מתכון המשלב איזה סוג פסטה שיש או אוהבים עם הרבה ירוק ||| תרד וארטישוק יכולים להתחלף עם כרוב וכרובית ||| לא לבשל את הפסטה למידה הרגילה אלה שתהייה קשה ותסיים הבישול בעת האפייה ||| אפשר גם להחליף את הפרמז'ן ו/או מוצרלה בגבינות אחרות בעלות מרקם דומה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
- מלח
- 250 גרם פסטה רחבה או קונכיות
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 1/4 כפית פפריקה
- 300 גרם תרד טרי, או תרד קצוץ קפוא, מופשר ומנוקז
- 400 גרם לבבות ארטישוק קצוץ גס
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 120 גרם פרמז'ן מגורד
- פלפל שחור
- 120 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
אופן הכנה
- מחממים תנור ל -200 מעלות
- מביאים לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים
- מורידים ללהבה בינונית-גבוהה, ומבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן עד ל -2 דקות מ- al dente (הפסטה תסיים את הבישול בתנור)
- מסננים ומניחים בצד
- בינתיים מחממים את השמן במחבת גדולה על להבה בינונית
- מוסיפים את פתיתי השום והפפריקה ומבשלים כדקה עד שהם ריחניים
- מוסיפים את התרד לאט לאט עד שהוא נבול, תוך ערבוב תכוף, כ -3 דקות
- מוסיפים את הארטישוק הקצוץ ומערבבים
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים תוך שמביאים לרתיחה על להבה בינונית-גבוהה
- מערבבים פנימה את הפרמז'ן עד להמסה
- מסירים מהכיריים ואז מערבבים בזהירות את הפסטה המבושלת, או מעבירים לקערה גדולה לערבוב יחד, במידת הצורך. הערה: התערובת אולי נראית נוזלית מידי, אך היא תתעבה תוך כדי אפייה
- מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל
- מעבירים את תערובת הפסטה לתבנית אפייה מזכוכית או אחרת
- מפזרים את המוצרלה מעל
- אופים 20-25 דקות עד לבעבוע על פני המאפה
- ממשיכים 1-2 דקות עד לכתמים מושחמים על פני המאפה
- צננו את המאפה לפני ההגשה
טיפ: אפשר להחליף את השמנת המתוקה ביוגורט וזה יוסיף טעם ויהיה הרבה יותר בריא.
בתיאבון