חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: דג בגריל של קפה

דג מוכר שאתם אוהבים אבל בדרך אחרת ||| תיבול קצת שונה עם בסיס של קפה שחור ||| בחירת הדג היא לשיקולכם – מה שאוהבים ועדיף דג ים ||| הכינו את תערובת התיבול פעם אחת ואם אהבתם, תוכלו להכין תערובת קבועה לפעם הבאה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

דגים בגריל (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים (4 מנות)

  • 2 דגים שלמים ונקיים (500-750 גרם כל אחד)
  • 2 כפיות קפה שחור בינוני
  • 2 כפיות אבקת בצל
  • 2 כפיות אבקת שום
  • 2 כפיות קאיין טחון
  • 1 כפית  אבקת צ'ילי אנצ'ו
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כפית מלח, ועוד לתיבול
  • 3 כפות שמן זית

להגשה

  • פלחי ליים

אופן הכנה

  1. הכינו מנגל או גריל גז או חממו מחבת על להבה בינונית-גבוהה
  2. בעזרת סכין חדה חרצו את הדג בארבעה חריצים אלכסוניים דרך העור משני הצדדים
  3. מערבבים בקערה קטנה את הקפה, אבקת בצל, אבקת שום, קאיין, צ'ילי, כמון, סוכר חום ומלח
  4. יבשו את הדגים היטב בעזרת מגבות נייר, טפטפו את שמן הזית ושפשפו על העור
  5. מפזרים את תערובת הקפה על כל חלקיו החיצוניים והחלליים של הדג ומעסים את התיבול לפינות
  6. משמנים את רשת הגריל או המחבת
  7. מניחים את הדגים על הרשת החמה
  8. צולים, מסתובבים פעם אחת, עד שהעור שחום ופריך והבשר אטום, 5-6 דקות לכל צד
  9. הערה: העור הפריך צריך להשתחרר באופן טבעי מהרשת בעת סיבוב והסרת הדג. אם זה לא משתחרר, תנו לדגים לשבת על האש עד שזה יקרה
  10. מתבלים לפי הטעם במלח, ומגישים מיד עם פלחי ליים

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *