חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות פירות יבשים טיבעוניות

עוגיות רכות ופריכות עשירות וטבעוניות ||| עשירות בפירות יבשים שאתם אוהבים ||| למקפידים ללא דבש אפשר להשתמש בסילאן ||| עוגיות שכל אחד.ת יאהב ותצטרכו להרחיק ממנו את הקופסא עם העוגיות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות פירות יבשים טבעוניות (צילום דני בר)

מצרכים

  • 150 גרם תפוחי עץ קלופים וללא הליבה
  • 150 גרם קמח
  • 80 גרם קמח תירס
  • 50 גרם דבש (או סילאן)
  • 130 גרם פירות יבשים (תמרים, תאנים, צימוקים, חמוציות ועוד)
  • 30 גרם שבבי קוקוס
  • 50 גרם שמן זית עדין* (או חמניות)

אופן הכנה

  1. מרסקים את תפוחי העץ במעבד מזון למחית
  2. משלבים הקמח תירס והדבש (או סילאן)
  3. משאירים כ-10 דקות לשילוב טוב
  4. מוסיפים הקוקוס, קמח, שמן ואת הפירות היבשים (אם בחרתם בתאני, תמרים וכו' יש לקרוע אותם לחתיכות קטנות לפני שמכניסים לתערובת)
  5. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  6. מרפדים תבנית אפייה עם נייר אפייה
  7. יוצקים את התערובת על התבנית המרופדת ומשטחים לשכבה אחידה
  8. אופים 25-30 דקות
  9. לצנן לטמפרטורת החדר
  10. לחתוך לריבועים בגודל שאוהבים

תיאבון

* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית 75% מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *