מאפה חגיגי מסורתי מהמטבח הטוניסאי ||| נהוג להכין אותו עם בשר אבל אנחנו מציעים אותו צמחוני ובריא ||| מתכון כשר לפסח וללא גלוטן ||| אחרי שתנסו לא תפסיקו להכין את המעקודה ||| פאי או תבשיל קדירה casserole ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מעקודה ماكودا Maakuda
מעקודה הוא תבשיל קדירה עשויה פירה, ביצים ובשר טחון או טלה. מקורו במטבח היהודי בתוניס והוא מאכל מסורתי לשלושת הרגלים וביחוד לסוכות ופסח. שמו של המאכל קשור ככל הנראה למונח עקדה במשמעות בישול על אש בדומה לפויקה הדרום אפריקאי.
מצרכים (סיר 28 שמתאים גם לאפייה בתנור)
- 8 תפוח אדמה מבושלים וקלופים
- 9 ביצים
- 1 כוס גרגירי אפונה טריים או קפואים
- 3 גזר קלוף, חתוך לקוביות של 1 ס"מ ומבושלים במים ומעט מלח
- 5 כפות פלפל שחור גרוס
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כף מחוקה כורכום
- מלח
- 1/2 לימון מיץ בלבד
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/2 כוס שמן זית עדין
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- בעזרת מזלג מועכים את תפוחי האדמה עד לקבלת פירה במרקם גס, עם מעט גושים
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים
- מוסיפים את חלמוני הביצים ומערבבים ביחד עם תפוחי האדמה ויתר המצרכים פרט לשמן הזית
- טועמים ומתקנים תיבול
- מקציפים את חלבוני הביצים לקצף יציב
- מקפלים את הקצף בעדינות, בכל פעם שליש, לתוך תערובת תפוחי האדמה
- מרפדים תחתית סיר בעיגול של נייר אפייה ומחממים על להבה גבוהה
- שופכים לסיר את השמן זית ומחממים עד שהשמן זית מבעבע
- יוצקים פנימה את תערובת תפוחי האדמה
- מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים במשך 10 דקות
- מכסים את הסיר בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 40 דקות
- מוציאים את הסיר מהתנור ונותנים למעקודה לנוח כמה שעות
- מכניסים למקרר לכמה שעות
- אחרי שהתקרר משחררים את המעקודה מהסיר בעזרת סכין והופכים על הצלחת
בתיאבון