תבשיל טופו לא רק לצמחונים ||| שלל טעמים למנה פשוטה ואפויה ||| מנה מחבל סצ'ואן שבסין אבל ללא הטיגון השמן האופייני למטבח הסיני ||| כל אבות המזון בטעם שווה ובכיף ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 3 כפות תבלין פפריקה
- 3 כפות רוטב סויה
- 1.5 כפות חומץ בלסמי כהה
- 1.5 כפיות שמן שומשום
- 1 כפית דבש
- 2 שיני שום קלופות וכתושות
- 2 כפות בצל ירוק קצוץ
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 400 גרם טופו פרוס ל-8 פרוסות בעובי 1 ס"מ
- 350 גרם שעועית ירוקה
- 1 כף שמן זית
- להגשה: אורז לבן או פירה תפוחי אדמה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- בכלי אפייה או בקדירה, הקציפו יחד את הפפריקה, רוטב סויה, חומץ בלסמי, שמן שומשום, דבש, שום, בצל ירוק וכוסברה לקבלת בלילה אחידה
- מוסיפים את פרוסות הטופו לקדירה, ומצפים אותן ברוטב
- משאירים להשריה עד שהתנור מתחמם
- קוצצים את השעועית הירוקה
- מכינים תבנית אפייה ומסדרים בכל שולי הכלי את השעועית הירוקה
- טפטפו על השעועית שמן זית
- סדרו את פרוסות הטופו בשכבה אחידה במרכז התבנית (אם אין מספיק מקום, דחקו את השעועית יותר לדפנות)
- צקו את המרינדה שנותרה מעל הטופו
- מכניסים לתנור ל- 20-25 דקות עד שהשעועית הירוקה מתחילה להיצלות
הגשה
מגישים מייד עם אורז ותוספת רוטב חריף שאוהבים
בתיאבון