קרפצ׳יו אדום הוא קלסיקה קרניבורית עליה כבר סיפרנו ||| הפעם קרפצ'יו אדום צמחוני ומלהיב ||| מנה אהובה לחובבי הצילום והאינסטגרם ||| קלה, צבעונית, פוטוגנית וטעימה לכולם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 2 סלק בינוני
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית חומץ בלסמי מצומצם
- 3-4 גבעולי ריחן (בזיליקום) – רק העלים
- 2 כדורי גבינת מוצרלה טרייה
- 3-4 כפות שברי שקדים (או קשיו או אגוזים) קלויים
- 1 כפית פלפל צ'ילי גרוס (לא חובה)
אופן הכנה
- יוצקים 3-4 ליטר מים לסיר, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את הסלק השלם ומבשלים 35-40 דקות עד לריכוך (אפשר גם 20-25 דקות במיקרוגל)
- מעבירים את הסלק למי קרח או שוטפים היטב במי ברז קרים זורמים
- מקלפים את הסלק ביד ופורסים לרוחב, לטבעות דקות ככל שאפשר, באמצעות סכין או מנדולינה
- מסדרים את הפרוסות הדקות על צלחת הגשה
- קורעים ביד כל כדור מוצרלה ל-4 נתחים בגודל דומה ומסדרים מעל פרוסות הסלק
- בוזקים מעל לכול שמן זית
- מטפטפים כמה טיפות של חומץ בלסמי מצומצם
- זורים מעל מלח גס
- זורים מעל שברי אגוזים / שקדים / קשיו
שדרוג: אוהבי החריף מפזרים מעט פלפל צ׳ילי גרוס
בתיאבון