מתכון: טופו קריספי עם אפונה וקשיו

מנה טבעונית שתתאים לכל הצמחונים ואוהבי המזרח ||| חתיכות טופו צרוב במחבת עם שלל טעמים מפתיעים ||| הסויה והמולסה או דבש נותנות לרוטב מעט קרמל, ומעט ברק ואופי ||| אפשר להחליף או לגוון את אפונת השלג עם שעועית ירוקה, ברוקולי או אספרגוס העיקר שיהיה ירוק ועדיף טרי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טופו עם אפונה וקשיו (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים (4 מנות)

  • 400 גרם טופו יציב או מוצק במיוחד
  • 3 כפות שמן זית עדין* (או שמן חרצני ענבים או קנולה)
  • מלח ופלפל שחור
  • 350 גרם אפונת שלג, חתוכה (נקראת גם אפונה סינית או Snap Peas)
  • 5 ס"מ ג'ינג'ר טרי קלוף ומגורד (כ -2 כפות)
  • 2 שיני שום כתוש
  • 380 גרם חלב קוקוס לא ממותק
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפיות מולסה, סוכר חום כהה או דבש
  • 1/2 כוס קשיו קלוי
  • 1 כף חומץ אורז
  • 4 בצל ירוק, חתוכים ופורסים דק
  • 1/4 כוס עלי נענע, קרועים אם גדולים
  • שדרוג: 1-1/2 כפית פתיתי פלפל חריף

להגשה

אורז או כל תוספת דגן מאודה שאוהבים

אופן הכנה

 
- פרסומת -

 
  1. פורסים את הטופו לרבועים ומשאירים על מגבות נייר לספיגת נוזלים עודפים
  2. במחבת בינונית או במחבת ברזל יצוק, חממו כף שמן אחת על להבה בינונית-גבוהה עד שהיא חמה
  3. מתבלים את שני צידי הטופו במלח ופלפל שחור
  4. מניחים את ריבועי הטופו במחבת וצורבים כ-8 דקות מבלי להזיזו ורק כשהטופו שחום וזהוב הופכים לצד השני
  5. העבירו את הטופו לצלחת
  6. הוסיפו כף שמן אחת למחבת, והוסיפו את אפונת השלג ומטגנים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד רכות ומעט קריספיות
  7. מתבלים במלח ומעבירים לקערה
  8. מחממים את כף השמן שנותרה, מוסיפים את הג'ינג'ר והשום, ומטגנים כ-30 שניות עד שניחוח ממלא המטבח
  9. יוצקים פנימה את חלב הקוקוס, רוטב הסויה והמולסה (או דבש)
  10. מבשלים 6-8 דקות תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מצטמצם וצבעו מעמיק לחום כהה. הבליל צריכה להיות סמיכה כך שלא תיזל מהכף
  11. מערבבים את אגוזי הקשיו לתוך הבלילה
  12. חתכו את רבועי הטופו לקוביות של 2-3 ס"מ והכניסו למחבת עם הבלילה והקשיו ומערבבים לציפוי ברוטב
  13. מסירים מהכיריים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  14. הכניסו את אפונת השלג עם חומץ האורז, בצל ירוק, נענע ופלפל חריף וערבבו

הגשה

מחלקים מהבלילה בין צלחות ההגשה, יחד עם הטופו והקשיו. מגישים עם אורז או כל תוספת אחרת שאוהבים

בתיאבון  

*  לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד) ולא תצטערו

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: