טאבוּלה تبولة או תבולה tabouli הוא מאכל מזרח תיכוני שמקורו מסוריה והרי הלבנון ||| בלבנון חוגגים את יום הטבולה בשבת הראשונה של חודש יולי ||| הגרסה הטורקית של המנה kısır, והארמנים מכנים אותה eetch ||| בקפריסין המנה מוכרת בשם טמבולי Tambouli ואילו ברפובליקה הדומיניקנית הגרסה המקומית נקראת טיפיל Tipile ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מתכון: טאבולה עשיר
מצרכים (6-8 מנות)
- ½ כוס בורגול דק
- 4 עגבניות קשות קצוצות דק מאוד
- 1 מלפפון קצוץ דק מאוד
- 2 צרורות פטרוזיליה, שטופים ומיובשים היטב, קצוצים דק מאוד
- 12-15 עלי נענע טריים, שטופים, מיובשים היטב, קצוצים דק מאוד
- 4 בצל ירוק, חלקים לבנים וירוקים, קצוצים דק מאוד
- קורט מלח
- 3-4 כפות מיץ ליים (או מיץ לימון)
- 3-4 כפות שמן זית
להגשה
- עלי חסה
אופן הכנה
- שוטפים את הבורגול ומשרים במים למשך 5-7 דקות
- מסננים היטב וסוחטים את הבורגול ביד כדי להיפטר מעודפי מים
- קוצצים דק מאוד את הירקות, עשבי התיבול והבצל הירוק כפי שצוין למעלה
- טיפ: הקפידו להניח את העגבניות הקצוצות במסננת לניקוז מיץ עודף. טיפ: ככל שקוצצים את הירקות דק יותר, כך עדיף.
- מניחים את הירקות הקצוצים, עשבי התיבול והבצל הירוק בקערת ערבוב גדולה
- מוסיפים את הבורגול ומתבלים במלח. מערבבים בעדינות
- מוסיפים את מיץ הליים ושמן הזית ומערבבים שוב
- לקבלת התוצאות הטובות ביותר, מכסים את הטאבולה ומכניסים למקרר למשך 30 דקות
הגשה
מעבירים לצלחת הגשה לצד עלה חסה או על עלה החסה.
טיפ: ניתן לשמור טאבולה בקירור בכלי אטום למשך יומיים לערך. חשוב לנסות לרוקן מעט מהמיץ לפני שמצננים את הטאבולה.
מתכון: טאבולה קלי קלות
מצרכים
- 1 חופן פטרוזיליה קצוצה דק
- 1 חופן פיסטוק קלוי
- 1 חופן גרעיני רימון (טריים או מיובשים)
- 3 כפות בורגול דק שהושרו שעה במים קרים
- 1/2 לימון סחוט
- 1 כפית מלח שטוחה
- 1/2 כפית פלפל לבן שטוחה
- 5-6 כפות שמן זית
אופן הכנה
מערבבים את כל המצרכים יחד.
בתיאבון