פנינה קדם מציע שני מתכונים לעוגות אישיות כרוכות ומפותלות ||| מתכון לעוגות אישיות מבצק שמרים ||| מתכון לעוגות אישיות מבצק שמרים ||| עוגות עם מילוי קקאו-קינמון או מלית אחרת שתבחרו ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

עוגות שמרים אישיות
מצרכים
בצק שמרים
- 5 כוסות קמח
- 3 כפות אינסטנט פודינג
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/2 כוס סוכר
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 2 ביצים XL
- 100 גרם חמאה רכה
למלית
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את מצרכי הבצק במשך 8-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים ללילה במקרר
- מרדדים הבצק לעלה של 3-5 מ"מ
- מורחים את עלה הבצק עם המלית שבחרנו
- מקפלים את העלה עם המלית לקבלת רצועה עם 4 שכבות של בצק – מלית – בצק – מלית וכו'
- חותכים לרצועות באורך 20-25 ס"מ
- יוצרים מכל רצועה של בצק, עוגיית צמה כמו בתמונה ומסדרים עם רווחים בתבנית מרופדת
- מניחים בצד לתפוח כ-30-40 דקות
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים עד השחמה

עוגות בצק עלים ושמרים כרוכות
מצרכים
- 1/2 ק"ג קמח
- 1 כפית מלח
- 1/3 כוס סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים
- 100 גרם חמאה רכה
- 1 כוס חלב
למריחה
- 200 גרם חמאה רכה
למלית
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את מצרכי הבצק כ- 10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד
- מניחים לבצק לנוח כ- 20 דקות
- מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים
- מרדדים לעלה בצק דק כל חלק
- מורחים מחצים מהחמאה למריחה, על כל עלה בצק
- מקפלים כל עלה בצק לצורת מעטפה
- נותנים למעטפה של הבצק לנוח כשעה
- חוזרים על פעולת הרידוד – קיפול מעטפה – מנוחה, פעמיים נוספות
- לשמור בהקפאה עד לשימוש או להשתמש מייד
- מרדדים את הבצק לעלה דק
- בקערה מערבבים את מצרכי המלית
- מורחים את המלית שבחרנו על עלה הבצק
- מקפלים את העלה עם המלית לקבלת רצועה עם 4 שכבות של בצק – מלית – בצק – מלית וכו'
- חותכים לרצועות באורך 20-25 ס"מ
- יוצרים מכל רצועה של בצק, עוגיית צמה כמו בתמונה ומסדרים עם רווחים בתבנית מרופדת
- מניחים בצד לתפוח כ-30-40 דקות
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים עד השחמה
בתיאבון







