ענפי התרבות והאמנות עם פעילויות מגוונות ורבות לכבוד הקיץ ובכלל ||| בתי הקולנוע במלוא הקיטור על הקרנות בכורה ופסטיבלים ||| אירועי תרבות ופסטיבלים של מחול ותיאטרון ||| ספרים חדשים על המדף ||| הרבה מסכים עם טלוויזיה ||| הקיץ כאן ועימו אירועים ופעילויות לחופש הגדול ובכלל ||| להמשך הידיעות וההצעות ….
אירועים ופסטיבלים
תזמורת הבארוק ירושלים עם האופרה לה קליסטו בפסטיבל מכשפות?
פסטיבל "מכשפות?" הוא פסטיבל חדש שמעלה תזמורת הבארוק ירושלים בניהולו האמנותי של דוד שמר. הפסטיבל, שמוקדש לנשים מלחינות ולייצוג נשים במוסיקה במאה ה-17, יעלה שלל פעילויות מוסיקליות ביולי 2021. הפסטיבל ייתן במה למלחינות מהבארוק – מרביתן נשכחו במהרה לאחר מותן – ולייצוג נשים ביצירות האמנות של הבארוק. מרבית האירועים יתקיימו ברחבי ירושלים. הקונצרט המרכזי – האופרה "לה קליסטו" תעלה בבכורה ישראלית בירושלים, תל אביב וחיפה (5, 6, 13 ביולי).
האופרה המרהיבה "לה קליסטו" מאת פרנצ'סקו קוואלי (1651), תבוצע על ידי נגני תזמורת הבארוק ירושלים, זמרי מיתר אופרה סטודיו של האופרה הישראלית, המנצח דוד שמר והבימאית שירית לי וייס. "לה קליסטו" היא מהיצירות הראשונות ככל הידוע לנו המעלות על הבמה אהבה חד מינית, ומתמודדת עם סוגיות של זהות מגדרית. במרכז האופרה הנימפה קליסטו (על פי מטמורפוזות מאת אובידיוס) – על מנת לזכות באהבתה של קליסטו, מתחפש ג'ובה (יופיטר) לאלה דיאנה, לצד נסיונותיה של רעייתו ג'ונו להפריד בין השניים על ידי הפיכתה של קליסטו לדב. באמצעות אריות יפהפיות ורצ'יטטיבים מלאי הבעה משרטט פרנצ'סקו קוואלי את דמותה של קליסטו, את שאלות הזהות איתן היא מתמודדת ואת היחסים המורכבים בין הדמויות השונות בעלילה.
שמותיהם של מלחינים רבים מתקופת הבארוק שגורים בפי הציבור – באך, ויוואלדי, הנדל, ורבים אחרים. עם זאת, מעטים יודעים על פעילותן הרבה של מלחינות נשים שנאלצו להתמודד עם סביבה פטריארכלית שהקשתה ולעתים אף ניסתה למנוע פעילות אמנותית של נשים. אותן נשים יוצרות עוררו בקרב החברה הגברית פחד מצמית שנבע מכוחן היצירתי והיחס כלפיהן הזכיר את היחס שהופנה באותה התקופה לנשים חזקות מתחומים מקבילים כמו רפואה ומחקר, נשים שבמקרים רבים הוקעו כ"מכשפות", נרדפו ולעיתים אף הועלו על המוקד. גישה זו היוותה מקור השראה לשמו של הפסטיבל. המלחינות שיבואו לידי ביטוי בפסטיבל זה יהיו הקורטיזנה ברברה סטרוצי (1619-1677, ונציה), הנזירה לוקרציה אורסינה ויזאנה (1590-1661), ולאונורה דוארטה שגדלה במשפחת אנוסים עמידה באנטוורפן (1610-1678). לצידן – דמויות נשיות והייצוג שקיבלו ביצירות הבארוק: קליסטו, דיאנה וג'ונו מהמיתולוגיה, המלכה קלאופטרה, מרי מלכת הסקוטים ונשים נוספות. קונצרטים והאירועים השונים יבוצעו על ידי שלל מוסיקאיות מעולות, מרצות, משוררות ועוד.
הפסטיבל ייערך ברחבי ירושלים ויכלול שלל אירועים שיבוצעו בחללים ובאתרים שונים בעיר.
לצד הקונצרטים ישולבו הרצאות בנושאי נשים באמנות המאות ה-16 וה-17 וערב שירה בשיתוף "מקום לשירה".
הפסטיבל מתקיים ביוזמתה ובביצועה של תזמורת הבארוק ירושלים ובניהולו האמנותי של פרופ' דוד שמר. אמנים נוספים שישתתפו בפסטיבל: הזמרת דניאלה סקורקה, נגניות זמרות מאנסמבל פניקס בניצוח מירנה הרצוג, זמרות וזמרי קלנר אקדמי מגרמניה בניצוח מייקל ווילנס, זמרי מיתר אופרה סטודיו של האופרה הישראלית, הרכב כלי הנשיפה פריטי פליז בהובלתה של דניאל תגר, זמרות וזמרי סדנת האופרה הירושלמית בהובלתה של סוניה מזר- ורבות ורבים אחרים. רשימת האירועים:
אופרה: "לה קליסטו" מאת פרנצ'סקו קוואלי (1651): "לה קליסטו" – מהאופרות הראשונות שהביאו לקדמת הבמה סוגיות מגדר, אירוטיקה נועזת ויחסים חד-מיניים. במרכזה הנימפה קליסטו וסיפור אהבתו של יופיטר (ג'ובה) אליה, נקמתה של רעייתו הרה (ג'ונונה) ועוד שלל סיפורי מיתולוגיה המשולבים בעלילה. תזמורת הבארוק ירושלים, דוד שמר – מנצח, שירית לי וייס – בימאית. 13.7 בשעה 20:00 – אולם רפפורט, חיפה
שירת הקורטיזנה: מיצירות ברברה סטרוצי. ברברה סטרוצי, מהמוכרות שבמלחינות הבארוק, שחייתה בוונציה והייתה קורטיזנה (מעין פילגש בחוגי החברה הגבוהה), חיברה שלל יצירות ווקאליות ואף הביאה אותן לדפוס. בקונצרט: אריות מאת סטרוצי לצד יצירות נוספות מהתקופה.
הרצאה: אלגוריה של אישה יפה: טל ברית, מרצה. בתרבות הרנסנס פנים רבות לדברים אותם מייצגת האישה היפה. במרחבים הכנסייתיים היא תכונה "לוקסוריה" ויופיה ייחשב לסכנה הגדולה ביותר בשבעת החטאים הקטלניים. בחצר הגרמנית היא מכונה "פראו וולט" (מיס עולם!) ונחשבת למקור כל המידות הטובות של האביר. ההרצאה תעסוק בשלל ייצוגיה באומנות ובתרבות, בסמליה השונים, וכן בכלים המשוכללים אשר פותחו להתמודד מולה.
במהלך ההרצאה יבוצעו קטעים מוסיקליים מתוך "לה קליסטו" בביצוע תום כהן ודוד שמר
14.7 בשעה 20:00 – בית רוח חדשה, יפו 161, ירושלים
לאונורה דוארטה, ארמון ובית כנסת: החל בקונצרטים הביתיים בארמון דוארטה, בהשתתפות האליטה של אנטוורפן, וכלה בשירים שהושרו בבית הכנסת הפורטוגזי באמסטרדם (המכונה "המקום" – בגלל פתיחותו וסובלנותו כלפי יהודים) – הצצה לעולמם המוסיקלי של אנוסים ויהודים בארצות השפלה במאה ה-17. מוסיקה מאת ליאונורה דוארטה (1610-1678) והמעגל שלה – קונסטנטין הויגנס, ניקולאס לנייר, ג'ון בול; כמו כן נבצע יצירות מאת בני זמנה – קופרריו ופרסקובלדי; וכן יצירות נדירות שהתגלו בבית הכנסת הפורטוגלי באמסטרדם (מתוארך לסביבות 1675) – מוסיקה שנכתבה מהזיכרון על ידי מנצח המקהלה האחרון של "המקום", דוד ריקרדו, בשנת 1942. התוכנית כוללת גם שיר פסח ספרדי שיתכן כי ליאונורה דוארטה הסתירה בתוך אחת מהסימפוניות. סולני תזמורת הבארוק ירושלים ואנסמבל פניקס. מירנה הרצוג, מנצחת. 20.7 בשעות 18:00 ו-20:00 – בית רוח חדשה, יפו 161, ירושלים
הטרומבון, המכשפה ויריד הקסמים – אירוע חוצות: אירועים בחצר בית רוח חדשה, בשילוב קונצרט לכלי נשיפה עם חמישיית כלי המתכת פריטי פליז המוקדש למלחינה לוקרציה אורסינה ויזאנה, לכלי מתכת ולנשים מוסיקאיות; יריד קטן ובו מיצירות אמני בית רוח חדשה, הרצאה, סרט לילדים: "שירות המשלוחים של קיקי" (מיאזקי) באדיבות קולקטיב האנימציה טוהו. חמישיית המתכת פריטי פליז בהובלת דניאל תגר. עודד פוירשטיין, מרצה. אמנים מבית רוח חדשה. 21.7 החל מהשעה 17:00 – בית רוח חדשה, יפו 161, ירושלים
קלאופטרה: קטעים מתוך האופרה יוליוס קיסר מאת הנדל ואריות של דמותה של קלאופטרה מתוך האופרה. סולני תזמורת הבארוק ירושלים וזמרי סדנת האופרה ירושלים (בהנחיית סוניה מזר) מנחה: עודד פויירשטיין ("היסטוריה גדולה בקטנה"). 24.7 בשעה 21:00 – מרכז תרבויות הרמוניה, כורש 1, ירושלים
ערב שירת מכשפות : ארבע משוררות עבריות עכשוויות ומוסיקאית, ששירתן כולה עדנה וכישוף. הנחייה: גלעד מאירי בשיתוף עם מקום לשירה. 28.7 בשעה 20:00 – בית רוח חדשה, יפו
מוסיקה למכשפות: סולני תזמורת הבארוק ירושלים וזמרי קלנר אקדמי (גרמניה) בקונצרט המצייר דיוקן של דמות האישה-מכשפה באופרת הבארוק, כפי שמתואר ב"סצינת המכשפות" המפורסמת בדידו ואניאס של פרסל, וכן במבחר אריות מהאופרה אלצ'ינה של הנדל. למול אלו – מדריגלים שמימיים מהבארוק המוקדם מאת היינריך שיץ, סבסטיאן קנופר ומלכיאור פרנק. סולני תזמורת הבארוק ירושלים; זמרי קלנר אקדמי (גרמניה). מייקל ווילנס, מנצח. 31.7 בשעה 21:00 – ימקא הבינלאומית ירושלים
לפרטים והזמנות באתר www.jbo.co.il ובטל': 02-6715888
פסטיבל הלאדינו הבינלאומי בצפת 20-22.7 – כל המופעים ללא תשלום
נחשפה רשימת המופעים המלאה בפסטיבל הלאדינו הבינלאומי שיתקיים בצפת: שלומי שבת, דיוויד ברוזה, יסמין לוי ורשימה ארוכה של אמנים נוספים יופיע בפסטיבל בין התאריכים 20-22.7. בצפת מבטיחים בנוסף למופעים ללא תשלום- סיורים מודרכים, הרצאות, קולינאריה ברוח הלאדינו ועוד.
לאחר שנה וחצי ללא תרבות אירועים ומופעי תרבות משמעותיים, פסטיבל הלאדינו הבינלאומי בצפת צפוי להיות זה שיחזיר את השגרה למציאות של חיינו. בעיריית צפת יחד עם חברת ההפקה בנו תוכנית אומנותית עשירה במיוחד שנחשפה במלואה לראשונה הבוקר, הרשימה כוללת שורה ארוכה של מופעים ואומנים מובילים בניהם אחד הזמרים המובילים בישראל המזוהה עם מוסיקת הלאדינו- שלומי שבת שיופיע ביומו השני של הפסטיבל (21.7) הכניסה חינם. כזכור, לפני כשנה במהלך תקופת הלאדינו הפיקו בעיריית צפת פסטיבל טלויזיוני יחד עם שלומי שבת שלאחר ימים ספורים חלה בקורונה. כעת כשהוא חוזר להופיע, שבת מגיע שוב לצפת- הפעם עם קהל רב שצפוי להגיע למופע. בנוסף יופיעו בפסטיבל: דיוויד ברוזה (20.7), יסמין לוי (20.7) שמעון פרנס (22.7), גלית גיאת (22.7), טריפונס (20.7), קובי זרקו (21.7), אורי בנאי (22.7), דיונוסיס (21.7), אהרון פררה, נדב שטיינברג, דגנית דדו, מוני ארמוזה, חיים קוזניץ, גל יוסטר עם הרכב קובני מיוחד, תזמורת מקאמת ועוד!.
הפסטיבל יימשך שלושה ימים בין התאריכים 20-22.7 כאשר יתקיימו עשרות מופעים מרשימים ברוח הלאדינו ובחיבור בין זמרי לאדינו מובילים לזמרים עכשוויים בשלוש במות שונות ברחבי העיר צפת. על פי התוכנית הפסטיבל יכלול פעילות ענפה לאורך כל שעות היום, מופעים בשעות הערב והלילה, הרצאות, מוסיקה, קולינאריה, סיורים מודרכים וכו׳ ברוח הלאדינו.
במהלך המאה ה-16 בצפת חיו לאדינו בכל הרבדים- שירה, פיוטים בבתי הכנסת, לבוש, מאכלים ותרבות החיים בכללה. לפני שנתיים כאמור הוחלט להחיות את המסורת העתיקה ולהחזיר את העיר צפת לשורשים באמצעות פסטיבל ססגוני ובינלאומי בן שלושה ימים מלאי לאדינו. כזכור בשנת 2019 השיקו בצפת את פסטיבל הלאדינו הראשון שרשם הצלחה כבירה עם עשרות אלפי משתתפים ושלושה ימים של חוויה מוסיקאלית תרבותית ברוח הלאדינו- התרבות שאפיינה את צפת במהלך המאה ה16, ברחבי העיר העתיקה. אשתקד המשיכו בעיריית צפת בפעילות על אף הקורונה באמצעות מתווה מיוחד של פסטיבל טלוויזיוני וברשתות החברתיות וכעת לאחר החזרה לחיי שיגרה הוחלט לקיים את פסטיבל הלאדינו ה-3 ברחבי העיר העתיקה הקסומה.
ראש עיריית צפת שוקי אוחנה אמר: "״שקדנו על תכנית אומנותית עשירה ונרחבת שתעניק לבאי הפסטיבל ותושבי העיר חוויית לאדינו יוצאת דופן. אני שמח שהצלחנו להביא שורה ארוכה של אמנים מהשורה הראשונה ולאחר תקופת הקורונה להחזיר את התרבות בצורה נרחבת לבירת הגליל. אני מזמין את עם ישראל לחגוג איתנו בפסטיבל הלאדינו הבינלאומי השלישי בסמטאות הקסומות של צפת".
למיידע נוסף על הארועים, מופעים, סיורים, מתחמי הלינה וכו' באתר: http://ladinoz.com/
בסינמטקים ברחבי הארץ מחווה לאלן דלון החל מ- 15 ביולי
חברת עדן סינמה, ומנהלתה קרולין בונה, החליטו לקיים מחווה מיוחדת לאחד מכוכבי הקולנוע הגדולים של הקולנוע הצרפתי והעולמי – אלן דלון. בונה בחרה 12 סרטים בולטים מהקריירה המפוארת של דלון והם יוקרנו בסינמטקים השונים ברחבי הארץ ויתנו לקהל הזדמנות נוספת להכיר את השחקן הנפלא והמגוון הזה.
12 הסרטים במחווה כוללים שני שיתופי פעולה עם במאי המותחנים הגדול ז'אן פייר מלוויל, "המעגל האדום" ו"לילה על העיר". הסרט "מר קליין" בהפקת דלון, שעוסק בתקופת השואה בצרפת בבימויו של ג'וזף לוסי, שתי הקלאסיקות של הבמאים האיטלקיים מראשית דרכו, "רוקו ואחיו" ו"ליקוי חמה", ושלושה שיתופי פעולה עם הבמאי ז'אק דריי, בהם הסרט "הבריכה" שאיחד בינו לבין אהובת העבר שלו, רומי שניידר, ו"בורסלינו ושות'" הסרט המצליח מאד שאיחד על המסך את דלון ובלמונדו ועוד.
דלון בן ה 85. הופיע בעשרות סרטים במהלך קריירה ארוכה. לפני שנתיים העניקו לדלון פרס מיוחד בפסטיבל קאן על תרומתו לעולם הקולנוע. דלון הנרגש אמר מעל הבמה באולם המלא מפה לפה, שהפרס מגיע לו קודם כל מפני שהוא עדיין כאן וחי. אולם גם ההומור הרב לא הצליח להסתיר התרגשות אמיתית.
לאחר ילדות לא פשוטה ושירות בצבא, בהודו סין שאת חלקו בילה במאסר בגלל התנהגות פרועה, חיפש את דרכו. עבד בעבודות מזדמנות והגיע במקרה לפסטיבל קאן, כאן צדה עינו של המפיק האמריקאי דייוויד או סלזניק את הבחור יפה התואר והוא החתימו על חוזה.
דלון החל ללמוד אנגלית אבל לאחר פגישה עם הבמאי איב אלגרה, הוא שוכנע להישאר בצרפת ולעבוד בקולנוע הצרפתי. הוא הופיע בכמה תפקידים שבעיקר ניצלו את מראהו המצודד. נקודת הפריצה היתה בסרטו של רנה קלמאן "לעין השמש", הגרסה המקורית והצרפתית של "הכשרון של מר ריפלי", דלון כבש את המסך. בהמשך התגלה לא רק כפנים יפות אלא כשחקן דרמטי מצוין, וגם כשחקן עם יכולות קומיות. ההופעה בסרטים של הבמאים האיטלקיים, ויסקונטי -ב"רוקו ואחיו" ואנטוניוני ב"ליקוי חמה", חשפה צדדים נוספים מורכבים ורגישים בדלון.
דלון עבד עם כמה מגדולי הבמאים בקולנוע האירופאי והעולמי, כגון: מלוויל, לוסי, דה ברוקה, ז'אק דריי, ג'ורג' לאוטנר ועוד. הקריירה שלו כוללת עשרות סרטים בהם דרמות וסרטים אמנותיים, מותחנים, סרטי הרפתקאות וקומדיות. אחת הדמויות הזכורות שלו היא דמותו של "זורו". הוא הופיע לצידם של גדולי הקולנוע הצרפתי והעולמי. בין השמות שהופיעו לצידו: ז'אן גבאן, סימון סניורה, איב מונטאן, מיריי דארק, שירלי מקליין, אני ג'ירדו ועוד. כמו כן, הופיע על במת התיאטרון. בהפקה של המחזה הבריטי "חבל שהיא זונה", הוא פגש את רומי שניידר, השחקנית האוסטרית, והחל ברומן שמילא את דפי העיתונות הצהובה. לאחר שהשניים נפרדו, הם חזרו לשתף פעולה בסרט "הבריכה", הסרט הראשון שבו הופיעה ג'יין בירקין בצרפת. אלן דלון גם הפיק רבים מן הסרטים בהם כיכב. הוא זכה בפרסים רבים ובפרסי הוקרה.
גם חייו הפרטיים היו סוערים מאד, הוא ניהל רומן קצר עם הזמרת ניקו, מלהקת הרוק "וולווט אנדרגראונד", כשילדה את בנם ארי, דלון הפנה לו עורף ומעולם לא הכיר בו, למרות הדמיון הרב בין האב לבן. ארי בולון-פפגן גודל על יד אמו של דלון. ב- 2019 כשהוא כבר אב לילדים גדולים בעצמו, תבע הבן את דלון, כדי להכיר באבהותו.
לאחר הפרידה מרומי שניידר, נישא לשחקנית נטלי ברתולומיי ונולד בנו אנתוני. הוא ניהל רומן עם הזמרת דלידה שהוביל להקלטת הלהיט המשותף שלהם, גירסה צרפתית לשיר "פארולה פארולה".
שנים רבות חי עם השחקנית מיריי דארק. בסוף שנות השמונים הכיר את הדוגמנית רוזלי ואן ברמן, ממערכת יחסים זו נולדו שני ילדיו הצעירים, אנושקה ואלן פביאן, אנשוקה שחקנית בעצמה, הופיעה על הבמה עם אבא שלה.
גם שערוריות ליוו את חייו, אחד משומרי הראש שלו נמצא מת ליד פריז ואלן דלון נחשד במעורבות בפשע. וגם פרשת מין בה היתה מעורבת רעייתו של מי שהיה נשיא צרפת ז'ורז' פומפידו.
עם השנים זכה דלון למעמד של אייקון אופנה ותרבות. על שמו נקראו מותגים של שעונים, משקפיים ובגדים. תמונתו מופיעה על עטיפת האלבום The Queen Is Dead של להקת הסמיתס. כיום לאחר שהחלים משבץ, חי דלון בין שוויץ לצרפת.
פסטיבל הקרון הבינ"ל ה-30 גן הפעמון, ירושלים 22-26.8.2021
התרגשות גדולה השנה בתיאטרון הקרון ובפסטיבל הבינלאומי של הקרון, החוגגים שלוש חגיגות שמשתלבות אחת עם השנייה: תיאטרון הקרון חוגג ארבעים שנות יצירה, פסטיבל הקרון חוגג שלושים שנות פסטיבלים ותיאטרון והפסטיבל עוברים למרכז התרבות החדש לילדים בגן הפעמון.
פסטיבל הקרון ה- 30, יתקיים בין התאריכים 22-26 לאוגוסט 2021 כאשר ב- 22 לאוגוסט יתקיים אירוע הפתיחה החגיגי וחנוכת מרכז התרבות החדש של תיאטרון הקרון בגן הפעמון. מבנה התיאטרון החדש נבנה בתרומת משפחתDAVIDSON מלונדון והקרן לירושלים. מבנה התיאטרון כולל שני אולמות, במת חוץ, בית קפה ומרחב בחוץ לשהייה ולפעילויות שונות לילדים, שיהיה השנה מרכז הפסטיבל החדש. הפסטיבל המתקיים בתמיכת מנהל התרבות, עיריית ירושלים, קרן ירושלים, מפעל הפיס ומשרד החוץ (התומך בחשיפה בינ"ל המתקיימת בפסטיבל), ידוע כפסטיבל המציג את מיטב היצירות של התיאטרון החזותי, תיאטרון החפצים ותיאטרון הבובות העכשווי מהארץ ומהעולם לילדים ולמבוגרים.
השנה הפסטיבל יארח 33 הצגות מקור לילדים ולמבוגרים וכ-3 הפקות בינלאומיות מצרפת ומספרד. כמו כן בפסטיבל יתקיימו מתחם חוצות לכל המשפחה בנושא "הפתעה", תערוכת "מתנות" ייחודית, מסיבת הפתעה ועוד סדנאות יצירה, משחקייה והרצאות לקהל הרחב. מרכז הפסטיבל יהיה פעיל משעות הבוקר עד שעות הלילה המאוחרות ויציע פעילות תרבותית לגילים שונים לכל אורך שעות היום וכן מתחם מזון.
הפסטיבל השנה יתקיים בנושא: מתנות, הפתעות וחגיגה. זו הזדמנות נהדרת לבלות את סוף הקיץ בירושלים בפסטיבל עשיר, רבגוני, מלא ביצירה מקורית, עכשווית, ובאווירה של חגיגה אמיתית של חזרה לתרבות.
הפסטיבל יארח שלושה אמנים בינלאומיים מובילים מהתחום:
בהצגה "תזמורת של שתי ידיים" של Compagnie La Muette (צרפת) יציג הבובנאי והמוסיקאי הוירטואוז Santiago Moreno תיאטרון חפצים מוסיקליים עם התזמורת הקטנה בעולם.
בהצגה "VIDA" (ספרד) יציג הבובנאי Javier Aranda תיאטרון בובות עם כפות ידיים שובבות וסלסלת חפצים וגם גרסה לא מצונזרת של ההצגה למבוגרים. יש הרואים ב Javier את הכוכב הבא של עולם תיאטרון הבובות העולמי.
בהצגה "פולשים"(צרפת) של Compagnie Bakélite מוצג עולם קולנועי של סרטי חייזרים משנות החמישים בעיבוד בימתי פרוע ומצחיק של תיאטרון חפצים. תיאטרון Bakélite מתמחה במעבר של קטעים קולנועיים לבמת תיאטרון הבובות העכשווי. הבאת האמנים הבינלאומיים לארץ בתמיכת שגרירות ספרד וצרפת.
הפסטיבל יציג את מיטב היצירה שנעשתה בארץ בשנה וחצי האחרונות לילדים: ההצגה "אחותי הגדולה מכולן" (תיאטרון הקרון), תציג עיבוד משעשע לבמה לפי ספרו הידוע של עוזי בן כנען, המשלב ארבעה שחקנים ותיאטרון חפצים. דניאל כהן לוי הבימאית בשיתוף עם האמנית החזותית שי פרסיל יוצרות עולם בימתי חסר גבולות, מלהיב ומפתיע. ההצגה "אמאווזה" (תיאטרון הקרון), תציג בבכורה עיבוד חדשני לשיריה הידועים של אמא אווזה. היוצרת גליה שומר תופרת בין עולם המילה לעולם הבדים, ומחברת קטעי מילים לחלקי בגדים ביד אמן. ההצגה "המפץ הגדול" יצירה חדשה של אנסמבל עיתים והיוצר צבי סהר, תציג על הבמה פנטזיה בדיונית המתרחשת בחלל, המשלבת בין עולם הקולנוע לעולם הבמה. ההצגה "מיץ פרי כה טרי" של היוצרות עדילי ליברמן והילה גולדברג, תציג בבכורה עיבוד בימתי מרתק לסיפור על מכשפות בשפה המשלבת בין עבודה גופנית לטקסט.
הפסטיבל נותן זרקור ליצירה העכשווית הנעשית בארץ למבוגרים, המשלבות שפות במה בינתחומיות, בהן חפצים, דימויים מוקרנים, קרקס עכשווי, בובות ושימוש יוצא דופן בטקסט ובגוף האנושי: ההצגה "silence makes perfect" של היוצרת יעל רסולי, בפנטסיה בימתית החושפת סיפור אישי כואב על פגיעה מינית. המופע "געגועים לפנים" של היוצרת איריס ארז, בכורה המשלבת בין שפת מחול עכשווי לדימויים המוקרנים באייפדים על גוף השחקנים. המופע "בדיקת מציאות" של היוצר נמרוד פרחי, מחברת בין בובה העשויה מחבלים לקרקס עכשווי בבמת זירה.
לב הפסטיבל הינו מתחם חוצות לכל המשפחה בנושא "הפתעה". המתחם בגן הפעמון בניהולם האמנותי של דפנה קרון ושחר מרום יכיל, הפתעה! לא אחת אלא המון! הקהל מוזמן, לטעום, לשהות, לקפצץ, לחוות ולהשתתף ביריד ההפתעות: מיצבים, מופעים, יצירות בתנועה וסאונד ועוד הפתעות של אמנות רב-תחומית מקורית, שיצרו למעלה מעשרים אמנים ואמניות. בין היצירות: עמדת רקיחת שיקויים בה מתערבבים טעמים שונים בצבעים מוזרים על פי כוחות הכוכבים, יום ״פתוח״ באקדמיה להפתעה מקצועית – הל״ם. תעלומת ביצי הזהב בלול שקיבלה מרים, שקיות הפתעה ענקיות מקפצות ובתוכן- אתם, עוגת יומולדת מהאגדות שנצטרך לשמור עליה ולא לגעת בשום אופן… עץ צבעוני שהולכים בו לאיבוד, קופסא משונה שנוחתת בגן וממנה יוצאים… לא נגלה עוד זאת הפתעה!
מרכז הפסטיבל יהיה במרכז התרבות החדש לילדים של תיאטרון הקרון, בדרום גן הפעמון, ויהיו בו אולמות תיאטרון, במת חוצות, משחקייה, פינת סדנאות ומתחם אוכל לכל המשפחה. לכבוד פתיחת המתחם ולרגל יום ההולדת של תיאטרון הקרון, הכנו עבורכם "תערוכת מתנות" בה אמני ואמניות הקרון מכל שנות התיאטרון הכינו מתנה לתערוכת קבע לבניין החדש. את התערוכה אצר הדס עפרת, ממייסדי התיאטרון, והיא תהיה מוצבת בבניין המרכזי של התיאטרון לכל שעות היום וללא תשלום. בתערוכה מתנות שונות, מתנות מוסיקליות, מתנות של בובות, מתנות עם סרטון, מתנות של בובות היסטוריות ומתנות מפתיעות.
ככל שנה הפסטיבל ישלב פעילות חינמית כחלק מהפסטיבל, במת חוצות ובה הופעות רחוב ליצניות בשעות אחר הצהריים, משחקייה ייחודית ופינת סדנאות. משפחות מוזמנות לבוא ולקבל חוויה תרבותית במחירים מסובסדים ומבצעים במיוחד למשפחות.
בסיום הפסטיבל נחגוג את הערב האחרון ב"מסיבת הפתעה" בה נפתיע את אורחי הפסטיבל ואת האמנים והאמניות במסיבה חגיגית לרגל תחילת עשור חדש בחיי התיאטרון והפסטיבל והשינוי שבדרך עם המעבר למרכז החדש. במסיבה תהיה מוסיקה מרקידה של DJ RAMZI וVJ של PUPPET CINEMA של מיטב היוצרים והיוצרות העוסקים בתחום בארץ: אריאל דורון, צבי סהר, אילת גולן ואיריס דומאני. "מסיבת ההפתעה" שסוגרת את הקיץ, תכלול כמובן עוד הפתעה, אבל את זה אסור לנו לגלות.
שחר מרום, המנהל האמנותי של פסטיבל הקרון מסר: "השנה, למרות הקורונה, החלטנו לא לוותר על הבאת מיטב האמנים הבינלאומיים בתחום תיאטרון הבובות והחפצים. חשוב לנו לתת לקהל שלנו תחושה של חו"ל בארץ, והרגשה שלהיות לרגע במקום אחר". מרום מוסיף: " אנחנו רוצים לייצר למשפחות חוויה נעימה, איכותית, שתציע מגוון פעילויות מעניינות, שתהיה אפשרית לכיס ולא פחות חשוב, בקיץ הירושלמי צריך חולצה ארוכה בשעות אחר הצהריים".
פסטיבל הקרון | 22 – 26 לאוגוסט 2021 | גן הפעמון – ירושלים | טלפון – 4524* | Traintheater.co.il. מכירת כרטיסים מוקדמת בין התאריכים 19.7-21.8
סינמטק תל אביב עם פסטיבל אנימיקס ה- 20 (+1) אוגוסט 10-14
"אנימיקס" תל אביב – הפסטיבל הבין לאומי לאנימציה, קומיקס וקריקטורה שאוצר את מיטב היצירה בתחומי האנימציה, הקריקטורה והקומיקס יתקיים השנה בפעם ה-21.
מאז היווסדו הפך הפסטיבל למסגרת היחידה בארץ שאוצרת וחושפת את החומרים המעניינים לקהל הרחב ולמיטיבי הלכת בתחומים אלו תוך טיפוח וחשיפת הדור החדש של אמני האנימציה והקומיקס בישראל.
הפסטיבל, שיפתח ב 10 באוגוסט בסינמטק תל אביב ויימשך עד ל-14 לחודש, יציג תכנית עשירה וצבעונית הכוללת ארבעה ימים מלאים של סרטי אנימציה באורך מלא (כולל הקרנות בכורה וסרטים מועמדים לאוסקר), אסופות סרטים קצרים למבוגרים וילדים, תערוכות במגוון רחב של נושאים ועוד. בנוסף, במסגרת הפסטיבל יתקיימו אירועי מחווה, סדנאות מיוחדות, הרצאות, מפגשי אמן, תערוכות ואף קונצרטים, בניהם – תחרות "אסיף" 2021 המסורתית, פרויקט "מילים זזות", אירוע מיוחד ליקיר הפסטיבל איתמר דאובה, מחוות מיוחדות לשפרירה זכאי, ציפי שביט, הגשש החיוור ולאה גולדברג, וכמיטב המסורת, יתקיימו במהלך הפסטיבל סדנאות קומיקס, הרצאות ומפגשי אמן עם מיטב האמנים בארץ בהם אורי פינק, דובי קייך, ניר מולד, עמוס אלנבוגן ועוד רבים.
כמו כן יחגוג הפסטיבל את יום הקומיקס הבינלאומי ביריד ענק, ויצוין יום תעשיית האנימציה הישראלית לרגל 10 שנים לאיגוד מקצועות האנימציה במסגרתו תתקיים תחרות אנימציה LIVE, הקרנות, מפגשים עם בכירי האיגוד והתעשייה ועוד. בתוכנית הפסטיבל:
יקיר הפסטיבל – איתמר דאובה: כבכל שנה, מוכרז "יקיר הפסטיבל", והשנה יהיה זה האנימטור והקריקטוריסט – איתמר דאובה, שמפרסם קריקטורה פוליטית מידי שישי במוסף הפוליטי של ידיעות (הפרס כולל את שתי שנות יקירותו).
הגשש על הקו – תוכנית הפתיחה של הפסטיבל: מחווה מצוירת ייחודית לשלישיית ״הגשש החיוור״, ששיריה ומערכוניה התקבעו בפנתיאון תרבות ההומור בישראל. מפגש נדיר עם הגשש שייקה לוי, המגיע להתארח באירוע וביצועים חדשים ומפתיעים לשירי השלישיה בעיבודו של איש האופרה הישראלית, המנצח דודי זבה.
אסיף 2021 – התחרות ואירוע הגמר: אסיף חוגג את יבול האנימציה הישראלית על כל סוגיה, משנת היצירה שחלפה. מטרתו לחשוף, לשתף ולקדם את אמנות האנימציה בישראל. אסיף הוא האירוע השנתי של יוצרי האנימציה בארץ, שנעשה עם ועבור הקהילה. האירוע נוסד על ידי אסיפ"א ישראל בשנת 2000 ומופק על ידי פסטיבל אנימקס. במסגרת האירוע מספר הקרנות ותחרות סרטים נבחרים בקטגוריות שונות. מנהל אמנותי צח כהן, מפיקה: חן חייפץ
מחווה לציפי שביט: תערוכת קריקטורות מיוחדת ברחבת הסינמטק לקומיקאית והשחקנית ציפי שביט. בנעילת הפסטיבל יתקיים ערב מחווה לציפי בהשתתפותה ועוד כמה הפתעות.
"דיבוב לעברית": אירוע מחווה לשחקנית, במאית, מפיקה והמתרגמת שפרירה זכאי
"המתרגמת" הוא הסכת רדיו תיעודי בימתי על פועלה של יוצרת אשר כל תחומי עשייתה עסקו בדרך זו או אחרת בשפה העברית. מסע במהלכו זכאי חושפת מסמכים ישנים מארכיונה המקצועי ומתארת את תהליכי ההפקה המורכבים והיצירתיים ליצירת גרסה עברית משובחת. בהשתתפות שפרירה זכאי ואנשי מקצוע שעבדו לצידה. מנחה: אורי משיח
פרויקט Moving words: פרויקט ליצירת סרטוני אנימציה לשירה מדוברת, בעזרת חיבור בין סטודנטים לאנימציה בישראל ובין משוררים מכל העולם, בעיקר מארצות הברית. את הפרויקט הזה יזם ארגון Arts By The People, שהוא ארגון התומך באמנות ובאמנים, דרך תכניות רזידנסי (התמחויות), חיבור בין אמנים ממדיות שונות, ושילוב של אמנות בקהילה.
רודף השעשועונים / איתי הרמן – תוכנית חידון טריווייה בהשתתפות הקהל: מלך הטריוויה של המדינה, איתי הרמן, כוכב תוכנית הטלוויזיה "המרדף”, מגיע להתארח באנימיקס ת״א – ומגיש לרגל חגיגת ה-20 של הפסטיבל גרסה מיוחדת מאוירת של חידון אייקונים, דמויות, סמלים וגיבורים מצוירים מעולם תרבות האנימציה, הקומיקס והקריקטורה בארץ ובעולם.
הכל עובר, מר ביבי: 7 קריקטוריסטים פוליטיים מסכמים את כהונתו של בנימין נתניהו
לרגל תום עידן כהונתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו – מכנס ״אנימיקס״ שבעה קריקטוריסטים פוליטיים בולטים בעיתונות הישראלית לסכם את האייקון המרכזי שכיכב באיורים במהלך תריסר השנים האחרונות. משתתפים: מושיק לין, שלמה כהן, איתמר דאובה, אורי פינק ועוד. מנחה: ענבל גזית
זאב "שושק'ה" אנגלמאייר בסדנת כרזות מחאה אישיות: יצירת "כרזות מחאה" דו ממדיות בטכניקת קולאז'. הסדנה תיפתח בשיחה/ הרצאה על מסרים ודרכים להעברת מסרים, לאחר מכן כל משתתף ייצור את כרזת המחאה הפרטית שלו, בנושאים פוליטיים או אישיים. בעם סיום העבודה על הכרזה תתקיים תהלוכת מחאה בסינמטק תל אביב.
לאה גולדברג – מופע מוסיקלי + תערוכת קומיקסאים לחלוצת הקומיקס העברי: עוד לפני כל הקלאסיקות המוכרות, הסופרת והמשוררת לאה גולדברג חתומה על המילים של ״אורי מורי״ – רצועות הקומיקס העבריות הראשונות שפורסמו בעיתון ״דבר״ בשנות השלושים לצד איוריו של הקריקטוריסט אריה נבון. ערב הוקרה חד פעמי עם מיטב שירי גולדברג בליווי אנימציות שאצר דודו שליטא בביצוע שמיניית ווקאל. מנחה הערב: השחקן דרור קרן.
יום תעשיית האנימציה הישראלית (11.8): חגיגה של אנשי ונשות המקצוע בתחום האנימציה בישראל לרגל10 שנים לאיגוד מקצועות האנימציה, בשיתוף איגוד מקצועות האנימציה ובתמיכת מפעל הפיס. בין התוכניות המרכזיות של יום תעשיית האנימציה.
סרטי מפעל הפיס – סרטים משנת 2018: החל משנת 2018 וביוזמת איגוד מקצועות האנימציה תומך מפעל הפיס בהפקות של סרטי אנימציה קצרים בישראל. תמיכתו אפשרה הפקות מקצועיות של סרטי אנימציה קצרים, תחום יצירה שלא התאפשר קודם לכן. בנוסף קיומו של מקור מימון מקומי משמעותי יצר אפשרות לשיתופי פעולה עם מקורות מימון בחו"ל. בעקבות כך, הופקו מאז 2018 סרטים. ביום תעשיית האנימציה תעך הקרנה מיוחדת לקהל הרחב של יבול סרטי האנימציה שהופקו בתמיכת מפעל הפיס.
סדנה עם יונתן טל: אחרי 7 שנות גלות, לימודים בCalArts, ג'וב חלומות בדיסני, ופתיחת סטודיו עצמאי, יונתן טל מגיע לאנימיקס. הסדנה תכלול הצצה למאחורי הקלעים של הסרט הקצר Lifetime Achievement, שהופק לצפייה במשקפי מציאות מדומה. הדגמה של תהליכי עיצוב ואנימציה בVR, ועמדת VR חופשית לצפייה בסרט. בואו לקבל טעימה מהעתיד!
הקראשים של תוהו – מקבץ סרטים בהגשת קולקטיב תוהו: תוהו הוא קולקטיב של יוצרי אנימציה ירושלמים, כל אחד בעל קול ייחודי. יחד הם מרכיבים קהילה שמעודדת תמיכה הדדית ודחיפה של גבולות היצירה. מקבץ ה"קראשים" של תוהו, מציג סרטים של היוצרים שחברי תוהו מאוהבים בהם בסתר. הסרטים בטכניקות וז'אנרים שונים המשקפים את הרוח המגוונת והפרועה של הקולקטיב. אוצרים: אורי גולדברג, טל קנטור, ים מטרסו, סתיו לוי, ענן גיבסון, שלומי יוסף, שליו בן אליה, תמר אודנהיימר.
יהודה ומאיה דביר – "the Art of One Frame": באותה כנות, ופתיחות שבה נותנים השניים בכל שבוע הצצה לחיי הזוגיות שלהם, יהודה ומאיה פותחים לקהל את הדלת ומכניסים אותו אל תוך שגרת היומיום של אומני קומיקס – מתהליך העבודה על האיור השבועי, דרך הדילמות הקטנות של שיתוף חייך האישיים עם העולם כולו ועד להפיכת התחביב לעסק ריווחי ולהצלחה בינלאומית דרך סיפורם האישי, בשילוב סודות וטיפים מקצועיים שאספו לאורך השנים.
גארפילד הוא שלה – גבי טרטקובסקי, מנהל ספריית הקומיקס החדשה בבית אריאלה: ההרצאה תחשוף את חייה ופועלה הייחודי של בת-שבע וכטפוגל – בתו של רב אורתודוקסי, ילידת פילדלפיה, נצר למשפחת עיתונאים חרדיים, שעבדה לצד אמה בעיתון "היום השישי" כקריקטוריסטית פוליטית בשם העט "שבי".
פסיכו – ריאליזם – מקבץ סרטים בהגשת בן מולינה: פסיכו-ריאליזם הוא ז'אנר אומנתי שמכיל דבר והיפוכו – הצגת מציאות אובייקטיבית של חוויה סובייקטיבית. האנימציה, יותר מכל מדיום אחר, מצליחה לגשר על הפער הזה באמצעים ייחודיים שזמינים רק לה. בן מולינה, יוצר אנימציה עצמאי ומוביל קבוצת "לופים" יצא לחקור את הסוגה הפסיכו-ריאלסטית דרך היצירה שלו ודרך יצירותיהם של אחרים. הוא אסף וליקט סרטים מכל העולם שהמשותף להם הוא חקירת החוויה האנושית בכל הכלים שיש לאנימציה להציע.
בית הזאב – סרט אנימציה ניסיוני באורך מלא: מריה, נערה צעירה נמלטת מכת של דתיים קיצוניים ומוצאת מקלט בבקתה בדרום צ'ילה. כמו בחלום, העולם המתקיים בתוך הבקתה מגיב, משתנה ומתעצב בהתאם לרגשות של מריה. שני החזירים בבקתה הופכים לאט לאט לבני אדם והבקתה הופכת לעולם מסויט. סיפור בהשראת מקרה אמיתי מומחש בוירטואוזיות אנימטיבית וקולנועית המרחיבה את מנעד האפשרויות של המדיום. סרט שכיכב וגרף פרסים בפסטיבלים הגדולים בעולם.
כריס השוויצרי – סרט דוקומנטרי למבוגרים: במהלך המלחמה ביוגוסלביה נמצאת בנסיבות מסתוריות גופתו של כריס, עיתונאי שוויצרי צעיר כשהוא לבוש במדים של קבוצת שכירי חרב בינלאומית. אניה קופמל, במאית הסרט, בת דודתו, העריצה אותו בילדותה וכעת בבגרותה היא מחליטה לחקור את התעלומה ולגלות מה הייתה מעורבותו בקונפליקט ומה גרם למותו.
מסעו של הנסיך: נסיך-קוף נסחף לחוף לא מוכר. פצוע ואבוד, הוא נמצא על-ידי ילד בן 12, טום, שמביא אותו לבית הוריו המדענים. הנסיך, בעזרת טום, מגלה עולם חדש מפותח מבחינה טכנולוגית אך מלא באנשים צרי אופקים ויחד עם הוריו של טום הם מנסים לשכנע את קהיליית המדענים המקומית בקיומה של ציוויליזציה נוספת מלבדם.
סרטים קצרים חדשים מהעולם: תכנית הסרטים המרכזית של הפסטיבל עם 8 תכנית ו 56 סרטים. המיטב שבמיטב של הסרטים אשר לוקטו מתוך היצירה העולמית בשנים האחרונות ואשר מככבים בפסטיבלים הגדולים כגון שטוטרגט, אנסי 2021 ועוד. יצירות יפהפיות ומרגשות, בועטות ומעוררות מחשבה. השנה התכנית מזהירה במיוחד משום שהצטבר מבחר גדול של סרטים מעולים בתקופה הארוכה שלא היו הקרנות סרטים בקולנוע. תכניות מגוונות מאוד מבחינה סגנונית, בטכניקות שונות, אשר משקפות את רוח-התקופה ומצב האדם כיום.
בוכרא פיל מישמיש: בוכרא פיל מישמיש הוא סיפור עלייתם ונפילתם של האחים פרנקל, חלוצי אנימציה ויוצריו של מישמיש אפנדי- ה"מיקי מאוס" של העולם הערבי. תהליך גילויו ושיקומו של ארכיון אנימציה שנעלם ממצרים חושף עידן נשכח – תקופת יצירה משותפת ערבית-יהודית, תור זהב שופע שנגדע עם קום מדינת ישראל. הסרט צולם בישראל ובצרפת והוא מכיל ארכיון ייחודי ממצרים של תחילת המאה הקודמת. את המבוא להקרנה תגיש הבימאית טל מיכאלי.
מבחר סרטים קצרים שיוקרנו בפסטיבל: בלתי נשכח, 2019, סטופ-מושן ותלת-ממד, מועמד לאוסקר בשנת 2020, סיפור נוגע ללב עם אנימציה יפהפיה: העולם של לואיס, אמן, הפך למוזר לאחרונה. לאט לאט אנשים וחפצים סביבו נהיים פחות אמיתיים, הם מתפרקים ומתפוררים.
רוח המקום, דו-ממד, מועמד לאוסקר בשנת 2021, לילה אחד, ריין, מתבודדת צעירה, רואה בתוך הכאוס העירוני תנועה מנצנצת, נדמה שהיא חיה, כמו רוח מדריכה.
לעד, טכניקה ניסיונית, אדם מתבשר שחברת הביטוח אינה מוכנה למכור לו ביטוח חיים בגלל שתוכנת האינטליגנציה המלאכותית שלה הסיקה שזה לא כדאי. זה גורם לו לבחון את חייו. הסרט צולם על ידי מצלמת רדאר המשמשת ברכבים אוטונומיים ליצירת דימוי שמייצג את נקודת המבט הממוחשבת על העולם.
דינוזאורים: הסיפור האמיתי, תל-מימד,שני דינו-נאוטים הולכים על הירח וצופים באסטרואיד המתקרב אל כדור הארץ. סוכנות החלל הדינוזאורית פועלת למנוע את האסון.
הכוכב הנופל, דו-ממד, סטאלין על ערש דווי אבל בתוך ראשו מתחולל מחזה שבו הוא מכחיש את מצבו. סרט שעשוי מקולאז' של קטעי-סרטים ותמונות ארכיון.
גון, השועל הקטן, סטופ-מושן, חוסר הבנה ביחסים בין שני יתומים, איש צעיר ושועל, מביא לטרגדיה.
בוריה, דו-ממד, בורי, ילדה בת 7, משועממת משגרת חיי הכפר. כולם עסוקים והיא מחפשת מישהו לשחק איתו. אך החיים אינם מה שהיא חשבה.
השותפים לפסטיבל: מועצת הקולנוע – משרד התרבות, המחלקה למופעים בעיריית תל אביב יפו, קרן רבינוביץ לאמנויות, ועוד.
המנהל האמנותי ניסים (נוסקו) חזקיהו: "אנימיקס ת״א – הפנינג האנימציה, קומיקס וקריקטורה הגדול במדינה חוגג 20 שנה בפסטיבל חגיגי וצבעוני במיוחד, עם מיטב האמנים והיוצרות, בהשתתפות אייקוני תרבות ישראליים (שייקה לוי, ציפי שביט, שפרירה זכאי, דרור קרן, איתי הרמן ועוד) בשלל תוכניות לכל הגילאים – מבני 5 עד 95, השנה שווה במיוחד. לא כדאי להחמיץ".
לדברי שאבי מזרחי, סגן מנהל אגף התרבות והאומנויות ומנהל המחלקה למופעים בעיריית תל-אביב יפו: "מאז נוסד הפסטיבל הוא התרחב וגדל והפך לבמה ישראלית ובינלאומית מרכזית ליוצרים חשובים צעירים כוותיקים בתחומים אלה. באמצעות האנימציה והקריקטורה נפרש עולם שלם של יצירה המשקף התייחסות של יוצרים ברחבי העולם לאקטואליה, לשינויים טכנולוגיים, למסורת ולקלאסיקה ולבעיות המעסיקות אנשים באשר הם. בשנת ה-20 לפסטיבל, משתקפות יצירותיהם של הקריקטוריסטים, האנימטורים והקומיקסאים הישראליים העומדים בשורה אחת עם היוצרים הבינלאומיים".
פרטים באתר אנימיקס http://www.animixfest.co.il/ ובאתר הסינמטק https://www.cinema.co.il/ ובעמוד הפייסבוק של הפסטיבל https://www.facebook.com/AnimicsFestival
תיאטרון במה ומוסיקה
מרכז סוזן דלל עם פסטיבל תל אביב דאנס 2021 ועוד
בהמשך להסרת המגבלות על עולם התרבות והמופעים, מרכז סוזן דלל מכריז על תוכניותיו לשנת 2021 בהתבסס על 2 עוגנים מרכזיים: מופעי מחול איכותיים והפקות מקור, תוכניות ליוצרים חדשים, המיועדות לפיתוחו וטיפוחו של הדור החדש של היוצרים בתחום המחול וכן לאמנים מבוססים, הבמה למופעי מחול איכותיים לעונת 2021: פסטיבל תל אביב דאנס 2021, 8 בכורות עולמיות, 13 הפקות חדשות, 3 הפקות לילדים.
"יריית הפתיחה של התוכנית האמנותית שלנו היא פסטיבל תל אביב דאנס 2021, שייערך השנה בין ה-3-15 אוגוסט, ובמסגרתו יוצגו 25 הופעות, מתוכן 8 בכורות ו-13 הפקות חדשות של מיטב היוצרים המקומיים" מציינת ענת פישר לבנטון, מנכ"לית מרכז סוזן דלל, "ולראשונה יכלול הפסטיבל 3 הופעות חדשות המיועדות לילדים ולכל המשפחה". בין הבכורות:
- תיאטרון מחול ענבל בבכורה מאת עמנואל גת, שחוזר לארץ לאחר שלא עבד ויצר בישראל, מעל ל-17 שנה. המופע ייפתח את הפסטיבל בערב חגיגי ב-3/8.
- להקת המחול הקיבוצית בבכורה של הכוריאוגרף רמי באר – 'תעתוע'. יצירתו החדשה של רמי באר נוגעת במתח שנוצר בין המציאות, תפיסת המציאות ובין העולם המוחשי לעולם האשליות.
- להקת יסמין גודר בבכורה מרגשת מאת ובביצועה של יסמין גודר – ' מתרגלים אמפתיה # 3'. היצירה 'מתרגלים אמפתיה # 3', שנוצרת בתוך התקופה של התפשטות נגיף הקורונה, של התכנסות ובידוד, הנחווים באופן גלובלי, מהדהדת ומתכתבת עם תכנים אילו ועם השאלות הפנימיות על טיפול דאגה עצמי/ת וכיצד אילו פותחים למרחבים חדשים של גילוי. זוהי הפעם הראשונה מזה 25 שנות יצירה ללהקה, שגודר יוצרת ומבצעת מופע באורך מלא לבדה.
מופעים לילדים ולמשפחה:
- היוצרת רננה רז תעלה בבכורה את "ההצגה הכי משעממת בעולם", מופע מיוחד לילדים ולמשפחה בהשראת הספר ״הספר הכי משעמם בעולם״ מאת ננה אריאל.
- מופע נוסף מאת רייצ'ל ארדוס – 'הארמון של איתי' בתוך "ארמון" שעשוי מאורות צבעוניים, שתי הדמויות יבחנו רעיונות ומחשבות בנוגע לחדר, לבית ולמשפחה, יחליפו סיפורים על האנשים שחיים בביתם ומערכות היחסים עמם, על המאכלים שהם הכי אוהבים לאכול ועל הפנטזיות הסודיות שלהם לבתי חלומות שהם מכירים מסיפורים, מאגדות ומסרטים.
- אנדריאה מרטיני יציג בטרום בכורה את PayPer Play, המספר את סיפורה של דמות בודדה, שחיה בחדר, עשוי כולו מארגזי קרטון ומבודדת מהעולם החיצון. הקשר היחיד שלה למציאות: מסך טלוויזיה ואיש מכירות מטורף.
הפקת מקור של ענבל פינטו בבכורה עולמית: במהלך העונה הקרובה, תיצור ענבל פינטו, לראשונה, הפקת מקור עבור מרכז סוזן דלל. ההפקה תעלה בבכורה ב-9/9 ותקיים סבב הופעות. ענבל פינטו אשר יצרה מופעי מחול ייחודיים ועטורי פרסים הרחיבה למעשה את גבולות עולם המחול ו"המציאה" עולם ייחודי של תיאטרון מחול, שהפך לחתימתה. פינטו זכתה בפרסים רבים ביניהם פרס ה"בסי" היוקרתי בנו יורק ופרס מפעל הפיס על שם לנדאו על עשייתה בתחום המחול.
נעמי פרלוב, המנהלת האמנותית של מרכז סוזן דלל: "כחלק מהראייה של המרכז בטיפוח אמנים ישראלים, בחרנו להעניק ליוצרת ענבל פינטו, כבוד אחרי שנות ניסיון ענפות ביצירה. ענבל ייחודית בחיפוש המתמיד שלה, מחקר, שפה ומקוריות אשר מתגבשים לעולם בימתי קסום, מגוון ומלא בפנטזיה. כמנהלת אמנותית, אני מרגישה שהגיע הרגע לאפשר לה מסגרת שתתמוך בפנטזיה שלה ותכיר בכישרון שלה באופן מעשי, ולכן הזמנו אותה ליצור עבודה חדשה ומקורית".
תוכניות לפיתוח וטיפוח הדור החדש של היוצרים הישראלים: "חרטנו על דגלנו להיות בית חם ומפרה ליוצרים ולרקדנים" מציינת ענת פישר לבנטון, מנכ"לית מרכז סוזן דלל, "כזה, שמעודד, מאפשר ומעניק כלים להתפתחות מקצועית. הנושא הזה קריטי בעיקר בתקופה המאתגרת שעברה על כולנו בשנה וחצי האחרונות. לצד הכלים והמנטורינג, ההשקעה שלנו מתבטאת גם בבניית הנטוורקינג הבינלאומי של היוצרים, על ידי יצירת קשרי מחול בינלאומיים פנימה והחוצה".
מרכז סוזן דלל ממשיך ומחזק את מסורת הטיפוח וההשקעה בדור הבא של היוצרים והרקדנים, עם מגוון תוכניות אקטיביות לשנת 2021:
תוכנית 3|2|1 – הבמה ליוצרים חדשים: 3|2|1 הינה תוכנית שנתית, בתמיכת המועצה לתרבות ולאמנות של מפעל הפיס, המיועדת לדור הבא של הכוריאוגרפים. התוכנית הנפרשת על פני 9 חודשים מורכבת משלושה שלבים: סולו, דואט, טריו (ומכאן שמה 3|2|1). עשרה אמנים נבחרו להתחיל את התוכנית ולאחר כל שלב, מספר הכוריאוגרפים יצטמצם עד שיוותרו שלושה. במסגרת התוכנית לכוריאוגרפים מתקיימת תוכנית מקבילה של פיתוח מעצבי תאורה חדשים למחול אשר יצאו למסע יצירתי משותף יחד עם הכוריאוגרפים. התוכנית כוללת הנחייה מקצועית וסדנאות לצד תהליך יצירה משותף עם הכוריאוגרפים שמציגים בתוכנית.
התוכנית מעודדת הקניית כלים לפיתוח זהויות חדשות של שפה עבור המשתתפים ומשמשת במה לפרי יצירתם. התוכנית מציעה פיתוח מקצועי, נטוורקינג בינלאומי ומנטורינג כל שלב, יסתיים במופע ויינתנו הזדמנויות מקצועיות יוקרתיות לאמנים המשתתפים.
מופעי הסולו, הדואט והטריו יעלו בבכורה במרכז סוזן דלל, בפני הקהל הרחב. מופעי הסולו יעלו ביום חמישי ה-1/7 בשעה 19:00 ובשעה 21:00. מופעי הדואטים יעלו ב-22/9.
נעמי פרלוב, המנהלת האמנותית של מרכז סוזן דלל: "התוכנית תשמש במה לדור העתיד של יוצרי המחול בארץ ובו בזמן, התוכנית מחזקת קשרים בין אמנים מדיסציפלינות שונות ומהווה קרש קפיצה מקצועי בינלאומי. הקשרים המקצועיים הנרקמים במהלך פרויקטים שכאלה מהווים בסיס לרישות חברתי ומקצועי אל תוך העתיד".
תוכנית "מחול בחוץ": תוכנית מחול בחוץ של מרכז סוזן דלל הינה תוכנית מקצועית למחול במרחב הציבורי. היוזמה שהחלה במהלך חודשי הקורונה, בשיתוף "המסלול להכשרת רקדנים" – ביכורי העיתים, על מנת להביא את יצירות המחול העכשווי למרחב הציבורי ולהנגיש אותן לקהל הרחב, מקבלת תנופה חדשה במהלך חודשי אוגוסט ספטמבר הקרובים.
התוכנית יוצאת לעונה חדשה, יחד עם רקדנים חדשים ותוכנית אמנותית חדשה, המורכבת מעבודות המתאימות לקהל הרחב, למבוגרים ולילדים. יתקיימו מופעים בפני תלמידי בתי ספר בערי המרכז ויחשפו אותם לאומנות הייחודית של המחול העכשווי.
התוכנית תהווה לרקדנים הצעירים מסגרת נוספת, רגע לפני יציאתם לעולם המקצועי ותקנה להם כלים נוספים אשר יאפשרו להם לשכלל את עצמם כרקדנים, להעצים ולהעשיר את ניסיונם מול קהל רחב ומגוון. מעבר לכך, רקדני התוכנית ייהנו מהתוכניות השונות שמרכז סוזן דלל מציע – סדנאות של אמנים מתוכנית הרזידנסי, כרטיסים מוזלים להופעות, השתתפות בפרויקטים שונים וקשרים עם אמנים ולהקות מהארץ ומחו"ל שיופיעו במרכז.
הפרויקט נתמך ע"י מחלקת האמנויות של עיריית תל אביב-יפו.
תכנית רזידנסי / שהות אמן: תוכנית הרזידנסי של מרכז סוזן דלל, הראשונה מסוגה בישראל, הינה תוכנית שהות אמן לתקופה ארוכה, המיועדת ל-4- יוצרי מחול עכשוויים מידי שנה. הכוריאוגרפים הנבחרים מוזמנים להפוך את מרכז סוזן דלל לביתם האמנותי לצורך מחקר ופיתוח יצירה חדשה. המטרה היא הפרייה הדדית של יוצרים, והתוכנית הפתוחה בפני יוצרים מנוסים יותר לצד יוצרים צעירים עם מעט שנות ניסיון. במהלך 3 חודשים, יזכו היוצרים לתקופה רציפה של סטודיו בחללי המרכז ולתמיכה וייעוץ מצוות מרכז סוזן דלל וכן הם זכאים ליהנות מכניסה חופשית למופעים.
הסלון בדיזנגוף סנטר עם מוזיקה חובקת עולם – כשקלאסי ואתני נפגשים
מפגש האזנה והדגמות של חיבורים מוזיקליים בין הקלאסי לאתני עם המוזיקאית אביבה בראודה, יום ג' 13.07.21 בשעה 19:30 (פתיחת דלתות 19:00).
הסלון בדיזנגוף סנטר (מעל קפה גרג), פרטים והזמנות בטל': 054-490-5733
אביבה בראודה עם מפגשים בהבנת הנשמע
בראודה אומרת שהמקצב המיוחד של היצירה האהובה הוא לא ממש תורכי ושאין ביצירה שום דבר באמת תורכי. עם זאת, ישנם חיבורים נפלאים בין הקלאסי למוזיקה האתנית, שהיא תציג במפגש ייחודי זה, המתאים לדבריה לכולם. ואין בו צורך בשום הבנה מוזיקלית מוקדמת. כשמדברים על חיבור בין תרבויות מוזיקליות, השאלה המרכזית שעולה היא כיצד יוצרים החיבורים מוצלחים. מאוד קל "להרוס" – לחבר תוך כדי רמיסה, לגרום למשמעות התרבותית "ללכת לאיבוד" בתוך החיבור. לדבריה, החיבורים המעניינים והטובים ביותר הם אלו העשויים שכבות: "בדומה לעוגת שכבות שבה לכל שכבה יש את הטעם והמרקם שלה ובפה הם מתמזגים בהרמוניה, כך יוצרים מוכשרים הניחו שכבה מוזיקלית על גבי שכבה לאותן היצירות מיוחדות שייחשפו במפגש".
האם באמת ניתן ליצור חיבור בין מוזיקה דרום אמריקאית לבין יצירה מוכרת מאוד של בטהובן? איך זה ישפיע על החיבור? האם לא נפגע קשות ביצירה של באך אם נעמיד בתוכה אלמנטים שבטיים עממים אתניים? איך נרגיש כשניקח יצירה שנכתבה באיטליה לפני כמה מאות שנים, מוכרת ואהובה, ושנחבר לה מקצבים עממים של רקיעות רגליים? במפגש נכיר יצירות אתניות ממקומות שונים בעולם, נבין את הגורמים העיקריים שמהם הן בנויות, ואז נקשיב ליצירות קלאסיות מוכרות ואהובות ונראה כיצד אפשר ליצור חיבור בין הקלאסי לאתני מבלי שהאחד פוגע בשני. בין השאר נבקר באפריקה, גרמניה, אוסטריה, מצרים, דרום אמריקה, אנגליה, ארה"ב, סקוטלנד, ועוד.
אביבה בראודה שרה עוד לפני שהתחילה לדבר, היא בעלת תואר שני במוזיקה וחינוך עם התמחות בניצוח מקהלות וחסרה לה רק התזה לסיום תואר שני נוסף במוזיקולוגיה. בראודה, בעלת " VIVACE – בית ספר למוזיקה", העלתה הפקות של כרמן ושל מחזות זמר אחרים עם מקהלות ילדים, נוער ומבוגרים במסגרות שונות. במקביל לקריירה ארוכה בהוראה, הוראת פיתוח קול ובניצוח מקהלות, פתחה משרד הפקות יצירתיות בשם Vivent.
תקופת הקורונה עוררה שוב בראודה את הגעגוע למפגש האנושי עם הקהל והיא יוצאת בסדרה של מפגשי "הבנת הנשמע" העוסקים בקשרים שבין מוזיקה לטקסט ולנושאים נוספים.
תאגיד קרנגי עם פרס מיוחד לג'יזל בן דור לציון תרומתה לחברה האמריקאית
הישג מרשים למנצחת הישראלית-אמריקאית ג'יזל בן דור. לרגל יום העצמאות האמריקאי הכריז תאגיד קרנגי על המנצחת פורצת הדרך ג'יזל בן דור כעל זוכת הפרס היוקרתי: מהגרים נפלאים, אמריקאים נפלאיםGreat Immigrants, Great Americans – פרס שמציין את הדרכים הרבות שבהן מהגרים מעשירים את עולם התרבות האמריקאי, מחזקים את הדמוקרטיה האמריקאית ומביאים לשיפור חברתי באמצעות עבודתם והדוגמה לחיים שהם מספקים.
תאגיד קרנגי בניו יורק, שנוסד על ידי הפילנתרופ אנדרו קרנגי ב-1911 במטרה לקדם ידע והבנה, מפעיל את אחת הקרנות הגדולות והמשפיעות ביותר בעולם התמיכות. בכל שנה, ב-4 ביולי, מציין תאגיד קרנגי את תרומתם של מהגרים לחיים האמריקאים באמצעות פרס מיוחד. השנה, חולק הפרס ל-34 אזרחים אמריקאים שהיגרו למדינה וחיזקו את ארה"ב בפעילותם. הזוכים הגיעו מ-30 מדינות שונות וחזקו את החברה האמריקאית בתחומים מגוונים ובהם רפואה, מחקר, משפטים, פוליטיקה, סביבה, חינוך וכמובן – תרבות.
לצד בן דור כולתה רשימת הזוכים המכובדת מהגרים רבי השפעה ובהם מנכ"ל פייזר, מנהל העיצוב האינטראקטיבי של גוגל, זוכים בפרסי פוליצר, נובל, ויצ'ק ובירג וכן ידוענים כמו הלן מירן וג'ון אוליבר.
באתר תאגיד קרנגי נכתב על ג'יזל בן דור: "כילדה בת 3 באורוגואי, ג'יזל בן דור החלה לבקש מהוריה להשתמש בפסנתר המשפחתי. עד גיל 12 היא כבר הובילה להקה שהקימה עם קבוצת חברים במונטווידאו. היום בן דור היא מנצחת אמריטה של התזמורת הקאמרית של בוסטון, 'פרו-ארט' – תפקיד אליו נבחרה על ידי המוסיקאים לאחר שהייתה המנהלת המוסיקלית של ההרכב במשך עשור. כמו כן הינה מנצחת אורחת קבועה של התזמורת הסימפונית סנטה ברברה. היא הופיעה כמנצחת אורחת עם תזמורות חשובות ברחבי העולם בהן הפילהרמונית של לוס אנג'לס, התזמורת הפילהרמונית של לונדון, התזמורת הסימפונית של לונדון והפילהרמונית של ניו יורק.
בן דור נולדה למשפחה של מהגרים מפולין. היא למדה פסנתר ולימדה את עצמה גיטרה. לאחר שסיימה את לימודי התיכון באורוגואי היא עברה לחיות בישראל ולאחר מכן בארה"ב. בן דור כונתה 'כשרון פראי' על ידי הלוס אנג'לס טיימס. היא מוכרת בשל פרשנויותיה לקלאסיקות וכן כמובילה ללא לאות של מוסיקה לטינו אמריקאית אמנותית.
'להיות מנצחת אישה אולי לא נראה נורמלי לעולם החיצוני, אבל עבורי זה נורמלי לגמרי', אמרה פעם Jewish Telegraphic Agency, 'אני חייבת לומר שמאז שהגעתי לארה"ב, קיבלתי את כל ההזדמנויות שאפשר ואני מקווה שהצדקתי זאת'".
בית ביאליק עם ערב חגיגי במלאות 20 שנה להוצאה לאור רסלינג
רסלינג היא הוצאת ספרים עיונית המקדישה את עצמה לקידום השיח התיאורטי-ביקורתי בשדה האמנות, התרבות והחברה. ההוצאה הוקמה בשנת 2000 על ידי יצחק בנימיני ועידן צבעוני ופרסמה עד כה כמעט 900 ספרים. הוצאת רסלינג מפרסמת כ-50 ספרים בשנה – מקור ותרגום. לצד ספרי העיון ישנה סדרת "ושתי" – מחלקה ספרותית לפרוזה מתורגמת, וסדרת "מעבדה" לספרות ישראלית ניסיונית. עורכי ההוצאה:
יצחק בנימיני מלמד בבצלאל ירושלים ובאוניברסיטת בר-אילן בתוכנית ללימודי פרשנות ותרבות. פרסם את הספרים "יורד במלצ'ט, יורד ביוהנס-פסיון", "מה רוצה הגבר?", "פאולוס והולדת קהילת הבנים", "השיח של לאקאן", "צחוק אברהם", ו"סובייקט-מסך". ערך, יחד עם עידן צבעוני, את הספר "עבד, התענגות, אדון". ספריו ומאמריו הופיעו גם בצרפתית, גרמנית ואנגלית.
עידן צבעוני הוא סופר, מסאי ומבקר ספרות. פרסם את המסה "שדות תעופה או נוסטלגיה לעתיד", בתוך "חללים, שדות תעופה, קניון" (רסלינג, 2004). ספרו "רפאים בכל מקום" ראה אור בהוצאת ידיעות אחרונות (2017); "הרשתית" ראה אור בהוצאת אפיק (2019). ערך, יחד עם יצחק בנימיני, את הספר "עבד, התענגות, אדון".
באירוע בבית ביאליק נציין 20 שנות פעילות של הוצאת רסלינג. בתכנית נערוך ארבע שיחות בנושא "רסלינג בראי התרבות". רונית פלג וערן דורפמן ישוחחו על פילוסופיה קונטיננטלית. עדי שורק ושאול סתר ישוחחו על המרחב הספרותי. מרקו מאואס ויצחק בנימיני ישוחחו על רסלינג והשדה הפסיכואנליטי. אריה קרמפף ועידן צבעוני ישוחחו בנושא "בין המחשבה למעשה הפוליטי". עידו עקוב ינגן בפסנתר ותומר אורנן ינגן בקלרינט מיצירותיו של יאנאצ'ק. עודד מנדה לוי ינחה את הערב
האירוע יתקיים בבית ביאליק, רח' ביאליק 22 תל-אביב ביום חמישי, ו' באב ה'תשפ"א 15 ביולי 2021. פרטים והזמנות בבטל': 03-5254530, 03-5253403
אין עוד צבע כמוך / רונית נוביק מארחת את האמנית ססי פרחי
בערב ייחודי זה האמנית הרב תחומית רונית נוביק תארח את האמנית ססי פרחי. שתיהן למדו באבני (במרחק עשור זו מזו). שתיהן ממציאות את עצמן מחדש ובוודאי שהמציאו עצמן מחדש בתקופת הקורונה. המסלול של רונית נוביק מתחיל בבאר-שבע, ועובר בחיפה, הסיליקון ואלי, ניו-יורק ותל-אביב. המסלול של ססי פרחי מתחיל ביפו מול הים ועובר בניס, קופנהגן, הולנד, רומא. היא יצאה לטיול אחרי צבא, כשעוד לא היה קיים הקונספט הזה.
שתיהן שאבו השראה מהערים הגדולות בהן גרו וממגוון האמנויות אליהן נחשפו.
רונית נוביק היא אמנית רב-תחומית. ציירת, שהציגה ביותר מ 40 תערוכות, עלתה על במה לפני כמה שנים במופע "חשמל" ועתה מעלה את מופע היחיד "אין עוד צבע כמוך": מסע דרך הצבעים לסיפורים אישיים: שירים והומור. מופע אישי קליל "מתאים לתקופה הזאת"
ב 20.07 תארח את האמנית ססי פרחי ואת האהילים המיוחדים שלה.
ססי התחילה כאמנית יוצרת ודרך רות קנר הגיעה לעולם התיאטרון ויצרה תלבושות ותפאורות.
בעשרים השנה לפני הקורונה עסקה בייעוץ אישי ויצרה אנשים מאושרים. הקורונה, הובילה להסתגרות בבתים ופינתה זמן ליצירה וססי נשאבה לייצור של קערות ובהמשך אהילים שהיא מכינה בטכניקות ה"פפיה מאשה" בשילוב צבעוניות ייחודיות וחוטים המעניקים ליצירות דינמיות. כל אחד מהאהילים הוא ייחודי במינו. המופע יציג גם את התאורה המיוחדת שיוצרים אהילי הפברז'ה (דמויי ביצה). "אני מרגישה שיש בי את התעוזה ואת הרצון והאומץ להגשים ייעוד בכל גיל. לכן אני שמחה לארח במופע נשים כמוני ולתת להן במה", אומרת נוביק.
יום ג' 20.7.21 בשעה 20:30 בשכונת כוכב הצפון (כתובת מדויקת תימסר לנרשמים). פרטים והזמנות בטל': 052-858-3485
קולנוע, רדיו וטלוויזיה
התקופה היפה בחיי של ניקולא בדוס
זוכה שני פרסי סזאר לתסריט, ולשחקנית המשנה, מועמד ל- 11 פרסי סזאר בהם לסרט, במאי, שחקן ושחקניות, מועמד ל- 4 פרסי כדור הבדולח, לסרט לשחקן ולשתי השחקניות הראשיות.
דמיינו שיכולתם לחיות מחדש את היום המאושר בחייכם? חייו של ויקטור (דניאל אוטיי) נטענים באנרגיה מחודשת כשמוצע לו לשחזר אירוע מן העבר, על סט קולנועי מושקע ועם צוות שחקנים מיומן. ויקטור, שנזרק ע״י אשתו מהבית, נענה להצעה ובוחר לחיות מחדש את התקופה היפה בחייו, אותו שבוע בו פגש את אהבת חייו.
סרטו של ניקולא בדוס, בכיכובם של דניאל אוטיי, פאני ארדן, גיום קאנה ודוריה טילייה הוא שיר הלל רב קסם ומבדר במיוחד לאומנות הקולנוע, לחברות ולאהבה.
בימוי ותסריט ניקולא בדוס Nicolas BEDOS, מוזיקה מקורית ניקולא בדוס Nicolas BEDOS, משחק ויקטור דניאל אוטיי Daniel AUTEUIL, אנטואן גיום קאנה Guillaume CANET
צרפת 2019. צרפתית בתרגום לעברית ולאנגלית, 110 דקות. החל מתאריך 22.7 בסינמטק תל אביב ובבתי הקולנוע בכל רחבי הארץ. הפצה בישראל סרטי נחשון ורד קייפ.
האלמנה השחורה Black Widow של קייט שורטלנד
עברה האפל של נטשה רומנוף, הידועה בכינויה 'האלמנה השחורה', שב לרדוף אותה. לאחר 7 סרטים בהם השתתפה לאורך עשור ביקום הקולנועי של מארוול, האם מרגלת-העל הקטלנית ביותר ב'נוקמים' באמת יכולה לכפר על מעשיה?
במותחן הריגול החדש ומלא האקשן מבית אולפני מארוול, נטשה רומנוף הידועה בכינויה האלמנה השחורה נאלצת להתמודד עם עברה האפל בעוד קונספירציה מסוכנת מעברה צפה לפני השטח. "אני חושבת שמההתחלה, כאשר שוחחנו על האופציה של סרט העומד בפני עצמו בעבור הדמות, לא חשנו שיש צורך לעשות אותו אלא אם נכנס לתוך עברה של הדמות באופן עמוק ואמיץ," אומרת סקרלט ג'והנסון וממשיכה: "מכיוון ששיחקתי את הדמות לאורך עשור רציתי להיות בטוחה שהסרט בפן האומנותי והיצירתי יהיה מתגמל עבורי ועבור הצופים כאחד". מפיק הסרט ונשיא אולפני מארוול, קווין פייגי, מציין שנטשה רומנוף הציתה עניין אצל הצופים עוד מהופעתה הראשונה במסך הגדול בשנת 2010 בסרט 'איירון מן 2'. "יש לה סיפור רקע כל כך עשיר אשר נרמז לאורך הסרטים שהשתתפה בהם. אך ניגשנו לסיפור המקור שלה ממקום בלתי צפוי. היא עשתה לא מעט בין השנים שראינו אותה מופיעה בסרטים אחרים מהיקום הסינמטי של מארוול – חלק ממעשיה יפתיעו לא מעט את הצופים."
לדבריו של פייגי, ג'והנסון פנתה בעצמה לבמאית הסרט קייט שורטלנד, על מנת לראות אם היא נכונה לאתגר. "קייט הגיעה ללוס אנג'לס והתאהבה בדמות ובאפשרויות הרבות אליהן ניתן לקחת את הדמות, היא הבינה שהיא יכולה לספר סיפור מאוד אישי וייחודי אשר יגיע למסך הגדול".
שורטלנד מוסיפה: "אני חושבת שמה שמרגש אותי בעיקר בסרט, זו העובדה שאנו משתעשעים עם ציפיות הצופים. אנו נכנסים לפרקים שעברה שהקהל לא מודע לקיומם. אנו לומדים על משפחתה, חיי האהבה והתשוקות שלה. הצופה זוכה לראות את כל הרבדים הללו שלא ראו בדמות קודם לכן".
לדבריה של שורטלנד, הצוות היצירתי של הסרט קיבל דף חלק לעבוד עליו מבחינת עברה של רומנוף. "עבדתי עם היסטוריון רוסי בלונדון על מנת לבנות את סיפור ילדותה. היכן יכלה להיוולד, איך הייתה אימה, למה אימה מסרה אותה ל'חדר האדום' וכיצד נראתה ילדותה בטרם נשלחה לשם, לאחר מכן היינו צריכים לייצר נרטיב שלם שיתכתב עם עלילת הסרט – כיצד אימנו אותה להיות נערה אמריקאית, לדבר אנגלית ולהבין את התרבות הפופולרית. אני תמיד מנסה לבנות דמויות מן השלד כדי לייצר אנשים אמתיים. למרות שהסרט מדבר על גיבורת על, התהליך היה זהה. האלמנה השחורה היא פם פטאל אך מה מסתתר מתחת לחזות הזו?".
שחקנים: סקרלט ג'והנסון – נטשה רומנוף/האלמנה השחורה, פלורנס פיו – ילנה בלובה, רייצ'ל וייס – מלינה, דיוויד הארבור – אלכסיי/השומר האדום. אורך הסרט: 133 דקות. הפצה פורום פילם. בבתי הקולנוע. ארה"ב, 2020
כאן 11 עם קופה ראשית חוזרת לעונה חדשה
סדרת הקאלט תחזור לעונה חדשה ב-כאן 11, החל מיום שני, 26 ביולי, בשעה 21:00. בין המשתתפים: קרן מור, נועה קולר, דב נבון ואמיר שורוש. בין האורחים לרגע (שבהחלט רואים כל פגע!) שיופיעו העונה: נטע ברזילי, יניב ביטון ויובל שרף. יוצרים: יניב זוהר נדב פרישמן
הם חוזרים אחרי פגרה לעונה שלישית: מצחיקים מתמיד, שנונים מתמיד, וחלקם גם קטנוניים מתמיד. שירה, כוכבה, ראמזי, ניסים, אנטולי ואמנון ייפגשו שוב ברשת "שפע יששכר", בעונה חדשה, בת 20 פרקים, שתעלה ב-כאן 11, החל מיום שני, 26 ביולי, בשעה 21:00.
הסדרה "קופה ראשית" החלה את דרכה בטלוויזיה החינוכית, ואף הייתה מועמדת לזכייה בפרס האמי היוקרתי. במהלך השנים היא צברה עדת מעריצים מושבעים מכל הגילאים, שצפו בכל אחד מפרקי הסדרה עשרות פעמים, ומסכמים מדי יום את עלילותיה בעמודים רבים המוקדשים לה ברשתות החברתיות.
הסדרה מתארת באופן קומי וסאטירי את היחסים היום-יומיים הנרקמים בין עובדי סניף רשת "שפע יששכר" ביבנה. את ההתרחשויות בסניף מתעד צוות צילום, ובין התרחשות להתרחשות השחקנים מתארים לעיני המצלמה את מה שחוו.
לצד השחקנים הקבועים: קרן מור, נועה קולר, דב נבון, יניב סויסה, אמיר שורוש, דניאל סטיופין, יעקב בודו, יגאל עדיקה, אביבה נגוסה, דורית לב-ארי ורודי סעדה, ישתתפו לא מעט שחקני אורח, ובהם זוכת אירוויזיון 2019, נטע ברזילי, יניב ביטון, יובל שרף וגיתית פישר.
את הסדרה יצרו יניב זוהר ונדב פרישמן, מביים אורן שקדי ומפיקה חברת "יולי אוגוסט הפקות".
HOT עם הלוטוס הלבן The White Lotus
מיני-סדרה קומית של רשת HBO שנוצרה, נכתבה ובוימה על-ידי מייק ווייט ("מוארת", "רוק בבית הספר"). בסדרה מככבים מוריי בארטלט ("Looking"), קוני בריטון ("אורות ליל שישי", "נאשוויל"), ג'ניפר קולידג' ("אמריקן פאי"), ג'ייק לייסי ("בנות", "נאמנות גבוהה"), אלכסנדרה דדאריו ("למה נשים רוצחות", "הצווארון הלבן") ונטאשה רות'וול ("לא בטוחה").
הסדרה מתרחשת בריזורט בהוואי ועוקבת אחר חייהם ומעלליהם של אורחי הריזורט במשך שהותם. חייו של ארמונד (בארטלט), מנהל המלון הבררן, מתחילים להתפרק לאחר שחווה אירוע טראומטי; מנהלת הספא, בלינדה, (רות'וול) עוברת טלטלה רגשית על-ידי אורח תלותי; ניקול מוסבאכר (בריטון) מנסה לאחד את משפחתה הלא מתפקדת בזמן שכל אחד עסוק בענייניו; הנשואים הטריים שיין ורייצ'ל פאטון (לייסי ודדאריו) מגיעים לירח דבש ומרגישים שתקופת "ירח הדבש" שלהם מתחילה להיגמר. עוד מככבים בסדרה סידני סוויני ("אופוריה"), סטיב זאהן ("טרמיי") ובריטני או'גריידי ("על החגים ועל המוות").
החל מה-12.7, ימי שני בשעה 22:00 ב-HOT HBO, ב-HOT VOD וב-NEXT TV
פיטר ראביט 2 Peter Rabbit 2: The Runaway
הנה הם חוזרים! פיטר ראביט וחבורתו הפרוותית, כבשו את העולם בסערה בסרטם הקודם שהפך להיט ענק ברחבי העולם. אז עם התיאבון…הגזר עדיין קורץ, אבל מה עם הגורמה שמחכה להם מחוץ לביתם הכפרי? מבוסס על הדמויות והעלילה מתוך הספר "פיטר ראביט" מאת: ביאטריקס פוטר.
בי, תומאס והארנבים יצרו משפחה חלופית. מה שרבים לא הצליחו לעשות, המשפחה ההיברידית החמודה הזאת עשתה: לחיות בדו קיום. אפילו תומאס ופיטר מצאו דרך לחיות זה לצד זה.
אך למרות מאמציו הרבים, פיטר לא מצליח להתנער מתדמיתו כשובב. הפרסום לו הוא זכה בעקבות הספר שהוציאה בי, בו הוא מתואר כפרחח שובב שאיכשהו מצליח להתנער מכל הקונדסים שלו, משכנע אותו שאופיו אכן הוא כזה, וככזה עליו גם למצוא עוד שותפים להרפתקאותיו. בעודו מטייל מחוץ לגן פיטר מוצא עצמו בעולם בו השובבות שלו מוערכת, העולם הגדול קורץ לו יותר מתמיד והפיתויים גדולים. במיוחד כשלצדו עומדת חבורת רחוב משעשעת וחצופה שמראה לו צד אחר של החיים. אך לזמן קצר בלבד.
אבל כאשר משפחתו מסכנת הכול על מנת למצוא אותו ולהוציא אותו מהבוץ אליו נקלע, פיטר מבין איזה סוג ארנב הוא תמיד רצה להיות!
בימוי: וויל גלאק. פסקול: דומיניק לואיס. בימוי קולות: שרון כהן, לני כהן. תרגום: יערית בן יעקב, לני כהן. עריכת דיאלוגים: לני כהן, שרון כהן. הפקה: אריאלה אברמוף. אולפן דיבוב: SC Produb Israel. אולפן מיקס: Shepperton Studios
אורך הסרט: 93 דקות. הפצה פורום פילם. בבתי הקולנוע. ארה"ב, 2020
ערוץ הכוכבים עם אופק קסם של ילד
ערוץ הכוכבים שמציג את הסדרות של מיטב אמני הילדים בישראל יתחדש לקראת החופש הגדול בסדרת ילדים חדשה ומרגשת עם ים של קסם. הסדרה "אופק קסם של ילד" עוסקת באופק – ילד בלתי רגיל. שאוהב לעזור לחברים שלו ומשמש להם אוזן קשבת. אבל הייחוד של אופק הוא בכוח הקסם שלו, ובו הוא משתמש כדי לעזור לחבריו לפתור בעיות, עליהן מבוססים פרקי הסידרה.
החברים מעלים בעיות והתמודדויות שכל ילד או ילדה מכירים, בכל פרק הילדים מבקרים במרתף של אופק, שם נמצאים כל הקסמים שהוא יוצר, עורך את ניסיונותיו הקוסמיים והמדעיים שאיתם הוא מסייע לכולם. במרתף יש גם תיבה סודית, בה מתגורר החבר הדמיוני הכי טוב שלו ג'ינג'י (טל מוסרי), שמופיע כשאופק נקלע למבוי סתום ומסתבכים קצת עם משגיח השוטר (אסף אשתר) של השכונה. וכוווללם נזהרים מהסבתא המצחיקה של אופק, סבתא רביבה (אריק משעלי), סבתא שנונה, חכמה מצחיקה ואהובה על כל תושבי השכונה.
כשאופק לא נמצא במרתף הקסם שלו, אפשר למצוא אותו במטבח או בגינה הצבעונית, נפגש עם החבורה. אופק מאוהב באחת מבנות מהחבורה בירדן היפה (אורטל עמר) והוא מסמיק בכל פעם שהיא פונה אליו. החבורה של אופק מגובשת עדכנית ועכשווית וכמו כולם מתמצאים במדיות החברתיות טיקטוק, אינסטגרם, טלגרם מודעים לכוח שלהן ופועלים באחריות.
דמויות הסידרה: ירדן (אורטל עמר), שאלי (שחר טבוך), סבתא רביבה (אריק משעלי), גאיה (כתריה פאוץ'), משגיח השוטר (אסף אשתר), ג'ינג'י (טל מוסרי), שיר (גילי איצקוביץ'), אמא (אביבה אבידן) ואבא של אופק (אריק משעלי). כתיבה ובימוי כולל פזמונים ולחנים: אבי דור.
אורך כל פרק 12 דקות. בכיכובו של אופק כהן. בהשתתפות: אורטל עמר, טל מוסרי, אריק משעלי, אסף אשתר, כתריה פאוץ' ועוד. כתיבה ובימוי: אבי דור. ימי רביעי בערוץ הכוכבים ויהיה זמין בערוצי ה VOD.
אסקייפ רום: השלב הבא Escape Room: Tournament of Champions
סרט ההמשך למותחן הפסיכולוגי וללהיט המפתיע "אסקייפ רום". הפעם, שישה אנשים מוצאים עצמם כלואים, ללא רצונם, בשורה חדשה של חדרי בריחה, ובמהלך העלילה יגלו מה המכנה המשותף אשר יסייע להם לשרוד… וגם שאת המשחק הזה הם כבר שיחקו בעבר…
"הרעיון מאחורי 'אסקייפ רום: השלב הבא' מתחיל בכך שכל השחקנים הם זוכי עבר, כך שהסיכון רק עולה," אומר אחד ממפיקי הסרט ניל ה. מוריס וממשיך: "כל הדמויות שלנו לא רק שיחקו את המשחק בעבר, אלא זכו, מכאן שהם מומחים בפתרון פאזלים ובמציאת רמזים. היה עלינו ליצור חדרים אשר באופן אמין יפתיעו ויאתגרו את השחקנים, אך לטעמי הרעיון הכי מרגש בסרט הוא שהמשחק לא נשען רק על חדרים קונבנציונאליים – הוא יכול להתרחש בכל מקום".
כמובן שהאתגר שניצב בפני יוצרי הסרט היה להתעלות על עצמם מהסרט האחרון. אדם רוביטל שב לכיסא הבמאי כדי לביים את סרט ההמשך. "בסרט הראשון, הרגנו אנשים באמצעות אש, קור, גרביטציה, גז רעיל… עתה המשחק נהיה קשה בהרבה והשחקנים צריכים להעלות את רמתם בהתאם".
האנרגיה היצירתית ושבירת חוקי הז'אנר היא הדבר שמושך את המעריצים לסרט. "הסרטים הם יותר מותחנים פסיכולוגיים מאשר סרטי אימה," אומר רוביטל. "הלחץ בחדרי בריחה במציאות נובע מהשעון המתקתק – יש למשתתפים שעה כדי לפתור את החידות ולהשתחרר מהחדר. נשענו על העובדה הזו כדי לייצר סרט מתוחכם ומותח בהרבה אשר לא נשען על הלם ואלימות".
"אדם הגיע לשני הסרטים עם חזון שלם לסרט. בניגוד לסרטים בז'אנר שהם אפלים ומאופקים, הוא החליט בשלב מוקדם שהסרטים צריכים להיות אסתטיים ויפים לעין גם אם הם מפחידים אנשים" אומרת אחת ממפיקות הסרט קארינה רהרדג'ה.
"המטרה הייתה לייצר אופי שונה לכל חדר," אומר רוביטל ומציין שזה גם מסייע בהפרכת ציפיות הקהל. "אנחנו ניקח מקום מופלא כמו חוף ים שטוף שמש, נגרום לו להראות יפה ונוסטלגי ואז נהפוך את האתר על ראשו ונעשה ממנו מכונת הריגה. זה הכיף – לקחת מקומות נעימים לעין למלכודות מוות".
רוביטל מציין שעל אף זאת שהוא מביים את הסרט ועל פניו אמור להיות האיש עם כל התשובות בסט הסרט – זה לא מתרגם לחיים האמיתיים. "אני בדרך כלל אעמוד בצד החדר בידיים שלובות ואגיד 'תגידו לי שאנחנו בחוץ" צוחק רוביטל.
ארה"ב, 2021. בימוי: אדם רוביטל. פסקול: בריאן טיילר, ג'ון קארי. שחקנים: טיילור ראסל – זואי, לוגן מילר – בן, אינדיה מור – בריאנה, הולנד רודן – רייצ'ל, קליטו אוליביירו – דרק.
אורך הסרט: 87 דקות. הפצה פורום פילם ומגיע לבתי הקולנוע 15.7.21.
HOT עם שוטרים בדם Blue Bloods
סדרת הדרמה של רשת CBS שנוצרה על ידי אד צוקרמן ("ג'אג"), מפיק העל הוותיק לאונרד גולדברג ("המלאכיות של צ'ארלי", "סטרסקי והאץ'"), והצמד זוכה ה"אמי" רובין גרין ומיטשל בורג'ס ("הסופרנוס", "חשיפה לצפון"), חוזרת לעונה עשירית שתשודר רק ב-HOT Zone. הסדרה תשודר מדי לילה בשעה 22:00. את הסדרה מובילים זוכה פרסי "גלובוס הזהב" וה"אמי" טום סלק ("מגנום, בלש פרטי", "חברים") ודוני וולברג ("המסור", "החוש השישי"), אחיו של מארק וולברג וחבר להקת "ניו קידס און דה בלוק" בדימוס.
"שוטרים בדם", שהיתה מועמדת לפרסי ה"אמי", היא סדרת דרמה משטרתית פרוצדורלית העוקבת אחר משפחה של שוטרים בעיר ניו-יורק. אב המשפחה הוא פרנק רייגן (סלק), מפקד משטרת ניו יורק שמוביל את המשטרה ואת המשפחה באותם דיפלומטיות וקור רוח. בנו הבכור של פרנק, דני (וולברג), הוא חוקר משטרתי ממולח שנוטה להשתמש בשיטות מפוקפקות בכדי לפתור תיקים; בתו של פרנק והכוח הנשי במשפחה, ארין (ברידג'יט מוינאהן, "ג'ון וויק"), היא עוזרת התובע המחוזי והמצפן החוקי של בני משפחתה; ג'יימי (וויל אסטס, "חלום אמריקאי") הוא הרייגן הצעיר ביותר ונער הזהב של המשפחה – בוגר תואר במשפטים מהארוורד שלמרות עתידו המבטיח כעורך דין הצטרף למשטרת ניו יורק כמו שאר משפחתו.
בעונה העשירית ישובו לככב גם לן קאריו ("דמג'ז"), מריסה רמירז ("בית חולים כללי"), סמי גייל, ונסה ריי ("Suits"), גרגורי ג'ברה ("אבא אמריקאי"), רוברט קלוהסי ("אוז", "אימפריית הפשע") ואביגייל הוק.
החל מה-18.7, ימי ראשון-שבת בשעה 22:00, ב-HOT Zone
אמזון פריים וידאו עם Evangelion:3.0+1.01 Thrice Upon a Time ב-13 באוגוסט
אמזון פריים וידאו (Amazon Prime Video) מכריזה על הצגת הבכורה הגלובלית הבלעדית (למעט ביפן) של סרט האנימה שובר הקופות ומעורר הציפיות Evangelion:3.0+1.01 Thrice Upon a Time ב-13 באוגוסט. Evangelion:3.0+1.01 Thrice Upon a Time הוא הפרק הרביעי והאחרון במהדורה הקולנועית החדשה של Evangelion. סרט האנימה החדש – שהשיג את הרווח הגבוה ביותר מכל הסרטים של הבמאי הראשי הידאקי אננו, והיה לסרט הנצפה ביותר בתיאטראות היפניים בשנת 2021 – נוצר בידי הבמאים קזויה צורומאקי, קציושי נאקיאמה ומהריו מדיאה וכן היוצר, התסריטאי והבמאי הראשי האגדי הידאקי אננו (שין גודזילה). בכדי לחגוג את סיום הסדרה, פריים וידאו תשדר גם את הסרטים הקודמים, Evangelion:1.11 You Are (Not) Alone, Evangelion:2.22 You Can (Not) Advance ו- Evangelion:3.33 You Can (Not) Redoלאוהדי הסדרה ביותר מ-240 מדינות ואזורים.
הזיכיון שובר הקופות הזה היה לתופעה של תרבות הפופ והאנימה היפנית, והוא מבוסס על סיפורם של אוונגליון (Evangelion), נשק משולב אדם ומכונה רב-תכליתי, והמלאכים (Angles), צורת חיים לא מוכרת שמופיעה לאחר התנפצות כדור הארץ בכלל אירוע קטליסמי. הסרט מציג את כל שחקני הקול המקוריים, כולל מגומי אוגאטה, מגומי היהשיברה ויוקו מיאמורה, ומשתמש בטכנולוגיית ההדמיה המעודכנת ביותר כדי להציג את האישיות והיחסים של הדמויות הייחודיות בזמן שהן נלחמות כדי לשרוד. הוא ידובב לעשר שפות כולל אנגלית, צרפתית, גרמנית, פורטוגזית, ספרדית ואיטלקית, ויציע כתוביות ב-28 שפות.
מאז שסדרת הטלוויזיה שודרה לראשונה בשנת 1995, לאוונגליון הייתה השפעה משמעותית על תרבות הפופ היפנית, והיא העלתה את קרנו של ז'אנר האנימה ברחבי העולם. זיכיון האנימה האגדי הזה נולד מחדש כסדרת סרטים Evangelion: New Theatrical Edition ב-2007, והסרט הרביעי והאחרון הזה, שהופץ לבתי הקולנוע ביפן במרץ, המשיך לשבור שיאים, עבור סרטיו של הידאקי אננו, וכן בהיותו לסרט הנצפה ביותר ביפן. Evangelion:3.0+1.01 Thrice Upon a Time יוצג באמזון פריים בגרסתו המעודכנת ביותר הכוללת סצנות מתוקנות, והוא יושק במקביל מחדש גם בבתי הקולנוע ביפן.
"אני רוצה להודות לכל אוהדי Eva בעולם על המשך התמיכה שלכם," אמר הידאקי אננו, היוצר, התסריטאי והבמאי הראשי. "חיפשנו את הדרך הטובה ביותר להציע את הסרט למעריצים מעבר לים מוקדם ככל האפשר במצב המאתגר של בתי קולנוע במהלך COVID-19, ושמחנו למצוא את פריים ווידאו כשותפה להזרמתו באופן גלובלי. אנו ממליצים בחום לצפות בו על גבי מסך טלוויזיה גדול לקבלת חווית הצפייה הטובה ביותר".
"סרטי EVANGELION כבר מרגש אוהדים במשך שנים ואנחנו יודעים שיש תיאבון עצום ברחבי העולם לסיום", אמר בראד ביל, סגן נשיא, רישוי תוכן ברחבי העולם בפריים וידאו. "אני נרגש שחברי פריים ברחבי העולם יקבלו סוף סוף את ההזדמנות לצפות ביצירת המופת אנימה EVANGELION:3.0+1.01 THRICE UPON A TIME, כמו גם בשלושת הסרטים הקודמים".
אודות Evangelion:3.0+1.01 Thrice Upon a Time: הפרק הרביעי והאחרון של הבנייה מחדש של אוונגליון. מיסאטו יחד עם ווילה, קבוצת האנטי-נרב שלה, מגיעים לפריז שהפכה לאדומה מליבת-איזציה. צוות מספינת הדגל וואנדר נוחתים על המגדל המזוהם. יש להם 720 שניות בלבד לשחזר את העיר. כשקבוצה של אוות נרב מופיעה, יחידת אווה 8 המשופרת של מארי צריכה ליירט אותה. בינתיים, שינג'י, אסוקה, וריי (שם פרובינציאלי) משוטטים ברחבי יפן.
סטודיו: Khara Inc. במאי ראשי: הידאקי אננו, במאים: קזויה צורומאקי, קציושי נאקיאמה ומהריו מדיאה, תסריטאי: הידקי אננו. אודות שלושת הסרטים הקודמים
Evangelion:1.11 You Are (Not) Alone: לאחר שהיה למצולק בעקבות ההשפעה השנייה, המלאך הרביעי תוקף את טוקיו III ועתיד האנושות הוא בידי סוכנות ממשלתית מיוחדת בשם נרב. שינג'י איקרי הצעיר מוכרח לנהוג את EVA-01. הוא יחד עם ריי איינאמי, הנהג של EVA-00, צריכים להילחם, אבל נפגע בידי המלאך השישי. מיסאטו קאצוראגי מתכנן למקד את כל הכוח החשמלי של יפן אל תותח הפוזיטרון של EVA-01 כדי שיוכל להביס את המלאך. סטודיו: Khara Inc. במאי ראשי: הידאקי אננו, במאים: מאסיוקי וקזויה צורומאקי תסריטאי: הידאקי אננו
Evangelion:2.22 You Can (Not) Advance: מארי (המהולל) מאקינמי מנווט את Unit-05 הפרובינציאלית כדי להביס את המלאך השלישי שנחשף בעתיקות. אסוקה לנגלי שיקינאמי ו-EVA-02 מביסים את המלאך השביעי. המלאך השמיני מופיע ותוקף את מפקדת נרב. המלאך התשיעי משתלט על EVA-03 במהלך מבחנים, ושינג'י נחלץ לעצור אותו, אבל לומד שאסוקה נמצא בפנים. גנדו מעביר את הבקרות של EVA-01 למערכת הדמי ומתחיל להילחם ב-EVA-03. במאי ראשי: הידאקי אננו, במאים: מאסיוקי וקזויה צורומאקי תסריטאי: הידאקי אננו
Evangelion:3.33 You Can (Not) Redo: שינג'י מתעורר לאחר 14 שנים על סיפון ספינת החלל וואנדר השייכת לארגון האנטי נרב שנוסד בידי חברי נרב לשעבר. שינג'י שומע את קולו של ריי מ-EVA סימן.09, נשלח להציל אותו, כך שהוא עוזב את וואנדר ושם פעמיו אל נרב. קאוורו נגישה מציג בפני שינג'י את הארץ שהשתנתה. הוא לומד שהצלת ריי הייתה הטריגר להשפעה השלישית הקרובה שגרמה נזק קטסטרופלי לכדור הארץ. סטודיו: Khara Inc . במאי ראשי: הידאקי אננו, במאים: מאסיוקי, מהריו מדיאה וקזויה צורומאקי תסריטאי: הידאקי אננו
Evangelion:3.0+1.01 Thrice Upon a Time יצטרף לאלפי תוכניות טלוויזיה וסרטים בקטלוג של פריים וידאו, כולל סרטים ותוכניות מקוריים של אמזון זוכי פרסים ועטורי תשבחות כמו בוראט הסרט הבא, ג'ק ריאן של טום קלנסי, הבנים, ציידים, Fleabag, וגברת מייזל המופלאה. כל אלו זמינים בפריים וידאו ללא תוספת עלות עבור מנויי פריים. מנויי פריים יוכלו לצפות ב-Evangelion:3.0+1.01 Thrice Upon a Time בכל מקום ובכל עת באפליקציית פריים וידאו עבור טלוויזיות חכמות, התקנים ניידים, Fire TV, Fire TV Stick, טאבלטי Fire, Apple TV והזרמה מקוונת. באפליקציית פריים וידאו יכולים מנויי פריים להוריד פרקים להתקנים הניידים והטאבלטים שלהם ולצפות בהם בכל מקום ללא צורך להתחבר לרשת.
שני סרטים של כאן 11 זכו בפרסים הראשונים בפסטיבל דוק אביב
הסרט "לילות קיץ" של אוהד מילשטיין זכה בפרס הסרט הטוב ביותר, ואילו "הטיפול" זכה בפרס חבר השופטים. שני הסרטים הופקו עבור כאן 11, וישודרו בו בחודשים הקרובים.
כאן תאגיד השידור הציבורי זכה בשני פרסים יוקרתיים בטקס חלוקת פרסי דוק אביב. הסרט "לילות קיץ", שיצר הבמאי אוהד מילשטיין, זכה בפרס הסרט הישראלי הטוב ביותר, ומאפשרות לו להגיש את מועמדותו לפרס האוסקר האמריקאי. זכייה נוספת היא של הסרט "הטיפול", שיצר צבי לנזמן שזכה בפרס חבר השופטים. שני הסרטים הופקו עבור כאן 11 וישודרו בו בחודשים הקרובים.
הסרט "לילות קיץ", זוכה פרס הסרט הטוב ביותר, הוא מסע אל תוך נבכי מחשבתו של עלוה בן ה-6 לרוחבו של קיץ, ועד ליום הראשון של כיתה א'. מידיי ערב עורך אוהד הבמאי עם בנו הבכור שיחות המתרחשות בלחש, בין ערות לשינה, ומאפשרות הצצה פנימה אל נבכי המחשבה הילדית, ברגעים האחרונים בטרם הגוף נרדם.
הסרט "הטיפול", זוכה פרס חבר השופטים, עוסק באחת הסוגיות הרגישות בחברה הישראלית: הניסיון להמיר להטבי"ם ולהפכם לסטרייטים, שמדי שנה גובה קורבנות בנפש. יש המנסים להשתקם לאחר הטיפול, ויש הנתלים בטיפול בכל מאודם ונלחמים כדי להמשיך בו. הסרט מצליח לתעד את מהלכם של ״טיפולי המרה״ בזמן אמת ומשרטט את קו החזית של התמודדות החברה המסורתית עם המציאות ההומוסקסואליות המתדפקת על דלתותיה, לא רק מבחוץ, אלא גם מבפנים.
HOT עם רגשות אשמה Guilt
דרמת מתח בריטית חדשה של רשת ה-BBC שנוצרה על-ידי ניל פורסיית'. הסדרה הייתה מועמדת למספר פרסים בטקס הבאפט"א הסקוטי וזכתה בפרס הבימוי ובפרס הסדרה המתוסרטת. בעקבות הצלחת הסדרה הוזמנה לה עונה שנייה על-ידי ה-BBC. בסדרה מככבים מארק בונאר ("קטסטרופה"), וג'רמי סייבס ("צ'רנוביל") בתור זוג אחים שלילה אחד, בעודם נוהגים הביתה מחתונה, מעורבים בתאונת פגע וברח בה נהרג אדם מבוגר. האחים מחליטים לחזור הביתה ולהתנהג כאילו לא קרה דבר. הם נאלצים לטשטש את עקבותיהם בניסיון לטייח את האירוע ולהמשיך הלאה בחייהם. עוד משתתפים בסדרה: רות' בראדלי ("אנושיים"), סיאן ברוקס ("שרלוק", "בשורות טובות"), אמון אליוט ("בידיים טובות") וביל פאטרסון ("זרה", "דירק ג'נטלי").
החל מיום שלישי ה-20.7 בשעה 22:00 ב-HOT HBO וכל הפרקים ב-HOT VOD וב-NEXT TV
הוכרזו הזוכים בפסטיבל דוקאביב ה-23 תל-אביב
פסטיבל דוקאביב ה-23 נפתח ב-1 ביולי. הפסטיבל שילב לראשונה בין הקרנות סרטים באולמות וברחבי תל אביב לבין הקרנות סרטים מקוונות מהמסך הביתי, מתוך רצון לקיים פסטיבל איכותי ועשיר שמביא את מיטב הסרטים הדוקומנטריים של השנה לקהל באולמות ובבית.
לאור הביקוש הרב והבחירה של שליש מהצופים לצפות בסרטי הפסטיבל אונליין, החליט הפסטיבל להאריך את הפעילות המקוונת של דוקאביב עד ל-31.7.
עשרות מהסרטים המשתתפים השנה בתוכנית הישראלית והבינלאומית יהיו זמינים לצפייה אונליין עד סוף החודש, כך שהקהל יוכל להמשיך ליהנות מכמה שיותר סרטים דוקומנטריים נהדרים.
רשימת הסרטים המלאה תתפרסם ביום ראשון, 11.7.
הקרנות נוספות של הסרטים הזוכים יתקיימו בפסטיבל במהלך סוף השבוע הקרוב.
- לילות קיץ, סרטו של אוהד מילשטיין, זכה בפרס פרנק לאוי לסרט הישראלי הטוב ביותר ובמענק שיווק לאוסקר האמריקאי. הסרט ישודר בכאן 11. לילות קיץ | בימוי והפקה: אוהד מילשטיין. נימוקי חבר השופטים: לילות קיץ היא יצירת קולנוע נוגעת, מעוררת מחשבה ומרגשת המייצרת קפסולת מרחב וזמן אינטימית ומפגש בין אב לבנו אל מול הכאב והעונג בחיים ובפרט בילדות. בעזרת שפה קולנועית ואסתטיקה אומנותית ייחודיות חושף בפנינו היוצר אוהד מילשטיין את עולמו המופלא של בנו הקטן עלוה, השואל שאלות כנות שתמיד ולעד נשאלות. 'לילות קיץ' היא יצירת אומנות המציבה רף חדש ומאתגר כיצד ליצור ולספר סיפור דוקומנטרי.
- פרס יוסי קאופמן לבימוי בסך 25,000 שקלים באדיבות קרן מקור לסרטי קולנוע וטלוויזיה. הפרס מתחלק ל-10,000 שקלים מענק ישיר ו-15,000 שקלים מענק פיתוח לסרט דוקומנטרי חדש. כל העצים נושבים ברוח | בימוי: תומר הימן. נימוקי חבר השופטים: כל העצים נושבים ברוח הוא פרויקט רחב יריעה ועם זאת אינטימי ומעורר השראה הפותח בפנינו צוהר נדיר ונדיב לעולמו המטלטל וחסר המנוחה של אורן לוי, לשאלת זהותו ומקומו בעולם הנחרטת בליבנו. ביד אמן בוטחת, קשובה, סבלנית ומלאת אהבה מוביל אותנו הבמאי אל תוככי נפשו של אורן, חייו, הוריו ומשפחותיו בקצוות שונים בעולם. היוצר תומר הימן מרכיב את כל זה ברגישות ושפה ויזואלית מעודנת המחברת בין הצילום המקצועי ומצלמתו של אורן לכדי שירה חזקה אחת.
- פרס חבר השופטים בסך 10,000 שקלים באדיבות הראל השקעות בביטוח ושירותים פיננסיים. הטיפול | בימוי: צבי לנזמן | הפקה: אורי שטרנפלד וצבי לנזמן. נימוקי חבר השופטים: סרט עוצמתי זה מזמין את הצופים אל מסעו של הגיבור כדי למצוא ולקבל זהות והערכה עצמית במקום בו נשמעת תמיד מנטרה חוזרת ונשנית של שנאה עצמית. הבמאי מאמץ גישה אינטימית ורגישה ומצליח לחשוף שיטות פסיכולוגיות אלימות שאינן מקצועיות ואינן מוסריות במהלך חשיפת סיפורו של הגיבור. על הדרך בה הבמאי מספר סיפור אנושי המציג נושא חשוב ביותר ורלבנטי החלטנו להעניק את הפרס לבמאי הסרט הטיפול צבי לנזמן.
- פרס ראש עיריית תל אביב-יפו לסרט ביכורים בסך 30,000 שקלים באדיבות ראש עיריית תל אביב יפו. איך אומרות שתיקה | בימוי:שיר ניומן | הפקה: דנה שלו ועוזי קרין. נימוקי חבר השופטים: שיר ניומן לוקחת אותנו למסע רגשי טעון בו היא חושפת טראומות מן העבר של שתי הסבתות שלה. מסע זה מעודד אותה להתעמת עם העבר הטראומטי שלה עצמה. היא מספרת את הסיפור ברגישות רבה ובשקט ובאיפוק מאזנת בין השברים האינטימיים של חייה. הסגנון שלה מושך ומהפנט, מעורר רגשות וחמלה רבה ומעיד על עוצמת אישיותה. אנו סקרנים לראות את הסרט הבא שלה.
- פרס הצילום בסך 7,000 שקלים באדיבות כאן | תאגיד השידור הישראלי. כל העצים נושבים ברוח | צילום: אורן לוי ואיתי רזיאל. נימוקי חבר השופטים: שילוב חכם של צילום מקצועי וחובבני מאפשר לנו בדרך מיוחדת להרגיש רגשות משתי נקודות מבט שונות, הן של גיבור הסרט והן של העולם החיצוני שמסביבו. שתי נקודות המבט מאפשרות לצופים להבין טוב יותר את היחסים במשפחתו וגם את עולמו הפנימי של גיבור הסרט.
- פרס העריכה בסך 7,000 שקלים באדיבות כאן | תאגיד השידור הישראלי. ויראלי | עריכה: שגיא בורנשטיין ואודי ניר. נימוקי חבר השופטים: ויראלי הוא פרוייקט רחב יריעה וחובק עולם בתקופה בה חיינו כולנו דרך אמצעים טכנולגיים וחלונות דיגיטליים. הסרט מצליח בעזרת עריכה יוצאת דופן של סרטוני רשת להביא קול חדש ומסקרן של דור שלם של צעירים וצעירות השואל שאלה על השימוש באמצעים אלה כדי לחיות את החיים האמיתיים בתקופת מגפת הקורונה.
- פרס התחקיר בסך 7,000 שקלים באדיבות כאן | תאגיד השידור הישראלי. קופסה כחולה | תחקיר: לילי יודינסקי ומיכל ויץ. נימוקי חבר השופטים: בזכות תחקיר מעמיק ביותר ונבירה יסודית ושקדנית באלפי מסמכים שנכתבו ביומנו של יוסף ויץ וחשיפת סרטים ותצלומים שחלקם טרם נראה עד היום, מצליחה היוצרת להביא למסך סיפור דרמטי המגלה לצופים פרטים חדשים ועובדות מפתיעות על תולדות הסכסוך הבלתי נגמר בין הישראלים לפלסטינים.
התחרות הבינלאומית
- פרס הסרט הבינלאומי הטוב ביותר בסך 20,000 שקלים באדיבות משרד התרבות והספורט – מועצת הקולנוע. סבאייה | בימוי: הוגיר הירורי. נימוקי חבר השופטים: הסרט הזה השאיר אותנו פשוט ללא מילים. לא רחוק מדי מאיפה שאנחנו עומדים עכשיו – באזור שעדיין נשלט בחלקו על ידי דאעש – בלב תהום של סבל אנושי בלתי נתפס, ישנה קבוצה של אנשים יוצאי דופן שנלחמת חזרה. צוות השופטים נדהם מגילויים בלתי נשכחים של אומץ, של נשים שעברו גיהנום עלי אדמות אך סירבו להמשיך להיות קורבנות. האקט ההרואי שלהן, בעודן מסכנות את חייהן, זורח כמו מגדלור של תקווה, לא רק על הקהילה שלהן אלא על הרוח האנושית כולה. בעבור התיעוד האמיץ והנדיר של הנושא הבוער הזה, שרוב ערוצי החדשות כבר נטשו, ובעבור היכולת שלו לבנות במיומנות סיפור כל כך חזק ועם זאת מלא ברגעים יפים של רסיסי חיים פשוטים, חבר השופטים בוחר להעניק לסרט סבאייה את פרס הסרט הבינלאומי הטוב ביותר.
- ציון לשבח בתחרות הבינלאומי. נשיא | בימוי: קמילה נילסן. נימוקי חבר השופטים: חבר השופטים החליט להעניק ציון לשבח לסרט שמאתגר את התפיסה שלנו על דמוקרטיה תוך מבט מהפנט אל פוסט-קולוניאליזם באפריקה. דרך גישה וקרבה נדירות ותוך שימוש במבע קולנועי מתבונן ומיוחד, יוצרי הסרט בונים במיומנות סיפור על מסע בחירות מורט עצבים בזימבבואה. גיבורי הסרט הם פוליטיקאים צעירים ואמיצים שבוחרים באי-אלימות ובשקיפות כדי להילחם ברודנות של הדור הקודם ולהציע תקווה לאזרחי זימבבואה. הסרט מראה לנו מה מונח על הכף באפריקה של עידן הפוסט-קולוניאליזם במאבק הדחוף ליצור מערכות שלטון הוגנות וצודקות.
תחרות מעבר למסך
- פרס מעבר למסך על שם אילנה צור, מייסדת פסטיבל דוקאביב, בסך 10,000 שקלים באדיבות משפחת צור. לרחובות | בימוי: נלסון נוורטה ומקס קאייסדו. נימוקי חבר השופטים: יוצרי הסרט מציגים מציאות שמעניקה השראה וגורמת לנו להרהר בסדרי העדיפויות שלנו, במערכות בהן אנו חיים, ובמחיר שאנו מוכנים לשלם כדי לשנותן. הצופים נלקחים למסע המציג את הדמוקרטיה כתופעה שברירית אך מתמשכת. כתוצאה ממבנה הסרט, הגיבורים ותיאור הכוח הקולקטיבי, יש בכוחו של הסרט להדהד ברחובות ערים ברחבי העולם. פרס מעבר למסך מוענק לסרט לרחובות.
- ציון לשבח בתחרות מעבר למסך. ילדותו של עימאד | בימוי: זהבי סנג'אבי. נימוקי חבר השופטים: הסרט מטפל ברגישות ובאינטימיות בתהליך ריפוי אישי, והמצלמה חושפת מסע חזרה לחיים. דרך הדמות המרכזית, ילד צעיר, עוד לא בן חמש, אנו לומדים את משמעות המושג חוסן. ציון לשבח בתחרות מעבר למסך מוענק לסרט ילדותו של עימאד.
תחרות עומק שדה
- פרס החזון האמנותי בתחרות עומק שדה בסך 10,000 שקלים. באדיבות משרד התרבות והספורט – מועצת הקולנוע. בגרון | בימוי: אפי ואמיר. נימוקי חבר השופטים: דרך רשת רחבה של פרספקטיבות, מבוססת תחקיר מעמיק, סרט זה לוקח אותנו למסע מהפנט אודות הדיבור האנושי וכיצד הקול והשפה יכולים לשמש נגדנו. במאי הסרט מצליחים לייצר שפה קולנועית חדשה ומרובדת החושפת בפנינו נקודת מבט מקורית על סוגיה פוליטית ורלוונטית מאין כמותה. פרס החזון האמנותי בתחרות עומק שדה מוענק לסרט בגרון.
- ציון לשבח בתחרות עומק שדה. איש ומצלמה | בימוי: גווידו הנדריקס. נימוקי חבר השופטים: מה שמתחיל מפרובוקציה פשוטה מתגלה כדיוקן אנושי מורכב אודות סוגיית הזר בחברה העכשווית של ימינו. בזכות מתודולוגיה בלתי מתפשרת, הומור רדוף ונוכחותו הנפקדת של היוצר – סרט זה, שמתחיל בפרברי הולנד, מצליח להגיע אל לב הצופים ונשאר עימם הרבה אחרי סיומו. את הציון לשבח של חבר השופטים בתחרות עומק שדה אנו מעניקים לסרט איש ומצלמה.
תחרות קצרים
- פרס הסרט הקצר הטוב ביותר בסך 4,000 שקלים. באדיבות משרד התרבות והספורט – מועצת הקולנוע. הקשיבו לפעימת הדימויים שלנו | בימוי: מקסים ז'אן-בפטיסט ואודרי ז'אן בפטיסט. נימוקי חבר השופטים: טיפול עדין בנושא רגיש הפוסע בין האישי לקולקטיבי. בין המבט ההגמוני האירופי לבין נקודת מבט אינטימית/אישית של ילדה המתווכת את קולו של סבה אשר נושל מאדמתו. היחס בין הסאונד לתמונה נע באופן פואטי ומפתיע בין דימויי מסך שחור עם שריטות לבנות מרצדות לבין דימויי תעמולה. סרט חכם, רגיש ומעורר מחשבה. לכן מצאנו את הסרט הקשיבו לפעימת הדימויים שלנו ראוי לפרס הסרט הקצר הטוב ביותר.
- ציון לשבח בתחרות הקצרים. הדוד טיודור | בימוי: אולגה לוקובינקובה. נימוקי חבר השופטים: סרט המסופר במרחב אגבי ויומיומי אליו מגיעה הבמאית לעימות עם התהום של הטראומה האישית/משפחתית מעברה. הסרט מתחיל בשוטים ארוכים של טקסטורה של מקום פרברי וכפרי ובהדרגה חושפת הבמאית פצע עמוק בעימות בדרך לא שגרתית עם התוקף שלה. סרט אמיץ, חזק וחשוב. לכן מצאנו את הסרט הדוד טיודור ראוי לציון לשבח.
תחרות סרטי הסטודנטים ע"ש ולזכרה של רותי גוטסמן
- פרס ראשון בסך 10,000 שקלים באדיבות יואב גוטסמן. מענק השכרת ציוד: גליקסון. מענק משמרות עריכה: אולפני אדיט. עדר | בימוי: עומר דאידה | בי"ס לאמנויות הקול והמסך, מכללת ספיר. נימוקי חבר השופטים: במקום רחוק מכל המוכר, במגרש משחקים הסובב סביב לידה ומוות, מביאה היוצרת את עולמה של ילדה אחת קטנה. דרך התבוננות שקטה ומעט מרוחקת מצליח הסרט לגרום לנו להתאהב בגיבורה שלו ולייצר סביבה קסם כמעט מכושף. גם בהיעדר סיפור במובן הקלאסי שלו, מצליח הסרט לרתק את צופיו וליצור חוויה שנשארת עוד זמן רב לאחר סיום הצפייה, חוויה קולנועית בעלת קול ייחודי עם טביעת אצבע ברורה של היוצרת. לכן מצאנו את הסרט עדר ראוי לפרס הראשון בתחרות.
- פרס שני בסך 6,000 שקלים באדיבות יואב גוטסמן. חמישים כלבים זקנים | בימוי: נטע עמירם | מכללת מנשר לאמנות. נימוקי חבר השופטים: בעשייה דוקומנטרית עדינה ומתבוננת נותנת לנו במאית הסרט הצצה אל סוף החיים ומשמעותם. האירועים הדוקומנטריים המתרחשים מול המצלמה הם חד-פעמיים ודרמטיים ומעלים את השאלה האם ניתן למות בכבוד ומי הוא האדם שמוכן להקדיש את חייו למשימה הזאת.
- פרס שלישי בסך 4,000 שקלים באדיבות יואב גוטסמן. פעם שרנו | בימוי: לידיה מורוזוב | מכללת מנשר לאמנות. נימוקי חבר השופטים: דיוקן אינטימי ומריר של שלושה דורות של נשים שחיות יחד בדירה קטנה. סרט על אהבת אם ללא תנאי וההקרבות שאמהות מוכנות להקריב עבור ילדיהן. בגישה אישית וכנה להפליא, יוצרת הסרט מציעה תובנה לגבי היחסים בין הנשים. הסיפור המשפחתי נחשף דרך עדות לרגעי חיי היומיום.
- מלגת הצטיינות ע"ש משה לב בתחום הצילום בסך 3000 שקלים באדיבות: דפנה לב. עדר | צילום: עומר דאידה | בי"ס לאמנויות הקול והמסך, מכללת ספיר. נימוקי חבר השופטים: עבודת המצלמה החכמה והמאופקת, הנמנעת מ"לרדוף" אחר ההתרחשויות ומשכילה פשוט לתת להן להתקיים בתוך פריימים מדויקים המצליחים ללכוד את האור בצורה כל כך עדינה ופואטית, מעניקה לסרט את הקסם הזה שקורה על המסך ומצליח לחדור ללבם של הצופים. לכן מצאנו את הסרט עדר ראוי לפרס הצילום.
- מלגת הצטיינות ע"ש משה לב בתחום העריכה בסך 3000 שקלים באדיבות: דפנה לב. חמישים כלבים זקנים | עריכה: נטע עמירם | מכללת מנשר לאמנות. נימוקי חבר השופטים: איך נותנים קול למי שאינו יכול לדבר? העריכה בסרט משלבת בין שוטים ארוכים מלאי חמלה לבין קצב פנימי נפלא שמחזיק את הצופה דרוך עד סוף הסרט. ההתעקשות להישאר רוב הסרט על פניהם של מי שנמצאים בסוף חייהם היא אמיצה ומעוררת הערכה. לכן מצאנו את הסרט חמישים כלבים זקנים ראוי לפרס העריכה.
אמנות ותערוכות
קול קורא: הרזידנסי בשדמאמא – שהות-אמן ביער המאכל, סתיו 2021
הקהילה האקולוגית שדמאמא במושב שדמה, שמחה להכריז על קול קורא חדש לתכנית הרזידנסי הייחודית לאמניות יוצרות, אשר קוראת ליצירה בטבע, מחוץ לקירות. אלה יתבקשו ליצור יצירה השואבת השראה מהסביבה: הצמחיה, קולות היער, בעלי החיים וחיי קיימות המיטיבים עם האדם והאדמה. היצירות יוצגו כולן תחת כיפת השמיים בשדמאמא.
הרזידנסי בשדמאמא מציע מרחב של השראה, יצירה וחיבור. הוא נוסד בשנת 2020, והחל לפעול כחלק מתכנית של אירועי תרבות באוויר הפתוח בשדמאמא באביב 2021. האמנים הראשונים שזכו לקחת חלק בפרויקט היו מיכל אופנהיים ומתן דסקל, וכן נוסדה תכנית "החממה – קהילה זמנית לאמנויות", המאגדת למשך תקופה תשעה יוצרים צעירים ומבטיחים מדיסציפלינות שונות. התכנית לשנה הקרובה תמנה 3 אמניות, אשר כל אחת תשהה במתחם בעונה אחרת של השנה: סתיו, אביב וקיץ.
שדמאמא היא מרחב קהילתי שיתופי ואקולוגי במושב שדמה (ביישובי גדרות). במרחק חצי שעה נסיעה מתל אביב ומירושלים, מתקיימת אלטרנטיבה ירוקה ובת-קיימא למודלים הכלכליים-חברתיים-סביבתיים המקיפים אותנו בחיי היומיום. בנוסף לחיי קיימות, שדמאמא מקיימת מגוון תכניות ואירועים מתחומים שונים לקהל הרחב והמקצועי, הכוללים סדנאות ושיעורים, הרצאות, אירועים לילדים ולמשפחות, תכניות מתנדבים ועוד. הקול-קורא מנוסח בלשון נקבה, אך פונה לכל הקשת המגדרית.
מה מציעים: שהות-אמן של 30 יום הכוללת מלגה על סך 3,000 שקלים לאמנית לתקופת השהות. גישה מלאה למרחבים הטבעיים ביער המאכל ובהם תנאים המאפשרים תנועה, יצירה והצגת תוצרים. בין היתר קיים תיאטרון חוץ בתוך יער המאכל, הכולל מושבים ותנאים לקיום מופע. הגברה, תאורה וסיוע טכני. תקציב לרכישת חומרים במידת הצורך. צילום מקצועי של תמונות וחומרי וידאו מתהליכי היצירה והמופעים, כולל טיזר למופע. מינימום 4 מופעים של היצירה החדשה שתיווצר במסגרת הרזידנסי, אשר יתקיימו בשדמאמא תחת כיפת השמיים בתום תקופת השהות. אפשרות להשתתף במגוון סדנאות ושיעורי העשרה המתקיימים במקום: פרמקלצ'ר, קיימות, שיעורי תנועה ועוד.
תנאי מגורים: אוהל קנבס מפנק או חדרון בעל כניסה נפרד (מקלחות, מטבח וכיו"ב משותפים לקהילה). גינת ירק מפנקת ומטבח אורגני טבעוני, עונתי ומשמח. המטבח פתוח בכל שעות היממה. מפגש עם חיי קהילה שיתופיים. שקט, בריזה וירוק בעיניים – חצי שעה מתל אביב ומירושלים.
מה מחפשים? אמניות פעילות מהתחומים הבאים: מחול ותנועה, תיאטרון, פרפורמנס, מוזיקה, וכן אמנות פלסטית בדגש על פיסול, מיצב ומיצג (עבודות שאינן תלויות קירות).
אמניות העוסקות בתחומן בשנים האחרונות ורואות בתכנית הזדמנות לעשייה חדשה ומעשירה.
התחייבות האמנית: עבודה על יצירה מוגמרת המוכנה להצגה בפני קהל עד תום שהות-האמן. מינימום 3 מופעים של היצירה בשדמאמא בתום תקופת השהות. לינה בשדמאמא בשבועיים הראשונים של התוכנית, לצורך חיבור לאופי המקום (עם אפשרות להמשך לינה במקום עד תום השהות – נתון לבחירת האמנית). בשבועיים הראשונים תשתתף האמנית ב-2 שיעורים שבועיים פרונטליים בני שעה וחצי בנושאי קהילה, קיימות וכיו”ב, ולצדם 6 שעות שבועיות של התנסויות לימודיות ברחבי המשק. ההדרכות יבוצעו ע”י מדריכים מומחים בתחומם. העברה של שיעור, סדנה או פעילות אחרת בת 90-120 דק' לקהילה נבחרת ביישובי גדרות והסביבה, בתדירות של מפגש אחד לשבוע לכל הפחות. אופציונאלי: יצירה והעברה של סדנה בת כ-3 שעות לקהל המקצועי או הרחב, העוסקת בנושא היצירה והמחקר שיפתחו במקום
ההגשה צריכה לכלול: קורות חיים מקצועיים. תיק עבודות ובו דוגמאות ליצירות קודמות (כולל לינקים/קבצים רלוונטיים); כמה מילים על עצמך ומה מושך אותך בשהות-אמן זו. לא נדרש פירוט של קונספט ראשוני לעבודה – אנו רוצים שתרגישי את המקום ותצרי מתוכו, אך כן נרצה להבין את העניין שלך בנושא. את המועמדות ניתן להגיש עד לתאריך ה-15/7/2021. הודעה למתקבלות תימסר עד ה-15/8/2021. למידע באתר ולהגשה: www.shdemama.org/residency שדמאמא בפייסבוק. מנהלי התכנית ואוצרים: דר מוספיר, עומר מסינגר, אורי מילמן. הרזידנסי בשדמאמא מתקיים בתמיכת מועצת הפיס לתרבות ולאמנות
גלריה מזל דגים, יפו העתיקה עם ציפורה לקס תערוכת יחיד של עוזי בטיש (גזוז)
תערוכת יחיד לעוזי בטיש, אמן ניו מדיה, אשר מציג מעל 60 עבודות מהשנה האחרונה, וכן משיק ספר אמן מיוחד. בעשר השנים האחרונות יוצר בטיש ציורים ועבודות וידאו ארט על גבי האייפד, כשהוא עובד בטכניקה חופשית ובידיים חשופות אשר משמשות לו כמכחול. בתערוכה מציג בטיש עבודות שיצר בשנת הקורונה, אשר מבטאות את הלך הרוח המנטלי שתקופה זו הביאה עימה. התערוכה וכן ספר האמן תחת השם "ציפורה לקס", קרויים על שם הכדור הפסיכיאטרי ציפרלקס, ומהדהדים את הצורך האנושי בסיוע עם ההתמודדות עם המציאות המאתגרת.
בתערוכה "ציפורה לקס", ששמה נלקח משמו של הכדור הפסיכיאטרי ציפרלקס, מציג בטיש עבודות שיצר בשנת הקורונה. במהלך שנה מאתגרת זו, התרחק עוזי מהמראה שניצבה מולו תדיר (בהיותו בעל מספרת "גזוז" התל אביבית), ועסק בעיקר במצבו הנפשי ובזה של מכריו/לקוחותיו, אשר לעיתים היה קשה ומעורער. עיסוק זה סיפק לו השראה ליצור דמויות שונות, הקרויות על שם הכדור הפסיכיאטרי שעשוי לעזור להן להתמודד עם העולם. הדמויות הולידו גם סיפורים קצרים, מוטרפים וחסרי היגיון (כמו התקופה).
בטיש עוסק ברוב יצירותיו (כ-700 בסך הכול) בפורטרטים של בני אדם, כאשר הוא מתמקד בעיקר בפניהם. לפי בטיש, ככל שמתמקדים בניתוח הפנים הניבטות מהמראה, כך מתגלה טביעת האצבע הייחודית שלהם, ה-DNA שלהם. לפיכך, הוא הופך את פני הלקוחות הניבטים אליו מהמראה, להרי געש של יצרים, פחדים, אטימות, אהבה, הומור, כעסים ותשוקות. ככל שמגדילים את עבודותיו ניתן לזהות בהן עוד ועוד פרטים, שכבות ורבדים.
"ציפורה לקס" הוא גם שמו של ספר האמן המיוחד אותו משיק בטיש בתערוכה, אשר מאגד למעלה מ-100 עבודות מהשנים האחרונות – חלקן מוצגות בתערוכה וחלקן יצירות אהובות ומוכרות מן העבר. הרעיון לספר נולד עם התערוכה, ועם הקושי לבחור את היצירות שיציגו בה. התוצאה היא ספר כיס מתקתק, בגודל גלויה, אשר מקפל בתוכו את עולמו היצירתי של בטיש. הספר קיים גם במהדורה דיגיטלית אשר תוקרן בתערוכה, וניתן יהיה להגדיל ולהקטין את הציורים המופיעים בה.
עוזי בטיש, יליד 1970, הוא מעצב שיער והבעלים של מספרת "גזוז" התל אביבית. הוא למד עיצוב תעשייתי, ועוד בתקופת לימודיו החל לצייר על האייפד בתוכנות ציור ועריכה שונות.
הכניסה לתערוכה פתוחה לקהל הרחב ללא תשלום, והינה חלק ממהלך של החברה לפיתוח יפו העתיקה, המאפשר לקהל המבקרים ביפו העתיקה מפגש חדש וישיר עם אמנות ועיצוב עכשוויים, וחוויית ביקור מעוררת השראה.
החברה לפיתוח יפו העתיקה שמה לה למטרה לשמר ולחדש את יפו העתיקה כמרכז תרבות ואמנות פורץ דרך. במסגרת זו מקדמת החברה יצירה מקורית במוזיאון יפו, בחללי פופ־אפ בסמטאות האמנים ובמוקדים נוספים, שמספקים פלטפורמות חדשות לתמיכה וחשיפה של כישרונות וכוחות יצירתיים הפועלים בקהילת האמנות והעיצוב בישראל.
אוצר: אבי תל. פתיחה: 15.7.2021 | 20:00. נעילה: 24.7.2021. גלריה מזל דגים 5, יפו העתיקה.
בית ליבלינג עם אירועי יולי 2021
״ברוכים הבאים לרה_פאבליק״ 24.12.2020–30.9.2021: המרחב הציבורי, מרחב הביניים שבין הפרטי אישי לפוליטי מדיני, הוא זה שעומד במוקד התערוכה החדשה שאצרו צוות בית ליבלינג – "ברוכים הבאים לרה פאבליק". באמצעות חללי הבית עצמו, התערוכה פורשת מגוון עבודות הבוחנות את מקומו של המרחב הציבורי, את השינויים שעברו עליו, ואת הדרכים שבהן אפשר לחדש, לאתגר ולחשוב עליו באופן ביקורתי ושונה. ניהול אמנותי: שירה לוי בנימיני. אוצרים: שירה לוי בנימיני, ערן איזנהמר, סברינה צגלה, שרון גולן. אמנים משתתפים: הגבעה – מחוות שכנים / רועי פביאן ;העיר ההתנהגותית: חשיפה / רבקה שטרנברג, קרן אבני ; רזידנסי הדירה מארח את עירוח / ענת ליטווין, סלי קריסטל קרמברג ; אמפיTV / אנה ווילד, מעיין מוזס, אייה צייגר ; תשתיות של איכפתיות / feld72 ; המרחב החמישי / יאקוב שטנצני, הדס טובל; איים ברשת / ליאור זלמנסון (אוצר שותף), פיליפה וילאס-בּוֹאס ואמני רשת שונים.
https://www.lieblinghaus.org/exhibitions/Welcome-to-the-Re_Public
"עירוח בדירה" 28.5.2021 – 16.10.2021
״עירוח בדירה״ היא התערוכה הראשונה בתוכנית הרזידנסי ״הדירה״ בבית ליבלינג, דירת מגורים היסטורית שהופכת ל"דירה ציבורית". עירוח הוא פרויקט אשר בוחן מחדש את מקומה של האמנות בעיר באמצעות פרקטיקות ביקורתיות של אירוח אמנים. התערוכה מסמלת סיכום של תקופת שהות ושיתוף פעולה של האמניות ענת ליטוין וסלי קריסטל בדירה שבקומה השלישית של בית ליבלינג, ופתיחת פרק חדש של תצוגה שבו הקהל מוזמן להתארח. התערוכה חושפת שפה חזותית ורעיונית שהתפתחה בדירה בתקופת השהות כתוצאה ממחקר ומדיאלוג מתמשך, וכוללת סדרת מיצבים המנכסים מחדש את הבית ואת העיר. אמנים אורחים: לי ברבו, יעל גרונר, רוני חג'ג' ואליסה ליודינשינה, לו מוריה, בר פלש. אוצרת התוכנית: אדר׳ סברינה צגלה
https://www.lieblinghaus.org/exhibitions/Urban-Artistic-Hosting-Platform-at-HaDira
קצה חוט – ערב התאווררות 13.7.2021 בשעה 20:00 | כניסה חופשית, הרשמה מראש: שיחה, משחק ואוורור בתערוכת ״עירוח בדירה״. אמנית רזידנסי הדירה סלי קריסטל והאמנית האורחת לי ברבו מזמינות אתכם להצטרף לערב של אוורור מחשבות והסתבכות בחוטים במשחק דמוי חבילה עוברת. במהלך המפגש יספרו האמניות על העבודה מתאווררות, שעוסקת בנוכחות של טקסטילים בפנים ומחוץ לבית כסימן לחיים, וידונו באופן שבו אמנות מספקת פתח אוורור בחיי היומיום. המשתתפים מוזמנים לאוורר סיפור שנוגע בחוויות המחנק שחשו בעת שהותם בבית ובמרחבים הפרטיים במהלך הסגרים וביניהם, לשחרר אותו אל העולם ולקבל קמע קטן להמשך הדרך. המשחק יתקיים בשני סבבים: בשעה 20:00 ובשעה 21:00. יש להרשם מראש. אוצרת: אדריכלית סברינה צגלה
סיור-שיח בתערוכה מקום טוב לחיות בו? 16.7.2021 בשעה 10:00 | כניסה חופשית, הרשמה מראש: האם תל אביב-יפו ירוקה מספיק? האם היא צפופה מדי? האם היא יפה? היכן בעצם מתחילה ומסתיימת תל אביב-יפו? והאם העיר הלבנה לבנה מדי? אלה כמה מהשאלות שמציגים האורבניסטים פול קרנס ומוטי רוימי בתערוכה מקום טוב לחיות בו? המוצגת בחדר הפרויקטים שבקומת הקרקע של בית ליבלינג. הצטרפו לסיור ושיחה עם פול, מוטי ואוצרת התערוכה אדריכלית סברינה צגלה, שיציגו את תהליך הפעולה, המחקר והיצירה המשותף של השניים – עירוניות פעולה: פרקטיקה משחקית ומלאת הומור, שמחברת בין מדיניות עירונית לבין אמנות ציבורית. במפגש נשוחח על סדרת המיצבים שבתערוכה, דרכי התבוננות חדשות, מודעות לסביבה העירונית והמעורבות האזרחית בכתיבת הנרטיב של המקום שבו אנחנו חיים. השיחה תתקיים באנגלית.
השקת האלבום: "From this Place" 20.7.2021 בשעה 20:00 | כניסה חופשית: הצטרפו אלינו לערב השקת From This Place, האלבום הראשון שיצרו רוני חג׳ג׳ ואליסיה ליונדינשינה לסדרת ״עיר תקליט״ של פרויקט עירוח. האלבום הוא חלק מהמיצב מיטת שדה של ענת ליטוין, ומתפקד כמעין פסקול שעוטף את הבאים לתערוכה ״עירוח בדירה״ שאצרה סברינה צגלה. From This Place הוא דיוקן קולי עכשווי, המשלב צלילים מן העבר וההווה, שנשמעו בחדרי וחללי הבית ומחוצה לו. האירוע יתקיים בדירה ויכלול שיחות עם היוצרים והאזנה לתקליט לצד יין לבן צונן.
הסיור האורבני 30.7.2021 בשעה 11:00 | הרשמה מראש: מנהלת בית ליבלינג שירה לוי־בנימיני, העוסקת בתכנון ערים, תדריך סיור המשלב התבוננות ביקורתית במרחב הציבורי המשתנה בהשראת התערוכה "ברוכים הבאים לרה פאבליק" תוך דיון בסוגיות אקטואליות של שימור ושל תכנון עירוני המעסיקות את מתכנני העיר. הסיור יתמקד במתחם ביאליק–אלנבי, מיקרוקוסמוס אורבני מרתק, שדרכו תידון העיר המשתנה לנגד עינינו.
הסיפור שמאחורי בית ליבלינג סיורי שבת ב 12:00 בהרשמה באתר: בסיור בבית ליבלינג נסביר מדוע הבניין הוא דוגמה מייצגת לאדריכלות הסגנון הבינלאומי בתל אביב, נשמע את סיפורי המשפחות שהתגוררו בו ונבחון כיצד והאם הצליחה האדריכלות העכשווית לשמר את רוח המקום. נבקר גם בתערוכות המוצגות בבית ליבלינג ומעלות לדיון סוגיות חשובות בהיסטוריה של העיר הלבנה ובחיי היום־יום שלה. הסיור בהדרכת אדריכלים, מתכננים, ויוצרים מצוות בית ליבלינג. הפעילות בהתאם להנחיות משרד הבריאות, יש להגיע עם מסכות ולהקפיד על שמירת מרחק והיגיינה אישית. קיום הסיור מותנה במינימום נרשמים.
https://www.lieblinghaus.org/event-details/hsypwr-smhwry-byt-lyblyng-10
מוזיאון בת ים לאמנות עכשווית ובית שלום אש עם סערה בכוס תה: יששכר בר ריבק
התערוכה סערה בכוס תה: יששכר בר ריבק בדיאלוג , מתבוננת מחדש מנקודת מבט עכשווית על עבודותיו של הצייר יששכר בר ריבק (1897-1935), הנמצאות באוסף מוזיאון בת ים. היא בוחנת את מופעיה השונים של העיירה היהודית, אז והיום ומקיימת שיחה פתוחה בין העבר להווה.
האמן יששכר בר ריבק (1935–1987) מעולם לא ביקר בבת ים. עזבונו הגיע אל העיר בשנות ה-50 של המאה הקודמת לאחר שאלמנתו, סוניה, הוזמנה ע"י ראש העיר הראשון, דוד בן-ארי, להתגורר בה. ביתה נבנה סמוך למוזיאון לאמנות, בלב שכונת רמת יוסף – קריית התרבות של העיר – ובתוכו חלל תצוגה ייעודי לעבודותיו של ריבק. לאחר מותה של סוניה בשנות ה-70, וכחלק מתהליכים מורכבים שעברה בת ים, ננטש בית ריבק, האוסף נזנח, ויצירותיו לא הוצגו מאז ועד היום. בשנים האחרונות עבר הבית הסבה למרכז חינוך לאמנות, ובמהלך מגפת הקורונה הפך באופן זמני למרכז חיסונים. במקביל עבר האוסף, שעדיין מאוחסן בבית, רסטורציה מקיפה.
התערוכה הנוכחית, הסובבת סביב גוף העבודות של ריבק, היא תוצאה של ביקור מחודש בהיסטוריה של המוזיאון, לרגל 60 שנה להקמתו, ומתוך מחשבה על תפקידו הסמלי והממשי בעת הנוכחית כבית לתרבות מקומית השרויה במשבר.
יששכר בר ריבק נולד למשפחה חסידית בעיירה יליזבטגרד שברוסיה והחל ללמוד בבית-הספר לאמנות בקייב בשנת 1911. בשנת 1916 יצא ריבק בן ה-19 עם האמן אל ליסיצקי למסע לאיסוף אמנות יהודית בעיירות יהודיות באוקראינה וברוסיה הלבנה. המסע הותיר בו חותם עמוק. מבט בעבודותיו של ריבק מסגיר כי במובנים רבים, הוא לא שב בתודעתו מן המסע שערך אל השטעטל, וכי זיהה את כליונו הקרב. במהלך חייו לא פסק ריבק מלצייר את נופיה ומבניה הקורסים של העיירה היהודית ולתעד את אורחות חייהם של היהודים הכפריים. הוא תיאר את היישוב היהודי באירופה בין שתי מלחמות העולם, תחת מצב מתמשך של פוגרומים ועוני. בין אם צייר בסגנון קוביסטי, פוטוריסטי או אקספרסיוניסטי, וגם כשהתגורר בברלין, ברוסיה או בפריז, דבק ריבק בשטעטל וחזר לציירו שוב ושוב.
התערוכה ״סערה בכוס תה: יששכר ריבק בדיאלוג״, מבקשת לבקר מחדש בגוף עבודותיו של ריבק מתוך נקודת מבט עכשווית. הנאמנות לשטעטל, יהיה זה השטעטל בעיירות אוקראינה, רוסיה, בת ים או קריית ים, היא שמוליכה את האמנים המציגים בתערוכה. התערוכה מתחלקת לשני חללי תצוגה המהווים חלק ממוזיאוני בת ים: במוזיאון לאמנות עכשווית, מוצגים ציוריו של ריבק עצמו משלוש תקופות שונות. לצידם עבודות פיסול של האמנית ביאנקה אשל גרשוני, שנפטרה בשנה החולפת, ושלעבודותיה איכות של חפצי יודאיקה הנושאים הקשרים של קורבן ומוות, גוף צילומים של אנה ים, שמתחקה בעבודותיה אחר הווי החיים של הקהילה הרוסית בישראל, ומקבץ רהיטי בידרמאייר. עוד מוצגות עבודות פיסול של האמנים יעל אפרתי, נועה גלזר ושי-לי עוזיאל המתכתבות עם הקו הסגנוני הייחודי של ריבק.
האתר השני הוא בית שלום אש, ביתו של סופר האוונגרד היידי שבהזמנת ראש העיר בן ארי, העתיק את חייו בשנות החמישים לבת ים. אש היה אספן של אמנות, חפצי יודאיקה וספרים עתיקים, ותכנן בעצמו את הבית, בו הספיק לגור עם אשתו מתילדה כשנתיים בטרם נפטר. הבית המציג בימים כתיקונם את תצוגת הקבע של אש, מארח כעת בתוכו תערוכת אמנות עכשווית החוגגת את המרחב הביתי. העבודות חוקרות את חיי היום יום בשפה הומוריסטית וניסיונית, ומציגות ברישום קליל וספונטני, הווי חיים בורגני הדומה יותר לאצולה שירדה מנכסיה מאשר לאליטה תרבותית. בין המציגים: אתי אברג׳יל, עדן בנט, יובל בצלאל, מיכל הלפמן, גיא ניסנהויז, שיר מורן, אוהד מרומי, רותי דה פריס, גליה הילי פסטרנק, שני פרי-נס, אלכסנדרה צוקרמן, סמואל קראוס, אפרת רובינשטיין, מארק שאגאל, נועה שוורץ, אסתר שניידר, פרל שניידר.
אוצרות: נעמה ערד והילה כהן-שניידרמן. נעילה 31.10.21. מוזיאון בת ים לאמנות, סטרומה 6, בת ים ובית שלום אש, ארלוזורוב 50, בת ים. פרטים באתר moby.org.il
סדנאות האמנים, ירושלים עם InConcrete Stones
האמנים האוסטרים כריסטוף וובר וניקולאוס אקהארד משתתפים בתוכנית שהות האמן הבינלאומית של סדנאות האמנים, לואורז ירושלים, במהלך יוני- יולי 2021. הגעתם נדחתה שוב ושוב עקב מגפת הקורונה, אך הם לא התייאשו ובסוף הצליחו להגיע. במסגרת שהותם הם יחקרו בטון ואבנים, חומרים שנמצאים במוקד העשייה האמנותית שלהם. במסגרת הפרויקט המחקרי וובר ואקהארד ישתפו פעולה עם האמנים חנאן אבו חוסיין ואבנר פינצ'ובר ועם הכוריאוגרף ארקדי זיידס, שלושתם עובדים עם בטון ואבן בהקשר סוציו- פוליטי מקומי. יחדיו הם יחקרו את ההיבטים השונים של השימוש בחומרים אלה, ויגיבו אליהם. בירושלים, לבטון ואבן יש משמעויות טעונות, המשתנות בהתאם לנקודת המבט: של הגנה ושל ביטחון, של מחסומים ושל הדרה, של מחאה ושל פולחן, של טראומה ושל ריפוי. בהתייחסותם להקשר המקומי של החומרים יבחנו האמנים האורחים גם את פוטנציאל ההבנה שלהם כזרים המשקיפים מבחוץ, ולאפשרויות של שיתוף פעולה מול סירוב והתנגדות.
וובר ואקהארד חוקרים בטון בעבודתם, בדרכים שונות שמשלימות זו את זו: אקהארד כורך את עצמו בבטון טרי כך שהוא משלב ומערבב גוף, אובייקט וארכיטקטורה. הפסלים, המופעים ועבודות הוידיאו שלו עוסקים במעבר של מידע בין גוף וחומר, באופני מגע הדדיים ובמערכות של כוח שטבועות בדרכי ייצוג ויזואליות. אפשר גם לתאר את יצירתו כפיסול שיתופי פרפורמטיבי. וובר חותך, קורע וסודק בטון, כשהוא מפתח טכניקות חתרניות ואלימות ליצירת אובייקטים. האובססיה שלו לבטון החלה לפני שנים רבות בעקבות ההיסטוריה של ישראל עם החומר. הוא מתעניין באופן שבו ניתן להפוך נושאים פוליטיים והיסטוריים למחוות פיסוליות.
חנאן אבו חוסיין היא אמנית ומחנכת לאמנות פלסטינית מוסלמית. היא גדלה באום אל פאחם ובימים אלה מתגוררת בירושלים ועובדת בסטודיו בסדנאות האמנים בטדי. בעשרים השנים האחרונות, עבודותיה התמקדו בנושאי אלימות נגד נשים. היא עובדת לעיתים קרובות עם בטון בטכניקות מעורבות של פיסול ומיצב. יש לה תואר ראשון בבצלאל ותואר שני בתולדות האמנות. כשהשלימה את התואר הראשון שלה בשנת 1999, היא היתה האישה הערבית השלישית שלמדה בבצלאל. עבודותיה הוצגו בתערוכות יחיד בירושלים, בתל אביב וברמאללה, וכן בתערוכות קבוצתיות רבות בישראל ומחוצה לה, והיא קיבלה פרסים רבים, כולל פרס משרד התרבות והספורט לשנת 2014.
עבודותיו של ארקדי זיידס עוסקות בנושאים חברתיים ופוליטיים. עבודותיו התמקדו בהקשר הישראלי-פלסטיני, כאשר חי כאן בשנות התשעים, וכיום במצב באירופה, שם הוא חי ויוצר. העשייה האמנותית של זיידס מעודדת דיון ביקורתי, המתרכז בגוף כמדיום דרכו חווים סוגיות חברתיות ופוליטיות בצורה החריפה ביותר. זיידס הוא כוריאוגרף עצמאי משנת 2004, וקיבל את התואר השני בכוריאוגרפיה בביה״ס דה התיאטרון, אמסטרדם; הופעותיו ומיצביו הוצגו בפסטיבלי מחול ותיאטרון רבים, מוזיאונים וגלריות באירופה, צפון ודרום אמריקה ואסיה.
אבנר פינצ'ובר הוא בעל תואר שני באמנות מהמדרשה, ותואר ראשון מהטכניון. הוא עובד עם וידאו, פרפורמנס, רישום והדפס. בשנת 2019 הוענקו לו פרסים מטעם משרד התרבות, מפעל הפיס וקרן אוסטרובסקי. עבודתו כסאות זכתה לחמישה אזכורים מיוחדים ונבחרה ליותר מ -20 פסטיבלים. הוא הציג במוזיאון לאמנות עכשווית בקרקוב; מוזיאון מודרנה מלמו; מוזיאון באפלר; קונסרבטוריון טריניטי לאבן, לונדון; הביאנלה השביעית לציור בישראל; מוזיאון ינקו-דאדא עין-הוד; מרכז ערד לאמנות עכשווית, פורום גבעון לאמנות וגלריה גבעון, בין היתר. הוא חבר בגלריה השיתופית בנימין, תל אביב.
הפרויקט בתמיכת פורום התרבות האוסטרית בישראל, משרד התרבות האוסטרי, קרן העתיד וקרן אוטו מאואר. אוצרת: מעין שלף. נעילה 7.8.21 סדנאות האמנים, האומן 26, קומה 3, א.ת. תלפיות, ירושלים. פרטים בטל׳: 02-6797508
מוז"א עם Hope צילום עכשווי – תערוכת צילומים של פרס פִּיקְטֶה Prix Pictet
מוזיאון ארץ ישראל גאה להציג את תערוכת פרס פִּיקְטֶה (Prix Pictet) – הפרס היוקרתי בעולם לצילום ולקיימות. מטרתו של הפרס היא להסב את תשומת הלב העולמית לנושאים שמולם ניצבות האנושות והסביבה, והוא עושה זאת באמצעות כוחו של הצילום. לאחר הצגת הבכורה במוזיאון ויקטוריה ואלברט בלונדון (V&A Museum) התערוכה יוצאת לסיור בגלריות ובמוזיאונים נבחרים ברחבי העולם. במסגרת העונה הבינלאומית של מוז"א, לרגל מלאת עשור להכרזה על תל אביב כעיר עולם, התערוכה HOPE במוז"א תציג את מיטב תצלומיהם של זוכי פרס פִּיקְטֶה. הצלמים מכל רחבי העולם שנבחרו להציג בתערוכה, מציגים את הנושא הנבחר מנקודות מבט מגוונות ובינלאומיות. חבר השופטים בחר את עבודותיהם המצוינות מתוך מבחר של מעל 4,800 תצלומים, בעזרת רשת בינלאומית של ממליצים: מומחים מובילים באמנות חזותית, מנהלים ואוצרים של מוזיאונים נחשבים. סדרות התצלומים המוצגות בתערוכה ממחישות התקדמות ושינוי חיובי במאבק המתמשך להציל את כדור הארץ. התצלומים חושפים רגעים של ניצחון אל נוכח מצוקה, ניסיונות מוצלחים לתקן ולשקם את עולם הטבע ודרכים שבהן הלך רוח של אופטימיות יכול להניע אותנו לעבר שינוי.
"ייתכן שהתקווה עבור כולנו טמונה ביכולתנו להמשיך ולפעול בשעת מצוקה. התקווה, שעל אף הנזק העצום שגרמנו לעולם הטבע ולחייהם של תושביו הפגיעים ביותר, אין זה מאוחר מכדי לתקן." קופי אנאן (2018-1938), נשיא של כבוד, פרס פִּיקְטֶה, 2017
מידע אודות הצלמים וסדרות הצילומים המשתתפים בתערוכה:
ז'ואנה שומאלי, חוף השנהב – 'Ça va aller': שומאלי היא הזוכה הגדולה של התערוכה. היא קיבלה את פרס פִּיקְטֶה על הסדרה 'Ça va aller' (יהיה בסדר) המציגה תצלומים שצולמו שלושה שבועות לאחר מתקפת הטרור בגראן־בסאם, שהתרחשה ביום ראשון, 13 במרץ, 2016. שומאלי רוקמת על תצלומיה, וכך משלימה את הפעולה של יצירת דימוי מצולם במחווה איטית ומדיטטיבית. מנימוקי הפרס: "מחשבה מקורית מבריקה על יכולתה של רוח האדם לשאוב תקווה וחוסן אפילו מהאירועים הטראומטיים ביותר".
מרגרט קורטני-קלארק, נמיביה – 'בוכה עצבות אל פני הגשם הקרב': מרגרט קורטני-קלארק, בסדרה המתעדת את חזרתה לנמיביה ואת עיסוקה בתושביה ובארץ הנמצאת במשבר, מסמנת שלב חדש בעבודתה של האמנית. הקשרים שהיא יוצרת מאפשרים לה לגלות, על אף הנוף היבש, עולם נסתר של שאיפות מטופחות – הבעת תקווה.
רנה אפנדי, אזרבייג'ן – 'טרנסילבניה: בנויה על עשב': סדרתה של רנה אפנדי פותחת צוהר לעולם זה, הקשור באופן הדוק לאדמה, מוגדר על ידי מערכת אמונות מסורתית ומכבד את הסביבה; מקום שבו קיימת עדיין תקווה, שאורח חיים זה יישמר באופן כלשהו.
לוקאס פוליה, ארצות הברית – 'טבע האדם': תצלומי הסדרה בוחנים את הצורך שלנו במקומות "טבעיים", גם אם מקומות אלה נבנו בידי אדם.
