חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: טוסט לחם פשתן עם גבינה ופפריקה

ביכורים מזון ומאפה מציעה מתכון להעשרת המרק החורפי ||| טוסט גבינה עשוי מלחם פשתן עשיר באומגה 3, חלבון וסיבים תזונתיים ודל מאוד בפחמימות ||| לחם פשתן שמיוצר מזרעי פשתן זהובים מקנדה ומכיל כ-1 גרם פחמימות בלבד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טוסט גבינה למרק מלחם פשתן (צילום Pixabay)

מצרכים

  • כיכר לחם פשתן של ביכורים
  • חמאה
  • פרוסות גבינה גאודה ו/או גבינת מוצרלה
  • פפריקה (מתוקה, מעושנת או חריפה)

לתערובת התבלינים

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות
  2. לרפד תבנית תנור בנייר אפייה
  3. לסדר בתבנית פרוסות כמספר הסועדים
  4. להנמיך את חום התנור ל-140 מעלות
  5. להכניס התבנית לתנור למשך 10 דקות אפייה
  6. להוציא את התבנית מהתנור ולהנמיך את החום ל-120 מעלות
  7. למרוח את הפרוסות הקלויות בחמאה
  8. לפזר מעל מעט מתערובת התבלינים ולהחזיר לתנור לעוד 10 דקות
  9. להוציא את התבנית ולהניח פרוסת גבינה צהובה מעל כל פרוסה
  10. לבזוק מעל מעט פפריקה (מתוקה, מעושנת או חריפה)
  11. להנמיך חום התנור ל-110 מעלות
  12. להחזיר התבנית לתנור ולאפות עד שהגבינה מותכת ונמסה
ביכורים-לחם פשתן (צילום אייל קרן)

הגשה

  1. להניח בתוך קערית עם מרק חורפי חם כמו מרק בצל, מרק תפוחי אדמה, מרק בטטה, מרק סלרי ועוד

בתיאבון

הערה: אם משתמשים בגבינת מוצרלה, אפשר לפזר מעל לטוסט גם כמה גבישי מלח גס אטלנטי או מלח הימלאיה

לחם פשתן של ביכורים ניתן לרכוש ברשתות השיווק, בתי טבע ובאתר…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *