חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון סלמון ומתכון עוף עם תבליני נפטון

לחג הפסח נפטון מציעה ליהנות ממבחר תבלינים כשרים לפסח להכנת ארוחה חגיגית ובכלל ||| מתכונים קלים להכנה עם שימוש בתיבול מוכן ומתאים לכל מנה ||| תערובת טוסקנה, תערובת פלפל לימון, ממרח אריסה מתוקה ותבלין שוארמה ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

סלמון בתנור, בתיבול תערובת לתיבול פלפל לימון (צילום FREEPIK)

תבלינים וממרחים כשרים לפסח

מגוון התבלינים מאפשר להכין מגוון מנות טעימות ובהן מנות בשר, עוף, דגים, תוספות, ירקות מבושלים, מאכלים צמחוניים או חלביים וסלטים. מה צריך יותר מזה? למשל:

  • תערובת טוסקנה: תערובת תבלינים מיוחדת להכנת סוגים מגוונים של מנות ובהן עוף, בשר, דגים, פסטה, תפוחי אדמה, אורז, קינואה ועוד. התערובת כוללת, בין השאר, שמן, שום גבישי, פפריקה מתוקה, רוזמרין, מלח ים ועוד.
  • תערובת לתיבול פלפל לימון: אופיינית לדרום אפריקה. התערובת מכילה פלפל שחור גרוס ולימון מיובש. מתאימה למאכלים קרים או חמים, בשריים, צמחוניים או חלביים.
  • ממרח אריסה מתוקה: מתאימה למאכלי בשר או חלב, מאכלים צמחוניים ולכריכים. מכילה, בין השאר, שמן קנולה, פלפל אדום יבש, תבלינים, סוכר ומלח.
  • תבלין שווארמה: מתאים לעוף, פרגיות, חזה עוף, בשר כבש, הודו, בקר ואפילו לתפוחי אדמה ואורז. מכיל, בין השאר, כמון, כוסברה, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, זנגוויל, כורכום, שום, קינמון, הל ומלח.
תבליני נפטון (צילום מיכאל כץ)

מתכון: סלמון בתנור בתיבול פלפל לימון

לאוהבי טעם החמוץ-חריף: תערובת לתיבול פלפל לימון אופיינית לדרום אפריקה, והיא מתאימה להכול – בשר, עוף, דגים, תוספות וסלטים ועוד.

מצרכים (8 מנות)

  • 8 נתחים של פילה סלמון
  • 2 כפיות תבלין פלפל-לימון של "נפטון"
  • 1/2 כפית שום גבישי של נפטון
  • 1/2 כפית מלח
  • 3-4 כפות שמן זית

אופן הכנה

  1. לערבב בקערה את שמן הזית, פלפל לימון, שום ומלח
  2. להשרות את נתחי הדג במשרה כ-30 דקות
  3. לחמם תנור ל-200 מעלות
  4. לסדר נתחי הדג בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה כשעור הדג כלפי מטה
  5. לצלות את הסלמון 12-18 דקות (תלוי בעובי הנתחים ובעוצמת התנור)
  6. הערה: יש לבדוק אם הדג מוכן וחשוב להימנע מצליית יתר וייבוש הדג
  7. שדרוג חלבי: להוסיף קוביית חמאה על כל נתח סלמון מייד עם הוצאתו מהתנור
כרעיים של עוף עם ממרח אריסה מתוקה ובצל ירוק (צילום FREEPIK)

מתכון: כרעיים עסיסיים של עוף עם ממרח אריסה מתוקה ובצל ירוק

מצרכים (6-10 מנות)

  • 6 כרעיים (אפשר מפורקות לירכיים ושוקיים)
  • 1-2 צנצנות ממרח אריסה מתוקה של נפטון
  • 2 כפות שמן זית

להגשה

  • חופן בצל ירוק, פרוס דק
  • פלפל שושקה או פלפל חריף, פרוס דק

אופן הכנה

  1. לעסות את הכרעיים ב- 8-10 כפות של ממרח אריסה מתוקה
  2. להשרות הכרעיים כ-30 דקות
  3. לחמם תנור ל- 190 מעלות
  4. להעביר את הכרעיים עם המשרה לתבנית אפייה מתאימה
  5. לערבב בצלוחית את שמן זית עם 3 כפות מים
  6. לצקת מעט בכל אחת מפינות התבנית
  7. לצלות את העוף כ- 35 דקות, ולהפוך
  8. הערה: אם הרוטב התייבש, להוסיף עוד שמן זית מהול במים, בפינות התבנית
  9. לצלות הצד השני עוד 15-20 דקות, עד שהעוף שחום ורך (סה"כ 50-60 דקות בתנור – תלוי בגודל הכרעיים ובעוצמת החום בתנור)

להגשה

לפזר מעל העוף פרוסות בצל ירוק ופלפל שושקה

בתיאבון

מוצרי נפטון, המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים, נמכרים ברשתות שיווק ובחנויות מובחרות. כשר לפסח. מחיר תבלינים ותערובות תיבול: 9.90 – 12.90  שקלים (לאריזות במשקל 100-150 גרם). מחיר ממרחים: 9.90–12.90 שקלים למשקל של 180 גרם.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *