חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: תבשיל טופו ושעועית מסצ'ואן

תבשיל טופו לא רק לצמחונים ||| שלל טעמים למנה פשוטה ואפויה ||| מנה מחבל סצ'ואן שבסין אבל ללא הטיגון השמן האופייני למטבח הסיני ||| כל אבות המזון בטעם שווה ובכיף ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טופו ושעועית ברוטב סצ'יאן (צילום דני בר)

מצרכים (4 מנות)

  • 3 כפות תבלין פפריקה
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1.5 כפות חומץ בלסמי כהה
  • 1.5 כפיות שמן שומשום
  • 1 כפית דבש
  • 2 שיני שום קלופות וכתושות
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 400 גרם טופו פרוס ל-8 פרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 350 גרם שעועית ירוקה
  • 1 כף שמן זית
  • להגשה: אורז לבן או פירה תפוחי אדמה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 220 מעלות
  2. בכלי אפייה או בקדירה, הקציפו יחד את הפפריקה, רוטב סויה, חומץ בלסמי, שמן שומשום, דבש, שום, בצל ירוק וכוסברה לקבלת בלילה אחידה
  3. מוסיפים את פרוסות הטופו לקדירה, ומצפים אותן ברוטב
  4. משאירים להשריה עד שהתנור מתחמם
  5. קוצצים את השעועית הירוקה
  6. מכינים תבנית אפייה ומסדרים בכל שולי הכלי את השעועית הירוקה
  7. טפטפו על השעועית שמן זית
  8. סדרו את פרוסות הטופו בשכבה אחידה במרכז התבנית (אם אין מספיק מקום, דחקו את השעועית יותר לדפנות)
  9. צקו את המרינדה שנותרה מעל הטופו
  10. מכניסים לתנור ל- 20-25 דקות עד שהשעועית הירוקה מתחילה להיצלות

הגשה

מגישים מייד עם אורז ותוספת רוטב חריף שאוהבים

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *