת הטחינה. תכונה זו קשורה לתכולת העמילן והחלבון בגרעין, לאיכותם וליחס ביניהם.

הפסטה פופולרית בכל העולם. פירוש המילה פסטהPasta  באיטלקית הוא בצק, המוכן מקמח, מים ולעתים גם ביצים. פסטה איכותית תוכן מקמח דורום. לפסטה שתי קטגוריות עיקריות: פסטה טרייה או פסטה יבשה. את הפסטה הטרייה ניתן לשמור בקירור או בהקפאה. כשר. מחיר 10-12 שקלים (אריזה 1 ק"ג).

לאחר הפתיחה מומלץ לשמור את הקמח בקירור. פרטים והזמנות ישירות באתר…

מתכון: פיצה ביתית, עם עגבניות, בזיליקום ואורגנו

מצרכים

לבצק

לרוטב

תוספות

  • פרוסות פטריות, טבעות זיתים, טונה, אנשובי וכל תוספת שאוהבים

אופן הכנה

  1. הכנת הרוטב: מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את מצרכי הבצק לפי הסדר הבא: שמרים, דבש, מים, קמח ומלח
  3. לשים במשך 10 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק מעט דביק ואחיד
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת
  5. משמנים את הבצק מכל צדדיו, ומכסים ומתפיחים במשך 45 דקות
  6. מחממים תנור ל- 220 מעלות
  7. מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים שווים בגודלם (לפיצה דקה מחלקים ל-5)
  8. מניחים נייר אפייה בתבנית ומזלפים מעט שמן זית
  9. מניחים את כדור הבצק על הנייר המשומן ופותחים אותו לעלה בעובי הרצוי
  10. מוסיפים את הרוטב ותוספות שאוהבים
  11. לחזור על הפעולה עם שאר הכדורים
  12. לפזר מעל את התוספות שבחרנו (אם בחרנו)
  13. לאפות בתנור עד להזהבה
פסטה חצילים השף העירום (צילום דניאלה שטרן)

מתכון: פסטה א-לה-רומנה

מצרכים (למנה אחת)

לבצק הפסטה

לרוטב

  • 70 גרם עגבניות מיובשות, פרוסות לרצועות
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 עגבנייה קשה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/2 צנצנת ארטישוק משומר, חתוך לרבעים
  • 1/2 לימון פרוס לפרוסות דקיקות
  • 80 מ"ל יין לבן חצי יבש
  • 50 גרם חמאה
  • מלח
  • פלפל לפי הטעם
  • 2 גבעולי טימין

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: מערבבים את כל המצרכים לקבלת בצק אחיד
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח כשעה
  3. מרדדים ויוצרים את הצורה הרצויה
  4. מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח
  5. מכניסים את הפסטה לבישול למשך 2 דקות, או עד שהפסטה מתחילה לצוף על המים
  6. הכנת הרוטב: ממיסים חמאה במחבת ומטגנים מעט את השום והטימין
  7. מוסיפים את קוביות העגבנייה ואת העגבנייה המיובשת, ארטישוק ולימון
  8. מערבבים ומוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לטגן מספר דקות
  9. מוסיפים יין, מערבבים ומבשלים עוד כ-3 דקות
  10. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים ומגישים

 מתכון: פסטה במכונה ידנית ביתית

בסיס פסטה אליה אפשר לשדך איזה רוטב שרוצים, באדיבות HOUSE OF PASTA – HoP (באינסטגרם)

מצרכים (ל-6 מנות)

אופן הכנה

  1. לשים בקערת מיקסר עם וו גיטרה, במהירות נמוכה (1), את כל המצרכים
  2. הערה: מידי פעם לעצור את הפעולה כדי לגרד את הבצק מתחתית המיקסר
  3. המשיכו ללוש עד שהבצק מתאחד (הבצק תחילה מאוד פירורי)
  4. העבירו את הבצק למשטח עבודה וצרו כדור בצק
  5. עטפו את כדור הבצק בניילון נצמד והניחו במקרר למנוחה של 30-60 דקות
  6. הוציאו מהמקרר והתחילו לרדד במכונת פסטה ייעודית, עד לקבלת עובי של 1-2 מ״מ לערך
  7. הערה: חשוב לפזר קמח על דפי הבצק במהלך תהליך הרידוד
  8. חתכו את הבצק לרצועות ברוחב של 1/2 ס״מ בעזרת סכין פסטה מיוחדת למכונה או באמצעות גלגלת פיצה או עם סכין
  9. בשלו את הפסטה 4-3 דקות במים רותחים

בתיאבון  Buon Appetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *