השף אליחנן מלכיור עם מתכון לרוטב ירוק שילווה קציצות מכל סוג ||| רוטב שילווה ויעשיר קציצות עוף, בשר או דגים, שהוכנו ונאפו מראש ||| כל המצרכים טבעיים והטעם בהתאם ||| הקציצות שבחרתם להכין עדיף לסיים הכנתם מראש כך שהרוטב יהיה חם להגשה ||| כל הפרטים המתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1 ראש סלרי מנוקה קצוץ לקוביות
- 60 גרם שמן זית
- 5 שיני שיני שום קצוצות
- 800 גרם׳ אפונה עדינה (אפשר גם קפואה) או פול ירוק
- מיץ מ-1 לימון סחוט (לא יותר מאחד)
- 400 מ"ל מים או 1 פחית קרם קוקוס והשאר מים
- 20 גרם חוויאג׳ למרק או כורכום
- קורט מלח
- פלפל לפי טעם
- 1/2 צרור נענע קצוץ גס
- טיפ: יש שמוסיפים גם פפריקה מרוקאית, אבל אני מוותר
אופן הכנה
- מחממים סיר שטוח ורחב על להבה גבוהה ומוסיפים את השמן זית
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה
- מוסיפים את השום ומטגנים כדקה
- מוסיפים את האפונה ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב
- מוסיפים את המים ואת מיץ הלימון ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את כל התבלינים מלבד הנענע, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
- מוסיפים את הקציצות האפויות
- מבשלים כ- 20 דקות על להבה עדינה
- לסיום לפני ההגשה מוסיפים את הנענע הקצוצה ומערבבים
הערות ותגובות מטה ופרטים בעמוד הפייסבוק…
בתיאבון