חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: רוטב ירוק לקציצות

השף אליחנן מלכיור עם מתכון לרוטב ירוק שילווה קציצות מכל סוג ||| רוטב שילווה ויעשיר קציצות עוף, בשר או דגים, שהוכנו ונאפו מראש ||| כל המצרכים טבעיים והטעם בהתאם ||| הקציצות שבחרתם להכין עדיף לסיים הכנתם מראש כך שהרוטב יהיה חם להגשה ||| כל הפרטים המתכון בהמשך

רוטב ירוק לקציצות (צילום אליחנן מלכיור)

מצרכים

  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 ראש סלרי מנוקה קצוץ לקוביות
  • 60 גרם שמן זית
  • 5 שיני שיני שום קצוצות
  • 800 גרם׳ אפונה עדינה (אפשר גם קפואה) או פול ירוק
  • מיץ מ-1 לימון סחוט (לא יותר מאחד)
  • 400 מ"ל מים או 1 פחית קרם קוקוס והשאר מים
  • 20 גרם חוויאג׳ למרק או כורכום
  • קורט מלח
  • פלפל לפי טעם
  • 1/2 צרור נענע קצוץ גס
  • טיפ: יש שמוסיפים גם פפריקה מרוקאית, אבל אני מוותר
הרבה ירוק לרוטב (צילום אליחנן מלכיור)

אופן הכנה

  1. מחממים סיר שטוח ורחב על להבה גבוהה ומוסיפים את השמן זית
  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה
  3. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה
  4. מוסיפים את האפונה ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב
  5. מוסיפים את המים ואת מיץ הלימון ומביאים לרתיחה
  6. מוסיפים את כל התבלינים מלבד הנענע, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  7. מוסיפים את הקציצות האפויות
  8. מבשלים כ- 20 דקות על להבה עדינה
  9. לסיום לפני ההגשה מוסיפים את הנענע הקצוצה ומערבבים

הערות ותגובות מטה ופרטים בעמוד הפייסבוק…

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *