לחם מנחם לימי החורף והקור ||| לחם עשיר טעמים ומתובל לחמם את הגוף והלב ||| צורת הלחם יפה וגם נוחה להגשה ואכילה ||| לחם שהו גם לחמניות יפות ועשירת ||| אותו מתכון יכול לשמש אותכם כתריסר לחמניות או יותר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (12 לחמניות או חלה)
- 200 גרם דלעת טרייה, חתוכה לקוביות
- 3 שיני שום
- 2 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל
- 2 גבעולי טימין ו/או זעתר, העלים בלבד
לבצק
לציפוי
- 1 ביצה
- 3 כפות גרעינם שחורים ו/או לבנים קלופים (חמנייה ו/או דלעת)
- 1 כף מלח גס
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את קוביות הדלעת עם השום, שמן הזית והתבלינים
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- מרפדים תבנית עם נייר אפייה
- מפזרים את קוביות הדלעת המתובלות בתבנית המרופדת ואופים כ- 20-25 דקות
- מצננים
- מרסקים ומועכים הדלעת למחית אחידה (קל ועדיף במעבד מזון)
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים הקמח, שמרים ומלח ומערבבים
- מוסיפים את מחית הדלעת, מים, שמן זית ודבש ומערבבים כ-12 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש
- מכסים הקערה ומניחים לתפוח לפחות שעה
- מחלקים את הבצק ל-12 כדורי בצק שווים (70-80 גרם כ"א)
- מסדרים בתבנית קפיצית עגולה 24
- מכסים ומניחים לתפיחה נוספת של כ- 30-40 דקות
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מברישים את הלחם (או לחמניות צמודות) בשכבת ביצה טרופה
- מפזרים מעל גרעיני דלעת ו/או חמנייה ומלח גס
- אופים 25-30 דקות עד קבלת גוון שחום שאוהבים
- מצננים ובוצעים כדור לחם שאוהבים
בתיאבון