חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק תרד וכוסברה עם טחינה ולימון

מרק צמחוני וגם קרמי, דביק ועשיר בוויטמינים ומינרלים ||| מרק גם לימי אביב נעימים שלא תרצו לוותר גם בשאר ימות השנה ||| הפשטות של אופן הכנת המרק הזה מסתירה את עומק עושר הטעמים שלו ||| אסור לוותר על המרכיב הסודי של המתכון – הטחינה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק תרד וכוסברה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (2 ליטר)

לרוטב

למרק

  • 7 כוסות ציר מרק (ירקות או טעם עוף)
  • 350 גרם תרד בייבי
  • 4 כוסות כוסברה קצוצה גס (מ -2 צרורות גדולים)
  • 1/4 כוס טחינה גולמית מעורבבת היטב
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי, ועוד כנדרש

אופן הכנה

  1. הכנת הרוטב: שלבו בקערה בינונית את הטחינה, מיץ לימון, שום, מלח, כמון ופלפלים אדומים. הקציפו עד לקבלת מרקם חלק (טיפ: הוסיפו עוד מים לפי הצורך להשגת מרקם נוזלי מטפטף), והניחו בצד
  2. הכנת המרק: הוסיפו ציר לסיר גדול עם תחתית עבה, והביאו לרתיחה על להבה גבוהה
  3. ערבבו לתוך ציר המרק את התרד, כוסברה, טחינה ומלח, והחזירו המרק לרתיחה
  4. כבו את הלהבה, וערבבו פנימה את מיץ הלימון
  5. עם בלנדר יד, טחנו המרק למחית מרק אחידה. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ולימון, אם רוצים
  6. מגישים מיד בצלחות מרק, ומזלפים את רוטב הטחינה מעל
  7. אפשר לשמור המרק בקירור וכך הרוטב, למשך 5-7 ימים. אפשר להקפיא ולשמור 3-6 שבועות

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *