חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכונים ללא גלוטן לפסח ולשאר ימות השנה

צ'יפס ירקות טעים מגוון וצבעוני, לפסח ולכל השנה ||| פשטידת קישואים ופטריות ||| מתכון: סביח ללא גלוטן ||| 3 מתכונים קלים, בריאים וללא גלוטן ||| מיוחד לפסח אבל טעים כל ימות השנה ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

צ'יפס ירקות טבעוני (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון: צ'יפס ירקות אפוי

מצרכים

אופן הכנה

  1. חותכים את ירקות השורש והדלורית עם קולפן או פומפיה לפרוסות רחבות ודקיקות (אפשר עם הקליפה אחרי ששוטפים היטב)
  2. מניחים כ-30 דקות על נייר סופג לספיגת הנוזלים, משני הצדדים
  3. הערה: אם משתמשים בשעועית, יש להפשירה ולייבשה היטב על נייר סופג מבעוד מועד
  4. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומשמנים אותו עם מעט שמן זית
  5. מסדרים את הירקות בתבנית
  6. מחממים תנור ל-200 מעלות
  7. מפזרים על הירקות בתבנית את התבלינים שבחרנו
  8. בוזקים מעט שמן זית מעל (מעט מאד או לוותר)
  9. מכניסים לתנור ל-20 דקות בהן הירקות יתרככו
  10. מעבירים את התנור למצב של גריל עליון להשחמת הירקות (כ-20 דקות נוספות)

מתכון: סביח ללא גלוטן

מצרכים

אופן הכנה

  1. פורסים את החציל לפרוסות לאורך בעובי 1 ס"מ
  2. מניחים את החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  3. מורחים מעט שמן זית על כל פרוסה
  4. מחממים תנור ל- 250 מעלות מצב גריל
  5. מכניסים התבנית לתנור עד השחמה בצד אחד, הופכים עד השחמת שני הצדדים
  6. מבשלים את הביצים במים רתוחים 7-6 דקות אחרי רתיחה
  7. מקלפים תחת זרם מים קרים ופורסים את הביצים
  8. הכנת הטחינה: מערבבים בקערית המים, מיץ לימון ומלח עד שהמלח מתמוסס
  9. מוסיפים את הטחינה הגולמית וטורפים עד קבלת טחינה סמיכה
  10. טוחנים את העגבניות בעזרת בלנדר מוט
  11. מתבלים רסק העגבניות בשמן זית ומלח
  12. מוזגים את העגבניות המרוסקות לצלחת הגשה כמצע
  13. הכנת הסביח: לוקחים פרוסת חציל קלויה, שמים בצד הרחב יותר 2 פרוסות ביצה קשה, 1/2 כפית טחינה סמיכה (או רוטב יוגורט עם שום ושמיר) ומעט פטרוזיליה קצוצה
  14. מגלגלים את החציל לגליל ומניחים על מצע העגבניות עם התפר כלפי מטה
  15. הערה: אפשר לנעוץ קיסם שיניים לשמור על הצורה
פשטידת קישואים ופטריות (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון: פשטידת קישואים ופטריות

מצרכים (תבנית עגולה 26-24 או תבנית פיירקס 25X35)

  • 2 בצלים קצוץ
  • 1 כף שמן זית
  • 1 ק"ג קישואים מגוררים
  • 2 ביצים
  • 3 כפות קמח תפוח אדמה (או קמח מצה או תפוח אדמה מגורד וסחוט ממים)
  • 500 גרם גבינת קוטג' 5%
  • 500 גרם פטריות שמפיניון טריות פרוסות
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

אופן הכנה

  1. במחבת רחבה ועמוקה עם 1 כף שמן זית, מאדים הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים הקישואים המגוררים ומערבבים
  3. מוסיפים פטריות וממשיכים לאדות עד שהפטריות מתרככות ומשחימות
  4. מסירים את המחבת מהלהבה ומצננים מעט
  5. מוסיפים לתערובת הביצים, קמח תפוחי אדמה, פטרוזיליה ומחצית מכמות הקוטג'
  6. יוצקים את התערובת לתבנית אפייה ומשטחים בתבנית
  7. מוסיפים את יתרת הקוטג' מעל התערובת ומשטחים הקוטג'
  8. מחממים תנור ל- 170 מעלות
  9. מכניסים לתנור למשך כ- 45 דקות עד להזהבה

בתיאבון וחג שמח

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *