עוגיות רכות ופריכות עשירות וטבעוניות ||| עשירות בפירות יבשים שאתם אוהבים ||| למקפידים ללא דבש אפשר להשתמש בסילאן ||| עוגיות שכל אחד.ת יאהב ותצטרכו להרחיק ממנו את הקופסא עם העוגיות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 150 גרם תפוחי עץ קלופים וללא הליבה
- 150 גרם קמח
- 80 גרם קמח תירס
- 50 גרם דבש (או סילאן)
- 130 גרם פירות יבשים (תמרים, תאנים, צימוקים, חמוציות ועוד)
- 30 גרם שבבי קוקוס
- 50 גרם שמן זית עדין* (או חמניות)
אופן הכנה
- מרסקים את תפוחי העץ במעבד מזון למחית
- משלבים הקמח תירס והדבש (או סילאן)
- משאירים כ-10 דקות לשילוב טוב
- מוסיפים הקוקוס, קמח, שמן ואת הפירות היבשים (אם בחרתם בתאני, תמרים וכו' יש לקרוע אותם לחתיכות קטנות לפני שמכניסים לתערובת)
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מרפדים תבנית אפייה עם נייר אפייה
- יוצקים את התערובת על התבנית המרופדת ומשטחים לשכבה אחידה
- אופים 25-30 דקות
- לצנן לטמפרטורת החדר
- לחתוך לריבועים בגודל שאוהבים
תיאבון
* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית 75% מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו