חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שבעה מתכוני לחם ולחמניות לט"ו בשבט

 

לחם ולחמניות עשירות בפירות יבשים ועוד ||| מתכון לחמניות רוויון, דבש ומשמש ||| מתכון לחם פירות יבשים ואגוזים ||| מתכון חלת צימוקים ||| מתכון לחמניות אניס ומשמש ||| מתכון פודינג לחם אנגלי עם צימוקים ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

לחם פירות יבשים (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

מתכון: חלת צימוקים

מצרכים (2 חלות)

  • 400 גרם קמח לבן
  • 400 גרם קמח מלא
  • 50 גרם שמרים יבשים
  • 1 כף שמן זית עדין*
  • 2.5 כפות דבש
  • 1 ביצה L טרופה
  • 2 כוסות מי ברז
  • 4\3 כוס צימוקים שחורים קטנטנים
  • 1.5 כפיות מלח

לקישוט

  • 1 ביצה L טרופה
  • שומשום

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערת מיקסר את שני סוגי הקמח עם השמרים
  2. מוסיפים את שמן הזית, דבש וביצה ומערבבים היטב
  3. מוסיפים את המים לאט ובהדרגה, תוך כדי לישה מתמדת, עד שמתקבל בצק רך וגמיש (לא חייבים להשתמש בכל המים)
  4. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה של שעה לפחות, עד שהבצק מכפיל את נפחו
  5. מוסיפים את הצימוקים ולשים היטב עד שהם מתערבבים בבצק
  6. מוסיפים את המלח ולשים במשך 6 דקות
  7. מניחים לתפיחה נוספת עד שהבצק מכפיל את נפחו
  8. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  9. מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים כדור מכל חלק
  10. מורחים כל כדור בצק, בביצה טרופה ומפזרים מלמעלה שומשום
  11. מעבירים לתבנית משומנת ומשהים לתפיחה נוספת
  12. אופים כ-25 דקות, עד שהחלות מקבלות צבע חום זהוב, ומשמיעות צליל חלול כשמקישים עליהן
לחמניות פירות יבשים וצימוקים (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

מתכון: לחמניות רוויון, דבש ומשמש

מצרכים  

  • 190 מ"ל מים חמימים
  • 20 גרם שמרים יבשים
  • 1.5 כוסות רוויון מחומם מעט במיקרוגל
  • 3 כפות דבש
  • 20 גרם שמן זית עדין* (או 30 גרם חמאה מומסת)
  • 1 כף מלח
  • 6 כוסות קמח לבן
  • 100 גרם משמשים מיובשים קצוצים

אגווש להברשה

  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כף שמנת מתוקה
  • 2 כפות פרג

אופן הכנה 

  1. בקערה מערבבים את השמרים במים עד הטמעה
  2. להוסיף לבלילת השמרים, תוך ערבוב הרוויון, דבש ושמן הזית (או חמאה)
  3. להוסיף מלח ושתי כוסות קמח ולערבב היטב
  4. להוסיף את שאר 4 כוסות הקמח בהדרגה וליצור בצק
  5. ללוש את הבצק כ- 5 דקות עד שהוא חלק
  6. להניח את הבצק בקערה משומנת ולגלגל אותו לשימון מכל הצדדים
  7. לכסות את הקערה עם הבצק בניילון נצמד ולהניח לתפוח שעה עד הכפלת הנפח
  8. הוסיפו את חתיכות המשמש לבצק ולקפל לקבלת פיזור בכל הבצק
  9. לחלק הבצק לחתיכות קטנות בגודל שרוצים – 50-70 גרם יחידה, וליצור לחמניות
  10. לרפד תבנית אפייה ולהניח הלחמניות עם רווחים ביניהן על נייר האפייה
  11. שדרוג: ערבבו את מצרכי האגווש והברישו על הלחמניות
  12. לכסות את הלחמניות ולהניח להתפחה כ- 45 דקות
  13. לחמם תנור ל- 200 מעלות
  14. להכניס התבנית לתנור במרכז הגובה ולהניח תבנית עם מים בתחתית התנור
  15. לאפות עם אדים כ-45 דקות
לחם פירות יבשים (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

מתכון: לחם פירות יבשים ואגוזים

מצרכים (2 תבניות אינגליש קייק)

  • 600 גרם קמח רגיל (ועוד מעט לקמוח בעת הלישה)
  • 50 גרם שמרים יבשים
  • 3/4 כוס בירה רגילה
  • 3/4 כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות סילאן (או דבש)
  • 6 כפות שמן זית (או שמן שומשום או שמן אגוזים)
  • 6 משמשים מיובשים קצוצים
  • 4 תמרים יבשים קצוצים
  • חופן צימוקים
  • 1/4 כוס אגוזים מכל סוג קצוצים גס

אופן הכנה

  1. שמים את כל המצרכים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ולשים לקבלת בצק רך ולא דביק מידי
  2. טיפ: מוסיפים את הקמח בהדרגה ולפי הצורך
  3. מכסים את הקערה עם מגבת או ניילון נצמד
  4. מניחים הבצק בצד לתפוח למשך כשעה עד הכפלת הנפח
  5. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  6. לשים את הבצק למשך 5-6 דקות נוספות
  7. משמנים ומקמחים את התבניות
  8. מסדרים הבצק בשתי תבניות ומניחים בצד לתפוח 30 דקות
  9. בוזקים מעל קצת שמן זית
  10. אופים במשך כ-40 דקות
  11. מוציאים הלחמים מהתנור ומכסים את התבניות מיד, במגבת לחה כדי שלא יתייבש ויתקשה
  12. לאכול רק למחרת ולאכול עם חמאה או As Is

מתכון: לחם פירות חגיגי

מצרכים

  • 700 גרם קמח לחם לבן
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 50 גרם סילאן
  • 30 גרם שמן קוקוס, מומס
  • 60 גרם מחית בננה (1 בננה קטנה)
  • 400 מ"ל מים
  • 50 גרם חמוציות מיובשות
  • 50 גרם משמש מיובש, קצוץ גס
  • 30 גרם צימוקים

אופן הכנה

  1. מניחים את הפירות היבשים בקערה ויוצקים עליהם 130 מ"ל מים
  2. מכסים בניילון נצמד או במגבת מטבח ומניחים למשך כשעתיים
  3. בתום זמן השרייה, מסננים את המים שבהם היו הפירות היבשים לתוך קערה גדולה. מוסיפים עוד מים, עד שיש בקערה 400 מ"ל
  4. יוצקים לקערה את הסילאן ומערבבים היטב
  5. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב, עד שהם נמסים
  6. בקערה נפרדת מערבבים הקמח והמלח
  7. שופכים את תערובת הקמח והמלח לקערה עם הנוזלים, ומערבבים מעט, עד לקבלת עיסה דביקה
  8. מוסיפים את מחית הבננה ואת שמן הקוקוס ומערבבים היטב
  9. לשים את הבצק במשך 2 דקות
  10. מוסיפים לבצק בהדרגה, את הפירות היבשים וממשיכים ללוש, כ- 10 דקות
  11. הערה: הפירות היבשים שהושרו יוסיפו נוזלים לבצק ויהפכו אותו לדביק יחסית. אם הוא קשה מאוד לעיבוד, ניתן להוסיף לו מעט קמח (רצוי לוותר על תוספת קמח ככל שניתן)
  12. יוצרים מהבצק כדור אותו מניחים בקערה משומנת ומכסים במגבת מטבח לחה או בניילון נצמד
  13. מניחים את הבצק לתפיחה למשך 1.5 – 2 שעות עד הכפלת נפחו
  14. בתום התפיחה, מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח מקומח קלות
  15. חוצים את הבצק לשני חלקים שווים
  16. מרדדים חלק בצק אחד בעזרת כף היד, למעין אליפסה עבה
  17. מגלגלים את הבצק לצורת כיכר מוארכת ומניחים אותו על הצד שבו תפר הבצק
  18. מעצבים את הכיכר השנייה באותו האופן
  19. מניחים את כיכרות הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשצד התפר כלפי מטה
  20. מכסים אותם במגבת לחה ומניחים בצד למשך 1.5 שעות לתפיחה שנייה
  21. מחממים תנור לחום של 250 מעלות
  22. מניחים במרכזו רשת עם אבן אפייה ובתחתיתו תבנית ריקה או רק תבנית ריקה
  23. בתום התפיחה השנייה, חורצים בעזרת סכין חדה 3-4 חריצים אלכסוניים על כל כיכר
  24. מכניסים את התבנית עם כיכרות הבצק לתנור
  25. יוצקים מיד כוס מים קרים על התבנית שבתחתית התנור
  26. מנמיכים את חום התנור ל-220 מעלות
  27. אופים במשך כ- 40 דקות, עד שהכיכרות משחימים והלחם משמיע צליל חלול בעת נקישה על תחתיתו
  28. מוציאים את ככרות הלחם מהתנור ומצננים על רשת, למשך לפחות 15 דקות לפני הגשה
לחמניות מהירות הכנה (צילום אליחנן מלכיור)

מתכון: לחמניות אניס ומשמש

מצרכים

  • 500 גרם קמח
  • 50 גרם אבקת חלב
  • 10 גרם מלח
  • 15 גרם סובין
  • 150 גרם משמש חתוך לקוביות קטנות
  • 15 גרם אניס
  • 30 גרם שמרים
  • 350 מ"ל מי ברז
  • 200 גרם קמח תירס

אופן הכנה

  1. מכניסים לקערת מיקסר את המצרכים ללא האניס והמשמש
  2. לשים בעזרת וו לישה במשך 7-8 דקות במהירות בינונית
  3. מוסיפים האניס והמשמש ולשים במשך 2-3 דקות נוספות
  4. מכסים הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד כשעה לפחות, עד שהבצק מכפיל את נפחו
  5. מחממים תנור ל-160 מעלות בלבד
  6. מרפדים תבנית אפייה עם נייר אפייה
  7. מחלקים לכדורי בצק של 50 גרם
  8. מרטיבים כל כדור במים ומצפים בקמח תירס ומסדרים עם רווחים ביניהם, בתבנית המרופדת
  9. מתפיחים הלחמניות 15 דקות בתבנית
  10. אופים בתנור במשך כ- 15 דקות בלבד או עד השחמה

מתכון: מאפה חלה ותאנים  

מצרכים (תבנית פיירקס מרובעת)

  • חלה פרוסה
  • 150 גרם שמן זית עדין* (או 200 גרם חמאה רכה)
  • 1 גביע שמנת
  • 1 כוס חלב
  • 2 ביצים XL
  • 100 גרם סוכר
  • תמצית וניל
  • 400 גרם תאנים

אופן הכנה

  1. חוצים את פרוסות החלה באלכסון לקבלת משולשים
  2. משמנים כלי פיירקס מלבני חסין-חום במעט שמן זית
  3. מסדרים בפיירקס שתי שורות של משולשי החלה כך שכל התחתית מכוסה בחלה
  4. מערבבים בקערה את השמנת, חלב, ביצים, סוכר ותמצית הווניל עד קבלת בלילה אחידה
  5. יוצקים את הבלילה על שכבת החלה בתבנית
  6. פורסים את התאנים לאורכן ל-4-5 פרוסות כל תאנה ונועצים את פרוסות התאנים בין פרוסות החלה
  7. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  8. מפזרים מעל לכל, שכבה דקה של סוכר עפ"י הטעם (אם יש לכם תאנים מתוקות מאד אפשר לותר על הסוכר)
  9. אופים במשך כחצי שעה
  10. מגישים חם, לצד כדור גלידה וניל
חלה לשבת (צילום עידו הרמן)

מתכון: פודינג לחם אנגלי עם צימוקים

מצרכים (תבנית פיירקס 1 ליטר)

  • 4 פרוסות לחם לבן מאיכות טובה (או בריוש או קרואסונים)
  • 60 גרם צימוקים בהירים ו/או כהים
  • 2 כפות ברנדי (או רום כהה)
  • 20 גרם שמן זית עדין* (או 30 גרם חמאה ללא מלח)
  • 3 ביצים XL
  • 3 כפות סוכר
  • 750 מ"ל חלב בטמפרטורת חדר
  • 60 מ"ל שמנת נוזלית
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1 כף סוכר חום בהיר

אופן הכנה 

  1. משרים את הצימוקים בברנדי (או הרום) למשך חצי שעה, מסננים ושומרים את הנוזלים
  2. מורחים שמן זית (או חמאה) על פרוסות הלחם (או קרואסון או בריוש) וחותכים כל פרוסה ל-8 משולשים
  3. מסדרים את הלחם בתבנית
  4. מערבבים היטב את הביצים עם הסוכר, חלב, שמנת והתבלינים לקבלת בלילה אחידה
  5. מוסיפים את נוזלי ההשריה של הצימוקים ומערבבים
  6. מפזרים את הצימוקים על הלחם ויוצקים את התערובת מעליהם
  7. מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר שעה
  8. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  9. מפזרים מעל התערובת בקערה, סוכר חום
  10. אופים כ-40 דקות או עד שהרפרפת מתייצבת והציפוי פריך

בְּתֵאָבוֹן וְחַג הָאִילָנוֹת שָׂמֵחַ

*  לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד) ולא תצטערו

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *