צ'יפס ירקות טעים מגוון וצבעוני, לפסח ולכל השנה ||| פשטידת קישואים ופטריות ||| מתכון: סביח ללא גלוטן ||| 3 מתכונים קלים, בריאים וללא גלוטן ||| מיוחד לפסח אבל טעים כל ימות השנה ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מתכון: צ'יפס ירקות אפוי
מצרכים
- 2-3 שורש תפוחי אדמה ו/או בטטה ו/או סלק ו/או גזר
- 350 גרם דלורית ו/או שעועית ירוקה קפואה (לאוכלי קטניות בפסח)
- 2 כפות שמן זית
- קורט מלח גס
- שדרוג: פפריקה מתוקה או פלפל חריף, רוזמרין, כמון ועוד
אופן הכנה
- חותכים את ירקות השורש והדלורית עם קולפן או פומפיה לפרוסות רחבות ודקיקות (אפשר עם הקליפה אחרי ששוטפים היטב)
- מניחים כ-30 דקות על נייר סופג לספיגת הנוזלים, משני הצדדים
- הערה: אם משתמשים בשעועית, יש להפשירה ולייבשה היטב על נייר סופג מבעוד מועד
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומשמנים אותו עם מעט שמן זית
- מסדרים את הירקות בתבנית
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- מפזרים על הירקות בתבנית את התבלינים שבחרנו
- בוזקים מעט שמן זית מעל (מעט מאד או לוותר)
- מכניסים לתנור ל-20 דקות בהן הירקות יתרככו
- מעבירים את התנור למצב של גריל עליון להשחמת הירקות (כ-20 דקות נוספות)
מתכון: סביח ללא גלוטן
מצרכים
- 1 חציל גדול
- 1 כף שמן זית
- 3 ביצים קשות (אפשר רק את החלבון הלבן)
- 2 כפות טחינה גולמית או רוטב יוגורט עם שום ושמיר
- 1/2 לימון המיץ בלבד
- 1/4 כפית מלח
- 2 כפות מים קרים
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 2 עגבניות בשלות ואדומות
אופן הכנה
- פורסים את החציל לפרוסות לאורך בעובי 1 ס"מ
- מניחים את החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מורחים מעט שמן זית על כל פרוסה
- מחממים תנור ל- 250 מעלות מצב גריל
- מכניסים התבנית לתנור עד השחמה בצד אחד, הופכים עד השחמת שני הצדדים
- מבשלים את הביצים במים רתוחים 7-6 דקות אחרי רתיחה
- מקלפים תחת זרם מים קרים ופורסים את הביצים
- הכנת הטחינה: מערבבים בקערית המים, מיץ לימון ומלח עד שהמלח מתמוסס
- מוסיפים את הטחינה הגולמית וטורפים עד קבלת טחינה סמיכה
- טוחנים את העגבניות בעזרת בלנדר מוט
- מתבלים רסק העגבניות בשמן זית ומלח
- מוזגים את העגבניות המרוסקות לצלחת הגשה כמצע
- הכנת הסביח: לוקחים פרוסת חציל קלויה, שמים בצד הרחב יותר 2 פרוסות ביצה קשה, 1/2 כפית טחינה סמיכה (או רוטב יוגורט עם שום ושמיר) ומעט פטרוזיליה קצוצה
- מגלגלים את החציל לגליל ומניחים על מצע העגבניות עם התפר כלפי מטה
- הערה: אפשר לנעוץ קיסם שיניים לשמור על הצורה
מתכון: פשטידת קישואים ופטריות
מצרכים (תבנית עגולה 26-24 או תבנית פיירקס 25X35)
- 2 בצלים קצוץ
- 1 כף שמן זית
- 1 ק"ג קישואים מגוררים
- 2 ביצים
- 3 כפות קמח תפוח אדמה (או קמח מצה או תפוח אדמה מגורד וסחוט ממים)
- 500 גרם גבינת קוטג' 5%
- 500 גרם פטריות שמפיניון טריות פרוסות
- 1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן הכנה
- במחבת רחבה ועמוקה עם 1 כף שמן זית, מאדים הבצל עד להשחמה
- מוסיפים הקישואים המגוררים ומערבבים
- מוסיפים פטריות וממשיכים לאדות עד שהפטריות מתרככות ומשחימות
- מסירים את המחבת מהלהבה ומצננים מעט
- מוסיפים לתערובת הביצים, קמח תפוחי אדמה, פטרוזיליה ומחצית מכמות הקוטג'
- יוצקים את התערובת לתבנית אפייה ומשטחים בתבנית
- מוסיפים את יתרת הקוטג' מעל התערובת ומשטחים הקוטג'
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- מכניסים לתנור למשך כ- 45 דקות עד להזהבה
בתיאבון וחג שמח