חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פסטה ארטישוק ותרד

מתכון המשלב איזה סוג פסטה שיש או אוהבים עם הרבה ירוק ||| תרד וארטישוק יכולים להתחלף עם כרוב וכרובית ||| לא לבשל את הפסטה למידה הרגילה אלה שתהייה קשה ותסיים הבישול בעת האפייה ||| אפשר גם להחליף את הפרמז'ן ו/או מוצרלה בגבינות אחרות בעלות מרקם דומה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פסטה תרד וארטישוק (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים (4-6 מנות)

  • מלח
  • 250 גרם פסטה רחבה או קונכיות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כפית פפריקה
  • 300 גרם תרד טרי, או תרד קצוץ קפוא, מופשר ומנוקז
  • 400 גרם לבבות ארטישוק קצוץ גס
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 120 גרם פרמז'ן מגורד
  • פלפל שחור
  • 120 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל -200 מעלות
  2. מביאים לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים
  3. מורידים ללהבה בינונית-גבוהה, ומבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן עד ל -2 דקות מ- al dente (הפסטה תסיים את הבישול בתנור)
  4. מסננים ומניחים בצד
  5. בינתיים מחממים את השמן במחבת גדולה על להבה בינונית
  6. מוסיפים את פתיתי השום והפפריקה ומבשלים כדקה עד שהם ריחניים
  7. מוסיפים את התרד לאט לאט עד שהוא נבול, תוך ערבוב תכוף, כ -3 דקות
  8. מוסיפים את הארטישוק הקצוץ ומערבבים
  9. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים תוך שמביאים לרתיחה על להבה בינונית-גבוהה
  10. מערבבים פנימה את הפרמז'ן עד להמסה
  11. מסירים מהכיריים ואז מערבבים בזהירות את הפסטה המבושלת, או מעבירים לקערה גדולה לערבוב יחד, במידת הצורך. הערה: התערובת אולי נראית נוזלית מידי, אך היא תתעבה תוך כדי אפייה
  12. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל
  13. מעבירים את תערובת הפסטה לתבנית אפייה מזכוכית או אחרת
  14. מפזרים את המוצרלה מעל
  15. אופים 20-25 דקות עד לבעבוע על פני המאפה
  16. ממשיכים 1-2 דקות עד לכתמים מושחמים על פני המאפה
  17. צננו את המאפה לפני ההגשה

טיפ: אפשר להחליף את השמנת המתוקה ביוגורט וזה יוסיף טעם ויהיה הרבה יותר בריא.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *