שני מתכונים להכנה ביתית של גרנולה בריאה וטעימה ||| נקבל כ־800 גרם גרנולה של בריאות ללא תוספות מלאכותיות או תעשייתיות שתמצאו בגרנולה על מדף המרכול ||| גרנולה שהיא פצצת אנרגיה ולא דיאטטית אבל שווה כל כף עם יוגורט טבעי איכותי ||| הסוד הוא היוגורט שאוכלים עם הגרנולה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מתכון: גרנולה קוקוס
מצרכים
- 6 כוסות פתיתי שיבולת שועל
- 2 כוסות סובין שיבולת שועל
- ½ כוס זרעי פשתן, טחונים גס
- ½ כוס שבבי קוקוס
- 1 כוס אגוזים קצוצים (שקדים ו/או פקאן)
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טרי מגורד (לפי הטעם אפשר יותר)
- 2-3 כפיות קינמון טחון (לפי הטעם)
- 1/2 כפית מלח (לא חובה)
- ⅓ כוס שמן זית עדין כמו לצ'ינו או ארבקינה
- ½ כוס דבש או סילאן
- 1-2 כוסות צימוקים (אופציונלי)
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 160 מעלות
- מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה
- בקערה גדולה מערבבים יחד את כל המצרכים היבשים למעט הצימוקים
- שלבו את שמן הזית, דבש וניל בכוס מדידה, וחמם במיקרוגל לחצי מהמקסימום חום
- מערבבים את בלילת השמן לתוך תערובת המצרכים היבשים. מערבבים לציפוי כל המרכיבים באופן שווה
- מפזרים את תערובת הגרנולה על התבניות המרופדות
- אופים 45-60 דקות עד להזהבה, מערבבים כל 10-15 דקות ומעבירים את התבניות מהמדפים התחתונים לאמצעיים כל פעם
- מוציאים מהתנור, מערבבים פנימה את הצימוקים, ומניחים להתקרר בתבניות
אחסון
בצנצנות, שקיות או מכלים אטומים היטב. הגרנולה תוכל להישמר היטב במשך מספר שבועות במקפיא.
מתכון: גרנולה טבעונית ללא גלוטן
מצרכים
- 1/2 ק"ג שיבולת שועל גסה מלאה (נקייה מגלוטן)
- 2 כפות סובין שיבולת שועל
- 200 גרם תערובת זרעים ו/או אגוזים לבחירה )זרעי חמנייה, צנוברים, שומשום, גרעיני דלעת, אגוזי לוז, קשיו, אגוזי פקאן, אגוזי מלך וכו')
- 50 גרם תערובת פירות יבשים לפי הטעם, חתוכים לקוביות קטנות (צימוקים, תמרים, תאנים, חמוציות ללא תוספת סוכר)
- 1/4 כוס סילאן
- 1/8 כוס שמן זית עדין
- קורט מלח
- 1/2 כפית קינמון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 140 מעלות
- מערבבים בתבנית את כל המצרכים פרט לפירות היבשים
- אופים כ־30 דקות באמצע התנור, עד ששיבולת השועל מזהיבה
- מוציאים מהתנור, מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים
- שומרים בכלי אטום
בתיאבון