השף אליחנן מלכיור עם אבקת מרק טבעונית וללא גלוטן ||| אבקה בהכנה עצמית וביתית וללא מונוסודיום גלוטמט ||| אבקת מרק שתספיק להרבה בישולים ומרקים ועם הרבה טעם ובריאות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מקדים ומספר השף מלכיור
אחת מהבקשות החוזרות ונשנות ומופנות אלי היא הבקשה למתכון להכנת אבקת מרק ללא מונוסדיום גלוטמט MSG.
ממש לפני שאני מעלה מתכון אני רוצה להבהיר שאין לי שום דבר נגד MSG ויותר מכך, מספר האנשים שרגישים ל-MSG הוא מזערי. נדרשתי לנושא לפני שנים כשבניתי מתכוני דיאטות לבתי אבות. אני מעלה מתכון שלי ומראש אומר שיש עוד מתכונים ואולי טובים משלי. אין לי עניין להיכנס לוויכוח הבלתי נגמר של האם זה בריא או לא ולכן מראש הבהרתי אין לי שום דבר וחצי דבר נגד MSG ולראיה כל מי שמכין פיצה שלא ביודעין מיצר MSG ולא קורא כלום.
הכנת מרק בסיסי
ישנן 3-4 דרכים להכין מרק:
- בּוּקֵה גַרְנִי או בּוּקֵה גַארְנִי bouquet garni הוא אוסף של ירקות תבלין וטעם בשקית או קשורים בצרור, מבושלים למיצוי הטעם אם או ללא תוספת חלבון (בשר, עוף או דגים קרי בע"ד). מכינים מהתבשיל ציר שממנו משתמשים להכנת מרק או רוטב
- הכנת אבקת מרק מירקות שיובשו לצורך כך ונטחנו שוב (עם או בלי חלבוני בע"ד)
- הכנת אבקת מרק מתבלינים יבשים ליצירת טעם המרק
- רכישת אבקה בשוק (קיימים סוגי אבקה ללא גלוטן וללא מונוסודיום גלוטמט
אני אתמקד הפעם במתכון שפיתחתי מתבלינים יבשים, במידה ותהיה דרישה אתקוף גם את המתכון שבו מיבשים ירקות טעם וטוחנים אותן.
מצרכים (להכנת 1 ק"ג אבקה)
- 30 גרם טימין
- 50 גרם אבקת סוכר
- 60 גרם אבקת בצל (אפשר לטחון בצל מיובש)
- 15 גרם אבקת אגוז מוסקט
- 50 גרם פטרוזיליה יבשה
- 50 גרם אבקת סלרי
- 80 גרם חוויאג' למרק או כמון (לא חובה)
- 40 גרם אבקת שום
- 6 עלי דפנה טחונים לדוק
- 120 גרם כורכום (הערה: בעיקר בשביל הצבע)
- 400 גרם קמח טפיוקה או קמח תפוח אדמה
אופן הכנה
- לטחון היטב את כל המצרכים לקבלת תערובת אחידה
- לארוז בקופסא אטומה או שקית זיפלוק
שדרוג: על מנת לקבל מרק בטעם זה או אחר להלן התוספות:
- אבקת מרק פטריות: נטחן 120 גרם פטריות שיטקי מיובשות ונוסיף לתערובת הנ"ל
- אבקת מרק בצל: נטחן 120 גרם בצל מטוגן יבש ונוסיף לתערובת הנ"ל
- אבקת מרק עוף: נוסיף 100 גרם אבקת עוף (ניתן לרכוש וניתן להכין). לא נוסיף אבקת מרק
- אבקת מרק אפונה: נטחן 150 גרם אפונה יבשה ונוסיף לתערובת הנ"ל
- אבקת מרק בקר: נטחן 200 גרם נקניק סלמי מיובש ונכניס למרק ממש לפני הכנתו
בתיאבון
הערות ותגובות מטה ופרטים בעמוד הפייסבוק…