חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: גרנולה ביתית

שני מתכונים להכנה ביתית של גרנולה בריאה וטעימה ||| נקבל כ־800 גרם גרנולה של בריאות ללא תוספות מלאכותיות או תעשייתיות שתמצאו בגרנולה על מדף המרכול ||| גרנולה שהיא פצצת אנרגיה ולא דיאטטית אבל שווה כל כף עם יוגורט טבעי איכותי |||  הסוד הוא היוגורט שאוכלים עם הגרנולה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

גרנולה ביתית (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון: גרנולה קוקוס

מצרכים

  • 6 כוסות פתיתי שיבולת שועל
  • 2 כוסות סובין שיבולת שועל
  • ½ כוס זרעי פשתן, טחונים גס
  • ½ כוס שבבי קוקוס
  • 1 כוס אגוזים קצוצים (שקדים ו/או פקאן)
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טרי מגורד (לפי הטעם אפשר יותר)
  • 2-3 כפיות קינמון טחון (לפי הטעם)
  • 1/2 כפית מלח (לא חובה)
  • ⅓ כוס שמן זית עדין כמו לצ'ינו או ארבקינה
  • ½ כוס דבש או סילאן
  • 1-2 כוסות צימוקים (אופציונלי)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 160 מעלות
  2. מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה
  3. בקערה גדולה מערבבים יחד את כל המצרכים היבשים למעט הצימוקים
  4. שלבו את שמן הזית, דבש וניל בכוס מדידה, וחמם במיקרוגל לחצי מהמקסימום חום
  5. מערבבים את בלילת השמן לתוך תערובת המצרכים היבשים. מערבבים לציפוי כל המרכיבים באופן שווה
  6. מפזרים את תערובת הגרנולה על התבניות המרופדות
  7. אופים 45-60 דקות עד להזהבה, מערבבים כל 10-15 דקות ומעבירים את התבניות מהמדפים התחתונים לאמצעיים כל פעם
  8. מוציאים מהתנור, מערבבים פנימה את הצימוקים, ומניחים להתקרר בתבניות

אחסון

בצנצנות, שקיות או מכלים אטומים היטב. הגרנולה תוכל להישמר היטב במשך מספר שבועות במקפיא.

מתכון: גרנולה טבעונית ללא גלוטן

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 140 מעלות
  2. מערבבים בתבנית את כל המצרכים פרט לפירות היבשים
  3. אופים כ־30 דקות באמצע התנור, עד ששיבולת השועל מזהיבה
  4. מוציאים מהתנור, מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים
  5. שומרים בכלי אטום

בתיאבון

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *