סיפורו של מתכון: סלמורחו מקורדובה Salmorejo cordobés

מאכל קר המוגש בדרך כלל כמנה ראשונה, שמקורו בקורדובה, ספרד ||| מוגש בדרך כלל עם חתיכות של מאכלים אחרים מעל, כגון שבבי קותל חזיר וביצה קשה ||| סלמורחו דומה לגספצ'ו הפופולרי ובין ההבדלים, ראוי להדגיש את השימוש הרב בלחם בהכנתו, מה שהופך את הסלמורחו לסמיך יותר ||| מאכל נוסף המכונה באופן מסורתי סלמורחו פופולארי במלאגה Malaga ומכונה שם Salada malaguenya ||| באנטקרה Antequera יש גרסה בה נעשה גם שימוש בפִּלְפֵּל אדום והוא נקרא Porra antequerana ||| בסביליה ובכפרים שמסביבה, במיוחד באזור La Puebla de Cazalla יש גרסאות מקומיות שמכונות לעיתים גם Harina או Haría ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סלמורחו ספרדי (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

סלמורחו Salmorejo מול Vs. גספצ'ו Gazpacho

  1. סלמורחו בעל מרקם קרמי (בשל השימוש הרב בפירורי לחם) גספצ'ו בעל מרקמו הנוזלי יותר
  2. סלמורחו ביתי בעל מרקם קרוב יותר למיונז עדין, מכיוון שהוא בדרך כלל מכיל יותר לחם, ומעל הכל, שמן זית, ואין שימוש במים בהכנתו
  3. סלמורחו עשוי מירק אחד בלבד (למעט שום) והוא עגבנייה, בעוד שבגספצ'ו משתמשים בירקות נוספים בנוסף לעגבנייה
  4. סלמורחו בעל צבע אדום חיוור-ורדרד בעוד צבעו של הגספצ'ו הוא אדום מובהק
  5. יש להגיש את הסלמורחו מיד ויש להימנע מאחסון, בעוד שגספצ'ו ניתן לשמור במקרר למשך מספר שעות לאחר הערבוב
  6. סלמורחו מקורדובה מוגש בדרך כלל כמנה ראשונה בצלחת עמוקה או קערה אבל במטבחים מודרניים תמצאו לעיתים, את הסלמורחו כטאפָּס Tapas המשמש כמטבל למאכל אחר, בדרך כלל מטוגן. לעיתים הוא מוגש עם טוסטים שונים וחביתות ספרדיות בעוד גספצ'ו מוגש רק כמרק קר

מצרכים

להגשה

שלבי הכנה

  1. במְעַבד מזון טחנו את העגבניות עד דק
  2. סננו את בלילת העגבנית כדי להסיר את שאריות הקליפה והגרעינים
  3. טחנו שוב והוסיפו את הלחם, שמן זית, שום ומלח

הגשה

מקשטים בביצה קשה חצויה והמהדרין גם עם חתיכות של שינקן

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buen provecho

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *