מרק צמחוני וגם קרמי, דביק ועשיר בוויטמינים ומינרלים ||| מרק גם לימי אביב נעימים שלא תרצו לוותר גם בשאר ימות השנה ||| הפשטות של אופן הכנת המרק הזה מסתירה את עומק עושר הטעמים שלו ||| אסור לוותר על המרכיב הסודי של המתכון – הטחינה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 ליטר)
לרוטב
- 1/4 כוס טחינה מעורבבת היטב
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 1 שן שום גדולה כתושה
- 3/4 כפית מלח ים משובח
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית פפריקה
למרק
- 7 כוסות ציר מרק (ירקות או טעם עוף)
- 350 גרם תרד בייבי
- 4 כוסות כוסברה קצוצה גס (מ -2 צרורות גדולים)
- 1/4 כוס טחינה גולמית מעורבבת היטב
- 2 כפיות מלח
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי, ועוד כנדרש
אופן הכנה
- הכנת הרוטב: שלבו בקערה בינונית את הטחינה, מיץ לימון, שום, מלח, כמון ופלפלים אדומים. הקציפו עד לקבלת מרקם חלק (טיפ: הוסיפו עוד מים לפי הצורך להשגת מרקם נוזלי מטפטף), והניחו בצד
- הכנת המרק: הוסיפו ציר לסיר גדול עם תחתית עבה, והביאו לרתיחה על להבה גבוהה
- ערבבו לתוך ציר המרק את התרד, כוסברה, טחינה ומלח, והחזירו המרק לרתיחה
- כבו את הלהבה, וערבבו פנימה את מיץ הלימון
- עם בלנדר יד, טחנו המרק למחית מרק אחידה. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ולימון, אם רוצים
- מגישים מיד בצלחות מרק, ומזלפים את רוטב הטחינה מעל
- אפשר לשמור המרק בקירור וכך הרוטב, למשך 5-7 ימים. אפשר להקפיא ולשמור 3-6 שבועות
בתיאבון