חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק גזר

השף אליחנן מלכיור עם מתכון למרק גזר בריא ||| מרק עשיר בטעמים ומחמם לימי החורף ובכלל ||| כל המצרכים טיבעיים והטעם בהתאם ||| מרק שעדיף לדבוק באבקת מרק טבעית (קישור למתכון בהמשך) ותקבלו מרק ועם הרבה טעם, חום ובריאות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

מרק בטטה וגזר (צילום דני בר)

מצרכים (סיר 3-4 ליטר)

  • 6-8 גזר (תלוי בגודלם) חתוכים לקוביות ו/או עיגולים. מה שבא לכם
  • 1 בצל גדול חתוך לרבעים
  • 1 כפית ג׳ינג׳ר (עדיף טרי)
  • 3-5 שיני שום (אני משתמש בשום ירוק קפוא שהכנתי)
  • כמות המים כגודל הסיר
  • 2 כפות אבקת מרק (אני מכין לבד – לא חובה)
  • קורט מלח
  • פלפל לפי טעם
  • 1/2 צרור פטרוזליה
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/4 צרור שמיר
  • כוס עלי סלרי קצוץ
  • שמן זית

אופן הכנה

  1. מטגנים את הבצל עד שקיפות
  2. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן מספר דקות
  3. מוסיפים את כל שאר המצרכים, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהגזר רך
  4. טוחנים את המרק בבלנדר, למרקם חלק

הגשה
אפשר להגיש כששמנת חמוצה ושמן זית מעטרים את המרק. ניתן להוסיף אטריות וורמצ'ילי (האטריות סופחות נוזל אז לשים יותר מים) וכמובן קרוטונים או שקדי מרק הם תוספת מתבקשת.

הערה: המרק יהיה מרוכז וטעים יותר לאחר יום
הערות ותגובות מטה ופרטים בעמוד הפייסבוק…

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *