חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לחם דלעת מתובל ומפתיע

לחם מנחם לימי החורף והקור ||| לחם עשיר טעמים ומתובל לחמם את הגוף והלב ||| צורת הלחם יפה וגם נוחה להגשה ואכילה ||| לחם שהו גם לחמניות יפות ועשירת ||| אותו מתכון יכול לשמש אותכם כתריסר לחמניות או יותר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחם או צרור לחמניות (צילום דני בר)

מצרכים (12 לחמניות או חלה)

  • 200 גרם דלעת טרייה, חתוכה לקוביות
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • 2 גבעולי טימין ו/או זעתר, העלים בלבד

לבצק

  • 440 גרם קמח
  • 1.5 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס מים
  • 60 מ"ל שמן זית
  • 60 גרם דבש

לציפוי

  • 1 ביצה
  • 3 כפות גרעינם שחורים ו/או לבנים קלופים (חמנייה ו/או דלעת)
  • 1 כף מלח גס
לחם או צרור לחמניות מפתיעות (צילום דני בר)

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה את קוביות הדלעת עם השום, שמן הזית והתבלינים
  2. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  3. מרפדים תבנית עם נייר אפייה
  4. מפזרים את קוביות הדלעת המתובלות בתבנית המרופדת ואופים כ- 20-25 דקות
  5. מצננים
  6. מרסקים ומועכים הדלעת למחית אחידה (קל ועדיף במעבד מזון)
  7. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים הקמח, שמרים ומלח ומערבבים
  8. מוסיפים את מחית הדלעת, מים, שמן זית ודבש ומערבבים כ-12 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש
  9. מכסים הקערה ומניחים לתפוח לפחות שעה
  10. מחלקים את הבצק ל-12 כדורי בצק שווים (70-80 גרם כ"א)
  11. מסדרים בתבנית קפיצית עגולה 24
  12. מכסים ומניחים לתפיחה נוספת של כ- 30-40 דקות
  13. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  14. מברישים את הלחם (או לחמניות צמודות) בשכבת ביצה טרופה
  15. מפזרים מעל גרעיני דלעת ו/או חמנייה ומלח גס
  16. אופים 25-30 דקות עד קבלת גוון שחום שאוהבים
  17. מצננים ובוצעים כדור לחם שאוהבים

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *