ביכורים מזון ומאפה מציעה מתכון להעשרת המרק החורפי ||| טוסט גבינה עשוי מלחם פשתן עשיר באומגה 3, חלבון וסיבים תזונתיים ודל מאוד בפחמימות ||| לחם פשתן שמיוצר מזרעי פשתן זהובים מקנדה ומכיל כ-1 גרם פחמימות בלבד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- כיכר לחם פשתן של ביכורים
- חמאה
- פרוסות גבינה גאודה ו/או גבינת מוצרלה
- פפריקה (מתוקה, מעושנת או חריפה)
לתערובת התבלינים
- 1 כפית שום גבישי
- 1/2 כפית פלפל שחור או פלפל לבן
אופן הכנה
- לחמם תנור ל-180 מעלות
- לרפד תבנית תנור בנייר אפייה
- לסדר בתבנית פרוסות כמספר הסועדים
- להנמיך את חום התנור ל-140 מעלות
- להכניס התבנית לתנור למשך 10 דקות אפייה
- להוציא את התבנית מהתנור ולהנמיך את החום ל-120 מעלות
- למרוח את הפרוסות הקלויות בחמאה
- לפזר מעל מעט מתערובת התבלינים ולהחזיר לתנור לעוד 10 דקות
- להוציא את התבנית ולהניח פרוסת גבינה צהובה מעל כל פרוסה
- לבזוק מעל מעט פפריקה (מתוקה, מעושנת או חריפה)
- להנמיך חום התנור ל-110 מעלות
- להחזיר התבנית לתנור ולאפות עד שהגבינה מותכת ונמסה
הגשה
- להניח בתוך קערית עם מרק חורפי חם כמו מרק בצל, מרק תפוחי אדמה, מרק בטטה, מרק סלרי ועוד
בתיאבון
הערה: אם משתמשים בגבינת מוצרלה, אפשר לפזר מעל לטוסט גם כמה גבישי מלח גס אטלנטי או מלח הימלאיה
לחם פשתן של ביכורים ניתן לרכוש ברשתות השיווק, בתי טבע ובאתר…