דג מוכר שאתם אוהבים אבל בדרך אחרת ||| תיבול קצת שונה עם בסיס של קפה שחור ||| בחירת הדג היא לשיקולכם – מה שאוהבים ועדיף דג ים ||| הכינו את תערובת התיבול פעם אחת ואם אהבתם, תוכלו להכין תערובת קבועה לפעם הבאה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 2 דגים שלמים ונקיים (500-750 גרם כל אחד)
- 2 כפיות קפה שחור בינוני
- 2 כפיות אבקת בצל
- 2 כפיות אבקת שום
- 2 כפיות קאיין טחון
- 1 כפית אבקת צ'ילי אנצ'ו
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית סוכר חום
- 1 כפית מלח, ועוד לתיבול
- 3 כפות שמן זית
להגשה
- פלחי ליים
אופן הכנה
- הכינו מנגל או גריל גז או חממו מחבת על להבה בינונית-גבוהה
- בעזרת סכין חדה חרצו את הדג בארבעה חריצים אלכסוניים דרך העור משני הצדדים
- מערבבים בקערה קטנה את הקפה, אבקת בצל, אבקת שום, קאיין, צ'ילי, כמון, סוכר חום ומלח
- יבשו את הדגים היטב בעזרת מגבות נייר, טפטפו את שמן הזית ושפשפו על העור
- מפזרים את תערובת הקפה על כל חלקיו החיצוניים והחלליים של הדג ומעסים את התיבול לפינות
- משמנים את רשת הגריל או המחבת
- מניחים את הדגים על הרשת החמה
- צולים, מסתובבים פעם אחת, עד שהעור שחום ופריך והבשר אטום, 5-6 דקות לכל צד
- הערה: העור הפריך צריך להשתחרר באופן טבעי מהרשת בעת סיבוב והסרת הדג. אם זה לא משתחרר, תנו לדגים לשבת על האש עד שזה יקרה
- מתבלים לפי הטעם במלח, ומגישים מיד עם פלחי ליים
בתיאבון