ג'אנל לינץ', ארצות הברית – 'דרך אחרת להתבונן באהבה': סדרה זו מבקשת לחשוב מחדש על הקשרים שלנו זה עם זה, על הקשר שלנו לכדור הארץ ועל האפשרויות היצירתיות של הרגע.
אייבור פריקט, אירלנד – 'סופה של הח'ליפות': בסדרה צילומי זוגות צוחקים על גדת נהר החידקל וסטודנטים שבים לאוניברסיטה. עבודתו של פריקט משמשת תזכורת לכוחם של בני האדם להחזיק מעמד ולשרוד.
רובין רוד, דרום אפריקה – 'עקרון של תקווה': בסדרה רוד משתמש בקירות הרוסים בעיר יוהנסבורג, דרום אפריקה, כאילו היו בדי ציור.
אבויסקה ון דר מולן, הולנד – 'בשמים השחורים': בעת יצירת סדרה זו בילתה אבויסקה ון דר מולן תקופות ארוכות בבדידות מוחלטת באזורים מרוחקים בטבע, בניסיון להגיע לטבעו האמיתי והטהור של המקום. כשהיא נמנעת מהסחות דעת, חוותה את סביבתה.
אלכסיה וובסטר, דרום אפריקה – 'סטודיו רחוב': במרץ 2011 החלה ובסטר להקים סטודיו לצילום בפינת רחובות ברחבי העולם. בכל קהילה שאליה הגיעה הזמינה ובסטר את העוברים ושבים להצטלם. התצלום הודפס בו־במקום והוענק לכל אחד מהמשתתפים. הסטודיו הפתוח, אך עם זאת אינטימי מאוד, יצר מרחב להפגנת אהבה וזהות.
רוס מק'דונל, אירלנד – 'גפיים': הסדרה מתעדת את הרגליים התותבות שהושארו בבית החולים האורתופדי בג'לאלאבאד, אפגניסטן, לאחר התאמת תותבות אישיות בסיוע הוועד הבינלאומי של הצלב האדום. בית החולים משרת את מזרח אפגניסטן, שהפך רובו ככולו מרחב לחימה במהלך 40 שנות סכסוך.
פרס פיקטה: צילום ומגפת הקורונה: ארבעת המציגים בחלק זה של התערוכה – עילית אזולאי, אורי גרשט, פבל וולברג ונדב קנדר, הם כולם צלמים שהביוגרפיה שלהם קשורה בישראל, אשר פועלים בעיקר בשדה הצילום האמנותי הבינלאומי. הצגתם במוזיאון מסמנת לשדה הצילום בארץ אופק בינלאומי. חלק זה של התערוכה נאצר בשיתוף פעולה בין פרס פיקטה למוז"א, מוזיאון ארץ־ישראל.
קיץ של תקווה במוז"א: במסגרת התערוכה יתקיימו אירועים מיוחדים, סיורים מודרכים, שיחי גלריה, ו"לילות מוז"א" – מוסיקת אינדי על קו הרקיע של תל-אביב עם יוצרים ישראלים. שילוב רחב של ז׳אנרים וכיוונים מוזיקלים, כולם מלאי אנרגיה ותקווה.
מוזיאון ארץ ישראל, מוז"א חיים לבנון 2, רמת אביב http://www.eretzmuseum.org.il
teamLab Planets בטוקיו חשפה שתי יצירות אמנות חדשות ואימרסיביות בגן החי
teamLab Planets TOKYO בטויוסו שבטוקיו חוגג את יום השנה השלישי שלו עם תוספת: ב-2 ביולי, המוזיאון פתח אזור גן חדש עם שתי יצירות אמנות גן אינטראקטיבי. שני גנים נפתחו לציבור: גן שבו המבקרים יכולים להתאחד עם הפרחים, להיטמע בתוך 13,000 סחלבים חיים פורחים באוויר; וגן אזוב מלא ביציות הזוהרות ומהדהדות כאשר אנשים נוגעים בהן או הרוח מניעה אותן.
teamLab Planets מורכב מתשע יצירות אמנות, כולל ארבעה חללי אמנות ענקיים ושני גנים, והוא משגר את המבקרים לחוויה אימרסיבית במוזיאון בו הם הולכים דרך המים, ובגן שבו הם מתאחדים עם הפרחים.
גלריה שוקי קוק עם אות של מוטי מזרחי
המילה "אות", גם כפועל איתות, סימן מוסכם ומוגדר להעברת מידע, פותחת כיווני חשיבה אינסופיים. אובייקטים מגויסים, מתחומים שונים של חיים, משמשים בקומפוזיציות משתנות, לוקחים אותנו כצופים למחוזות אסוציאציה קרובים ורחוקים, המתחילים דרכם ברעיון של מוטי, וממשיכים במוחנו הפרטי, בדרך שלנו להבין, להתייחס…
התמודדות בסטודיו עם התוכן הפילוסופי מובילה לסדרת קומפוזיציות עומדות בפני עצמן, המציגות "אותות" ומשתפות מתוכי כאוצר תוכן חברתי, בדיון עם מחשבותי החברתיות והפוליטיות… הקבלה רעיונית…
המיצבים נוצרים כקולאג'ים, נבנים מתוך בנק דימויים שיצרנו בדרך מיוחדת ואיכותית, מספרים סיפורי הוויה ישראלית, נקודות למחשבה מובני "אות"…
ה״ קולאג׳ים ״ , מבוצעי פוטושופ, מדברים גם את מחשבותי על הישראליות דהיום, "אותות" כמו מלח הארץ, בניית כוח, שמן ועגבניה, אקדח ופרח, דג מלוח…
סדרת הדפסים, מהדורה של ארבעה בלבד, "רבע אחרי קורונה", שיח בין אותות ודימויים…
מוטי מזרחי ושוקי קוק, שני אנשים, שתי נקודות מבט.
אוצר התערוכה: שוקי קוק. רח' רוחמה 11, גלריה שוקי קוק מתחם נגה, תל אביב
מוטי מזרחי בפיסבוק: Motti Mizrachi אתר הגלריה: https://www.kook.co.il/
בפרס שיף לאמנות לשנים 2021–2022
ועדת הפרס ע"ש חיים שיף לאמנות פיגורטיבית־ריאליסטית החליטה השנה להעניק את הפרס לשתי אמניות, שירה זלוור ורוני טהרלב. זוכת הפרס לשנת 2021 היא שירה זלוור ולשנת 2022 רוני טהרלב. הפרס כולל מענק כספי בסך 10,000 דולר לכל אחת מהן, ותערוכת יחיד מלווה בקטלוג במוזיאון תל אביב לאמנות. התערוכה לשירה זלוור תפתח ביוני 2022, והתערוכה לרוני טהרלב תתקיים במהלך 2023.
83 אמנים הגישו את מועמדותם לפרס השנה. האמניות הזוכות נבחרו על ידי חבר שופטים שכלל את האוצרת הראשית של מוזיאון תל אביב לאמנות מירה לפידות, האוצרת עמנואלה קלו, עו"ד גיל ברנדס, חבר מועצת המנהלים דורון סבג, וד"ר דורון לוריא. משקיפים: מנכ"לית מוזיאון תל אביב לאמנות טניה כהן־עוזיאלי, ומייסד הפרס דובי שיף.
מנימוקי חבר השופטים לבחירה: "לראשונה בחרה הוועדה להעניק את הפרס השנה לפסלת. יש בכך חידוש ומתיחת גבולות הפרס, שמזה 14 שנים הוענק לאמניות ואמנים בתחום הציור והרישום, והצעה למבט רחב יותר על העשייה הפיגורטיבית־ריאליסטית במדיום אחר."
שירה זלוור (נ' 1978), בוגרת המדרשה במכללת בית ברל, ותולדות האמנות ותיאטרון באוניברסיטה העברית בירושלים. מורה במחלקה לאמנות רב־תחומית בשנקר. היא החלה להציג לפני למעלה מ־15 שנים עבודות פיסול קטנות ממדים עשויות שעווה וצבועות בצבעי אקריליק. הדמויות עתירות הפרטים שאותן יצרה, נראו כמלאכת יד רבת־כישרון של חובבים או כבובות הנמכרות בחנויות מזכרות – מהלכות על התפר בין הפולקלוריסטי לאמנותי. מאז שכללה זלוור את צורת הביטוי הזו, דרך משחקים בקנה מידה כאמצעי לחקור את מושג המודל – יצירה תלת־ממדית המייצגת דבר מה בזעיר אנפין – דוגמת פסל של בניין שיכון מוזנח, בשונה מהמודלים המיופים המשמשים אדריכלים. בשנים האחרונות החלה לעבוד בגודל טבעי, כאשר הפסל הוא ביחס 1:1 לאובייקט הממשי שאותו הוא מייצג. כזו הייתה החממה שיצרה שבה עשרות עציצים של צמחים מסוגים שונים, עשויים לעילא ויוצרים רגע של ספק והשתהות ביחס למה שאנחנו רואים – 'אמיתי' או לא? גוף עבודתה מגובש, מתפתח ושובה לב בטיפול המדוקדק שהיא מעניקה לכל פרט. זלוור רותמת את המסורת הארוכה של פיסול ריאליסטי, כדי להצביע על הסביבה הישראלית – האנושית והבנויה – על כל חינה ופגמיה, ובה בעת מעלה שאלות עקרוניות בדבר היחס בין פיסול ריאליסטי ובין הדברים שאותם הוא מייצג בעולם.
רוני טהרלב (נ' 1964) היא ציירת פיגורטיבית בעלת שפה מגובשת ומובחנת, העוסקת בדמות האנושית. אפשר לראות בגוף עבודתה הנפרש על פני כשלושה עשורים, חקר מתמשך של סוגת הדיוקן. ציוריה הם התכתבות אינטימית ורבת־ידע עם תולדות האמנות, החוקרת ללא הרף את הנחות היסוד של המסורת הקלאסית ומהרהרת על אודותן. טהרלב מתכתבת עם נושאים דתיים, מיתולוגיים וספרותיים, כאשר בדרך כלל תמונותיה טומנות בחובן משמעות אלגורית שחוט של מסתורין ואל־זמניות נמשך מהן. טהרלב עסוקה גם באופני הייצוג של נשים: כיצד הן נראות בתנוחות הקלאסיות המוכרות, כשהציירת משנה אותן מעט ומשחררת אותן מן האילוצים התרבותיים שתחמו אותן לאורך תולדות האמנות, וקיבעו את משמעותן. חקירה מתמשכת זו לקחה את טהרלב צעד אחד נוסף בסדרת דיוקנאות של דמויות בעלות זהות מגדרית עמומה, השואפות אל נקודת האפס של המגדר: הנקודה שבה נעלמת ההבחנה בין גבר לאישה. יצירתה העקבית והמחויבת של טהרלב מגלמת את הערכים שאותם מבקש פרס שיף להוקיר. רוני טהרלב מלמדת רישום וציור בבצלאל, ובין היתר נבחרה על ידי מוזיאון הלובר להשתתף בתערוכה "הירח: ממסע ממשי למסעות מדומיינים" לציון 50 שנה לנחיתת האדם על הירח, שהוצגה בגראן- פאלה בפריז באביב 2019.
חיים שיף (1924–2000) היה איש עסקים, מלונאי ואספן אמנות ישראלית שתמך רבות באמנים צעירים ובלתי ידועים. בנו דובי שיף, גם הוא אספן אמנות נלהב, החליט להנציח את זכרו של אביו באמצעות הענקת פרס שנתי במוזיאון תל אביב לאמנות לאמן/ית ישראלי/ת בולט/ת בתחום האמנות הפיגורטיבית־ריאליסטית. הפרס ע"ש חיים שיף לאמנות פיגורטיבית־ריאליסטית נוסד ב־2008, ובמהלך השנים ביסס את מעמדו בשדה האמנות הישראלי ובתערוכות של האמנים זוכי הפרס שמשכו קהל רב. הזוכים בפרס שיף לאמנות: אמנון דוד ער, 2008 / מאיה זר, 2009 / ערן רשף, 2010 / אורית אקטע הילדסהיים, 2011 / אלדד פרבר, סיגל צברי, 2012 / דוד ניפו, 2013 / ליאוניד בלקלב, 2014 / עפר רותם, 2015 / פאטמה שנאן, 2016 / מתן בן כנען, 2017 / סמאח שחאדה, 2018 / טגיסט יוסף רון, 2019 / ישראל חמד, 2020.
ספרות ושירה
בית ביאליק עם ערב אלתרמני עם צאת ספרם של דן מירון ואריאל הירשפלד
שמונים שנה לאחר צאתו לאור של כוכבים בחוץ של נתן אלתרמן, אפשר וגם צריך להודות כי זה המסעיר בקרב ספרי השירה העברית הישראלית. יש כמובן ספרי שירה עבריים שמדרגתם האמנותית אינה נופלת משלו, אבל אין מרהיב, מפתיע, מוזר וּוירטואוזי כמותו. עם הוצאתו לאור הוא התקבל בהערצה בלב הנוער הארץ־ישראלי, אך לאחר ימי דור, משהונחו היסודות של השירה הישראלית על רקע ימי החולין שלאחר הקמת המדינה, הואשם ביופי מופרז וקר ובניכור מחיי האדם הממשי.
חוקרי הספרות דן מירון ואריאל הירשפלד טוענים שה"האשמות" מבוססות על אי־הבנה של שני היסודות בשירת כוכבים בחוץ, שעליהם בעיקר נמתחה הביקורת: המוזיקליות הסוחפת, הסדורה והמושלמת של השירים והשפה הפיגורטיבית הצבעונית שלהם. בשני יסודות אלה החוקרים מגלים את הקשב הרגשי העילאי ואת האחריות המוסרית הכבדה שליוו את יצירת כוכבים בחוץ, שיש לראות בהם תוצאה של משבר רוחני בחייו האמנותיים והפוליטיים של המשורר, שהיה בבואה של משבר המודרניזם בכללותו.
ספר זה אולי לא יחתום את הוויכוח על כוכבים בחוץ, אבל הוא יתעל אותו לאפיק מחשבה חדש, לשיח רחב אופק ומדויק יותר מזה שהתנהל בו עד כה; שיח זה יחשוף את מה שיכול להתגלות בספר דווקא בימינו אלה, ימי המשבר הגורלי ביחסי האדם עם הטבע והסכנה הגוברת לשלמותו של צלם האדם.
באירוע בבית ביאליק נקיים ערב עיון לכבוד ספרם של דן מירון ואריאל הירשפלד, "הכוכבים לא רימו: כוכבים בחוץ מאת נתן אלתרמן, קריאה מחדש". חוקרי וחוקרות הספרות יהונתן ורדי ושירה סתיו ישאו דברים על הספר. חוקרי הספרות ומחברי הספר דן מירון ואריאל הירשפלד יקראו ויאירו על שירי 'כוכבים בחוץ'. הזמרת יונית שקד גולן תשיר לחנים לשירת אלתרמן, ורות קרטון-בלום תנחה את הערב. בהשתתפות יהונתן ורדי, שירה סתיו. קוראים ומאירים על שירי 'כוכבים בחוץ'. דן מירון ואריאל הירשפלד
האירוע יתקיים בבית ביאליק, רח' ביאליק 22 תל-אביב ביום חמישי, 22 ביולי 2021
19:00 פתיחת קופות / 20:00 תחילת הערב. כרטיסים בטל': 03-5254530, 03-5253403
ילדה כהה ילדה בהירה של וובעלם טזזו מקונן
"אִמָּא, אֲנִי לֹא רוֹצָה לָלֶכֶת עוֹד לְבֵית הַסֵּפֶר. בִּכְלָל לֹא כֵּיף לִי שָׁם. אִמָּא, לָמָּה יֵשׁ לִי עוֹר חוּם כֵּהֶה וְעֵינַיִם שְׁחֹרוֹת? אֲנִי רוֹצָה לִהְיוֹת כְּמוֹ מִיכַל. אֲנִי רוֹצָה עוֹר לָבָן וְצַמּוֹת אֲרֻכּוֹת בְּלוֹנְדִּינִיּוֹת," אָמְרָה תְּהִלָּה.
וובעלם טזזו מקונן, מאמנת בכירה ואשת חינוך, גורסת שהשונוּת מעשירה את הבריאה. וובעלם, אֵם לתהילה ולרועי, מעלה שאלות על ראיית האחר, על חברוּת, על זהות ועל מערכות יחסים.
הספר ילדה כהה ילדה בהירה יעזור לילדים להתמודד עם שאלות שאינם מעיזים לשאול. הוא נועד לעורר חשיבה, הקשבה ואהבת הזולת. בעזרתו יבינו שלכל אחד מאיתנו ייחוד משלו, וכך יגיעו לידי קבלה עצמית והערכה עצמית.
מחיר 54 שקלים. לרכישה מכוונת…
הבתולות של אלכס מיכאלידס Alex Michaelides
אלכס מיכאלידס עושה זאת שוב. ספרו החדש של מחבר רב-המכר העולמי #1 המטופלת השקטה הוא מותחן כובש המשלב רצח, פסיכולוגיה, ומיתולוגיה יוונית…
קולג' סנט כריסטופר, קיימברידג', הוא עולם סגור עבור רובנו. בשביל מריאנה אנדרוס – מטפלת קבוצתית המתמודדת עם אבל פרטי משלה – זהו המקום בו היא פגשה את בעלה המנוח. בשביל אחייניתה, זואי, זוהי זירת הרצח של חברתה הטובה ביותר.
מריאנה נחפזת לקיימברידג' לתמוך בזואי ונקלעת לחקירת הרצח. היא מתוודעת לדבר קיומה של אגודה אפופת סודות העוברת טלטלה עזה עקב מות סטודנטית החברה בה. מאחורי היופי האנגלי האידילי נחשפים קנאה וזעם שמקורם בקבוצת סטודנטיות הידועה רק בכינוי "הבתולות", והמצויה תחת השפעתו המאיימת של הפרופסור המסתורי אדוארד פוסקה.
פוסקה נראה כמי שיודע יותר מכל אחד אחר על מעשה הרצח – ועל הקורבן. הוא גם יהפוך לחשוד המרכזי בחקירתה של מריאנה – אובססיה שתגבה ממנה את היקר לה מכל…
הבתולות הוא סיפור של אהבה, ושל אבל – של מה שמעצב אותנו, ושל מה שגורם לנו להרוג.
אלכס מיכאלידס נולד ב־1977 בקפריסין לאב יווני ולאם אנגלייה. הוא למד ספרות אנגלית באוניברסיטת קיימברידג' ותואר שני בכתיבת תסריטים במכון האמריקאי לקולנוע בלוס אנג'לס. מיכאלידס כתב את התסריט של השטן שאת מכירה והשתתף בכתיבת התסריט של האנגלים באים (2018). המטופלת השקטה (פן הוצאה לאור/ידיעות ספרים, 2019), הרומן הראשון שלו, היה לרב־מכר עולמי ותורגם ל־44 שפות.
מחיר 98 שקלים. לרכישה באתר…
מילות הקסם של רועי של וובעלם טזזו מקונן
רוֹעִי שָׁתַק לְרֶגַע, חָשַׁב וְאָז שָׁאַל: "גַּם אֲנִי יָכוֹל לְהִשְׁתַּמֵּשׁ בְּמִלּוֹת- הַקֶּסֶם-נֶגֶד-פַּחַד הָאֵלֶּה שֶׁלָּךְ?"
"אַתָּה יָכוֹל לְנַסּוֹת," חִיְּכָה אִמָּא. "וְאַתָּה יָכוֹל גַּם לִמְצֹא מִלִּים מִשֶּׁלְּךָ כְּדֵי לְהִתְגַּבֵּר עַל הַפְּחָדִים שֶׁלְּךָ."
פתגם אמהרי אומר: "למיווק מדאו דור נאו" — "למי שלא יודע, גם המישור הוא ג'ונגל".
רועי מפחד מכל מיני דברים: מחלומות רעים, ממפלצות בחושך ועוד. אמא מסבירה לו שפחד הוא לא בהכרח דבר שלילי, אלא רגש טבעי והגיוני, שיכול להיות מקפצה לצמיחה ולהצלחה. כדי להתגבר על הפחד, צריך לפגוש אותו להתמודד אתו.
בשפה עשירה ומלאת רגש מתאר הסיפור כיצד מוצאים רועי ואמא דרך אמיצה ויצירתית לפתרון, שמתאים לכל אחד בהתמודדות עם פחדו האישי.
ספר זה הוא כלי נהדר להורים, מורים וילדים, ויסייע בהתמודדות עם נושא הפחד.
וובעלם טזזו מקונן, אמא לתהילה ולרועי, אשת חינוך, מאמנת אישית וסופרת.
הוצאת אוריון, איורים אבי כץ. מחיר 68 שקלים. לרכישה באתר…
גלויה מאיטליה של אלכס בראון
גרייס קווין אוהבת את העבודה שלה בחברת האחסון כהן. היא נהנית מאוד למצוא לעתים אוצרות ביחידות אחסון שבעליהן נטשו ושכחו מהן, וכשהיא מגלה אוסף אמנות יקר ערך וצרור מכתבים משנות השלושים של המאה העשרים, סקרנותה מתעוררת ביתר שאת.
גרייס מתעמקת במכתבים וחושפת את סיפורה של קוני לוין, צעירה אנגליה שלבה מושך אותה לאיטליה בסוף מלחמת העולם השנייה. תוכן המכתבים מעורר בגרייס, המתמודדת עם לב שבור ומטופלת באם שתלטנית, תקווה להתחלה חדשה, והיא יוצאת למסע שלוקח אותה עד לווילה ורודה הנשקפת אל הריוויירה האיטלקית.
האם היא תצליח לחשוף את סודות המשפחה ואת הבגידות שעליהן ניסתה קוני להתגבר? האם היא תמצא אהבה משלה?
מחיר 98 שקלים. לרכישה באתר…
אימון קצוות – רפואת העתיד של משה כהנוב
מותו של אל"מ שרון אסמן בן ה-42 שביצע אימון כושר קרבי בבסיס בית ליד, קרס ומת, הינו תמרור אזהרה גדול שעשוי להתריע מפני מערכתי גדול שכמותו לא אמור להתרחש בצה"ל ב-2021 ", אומר בצער מאמן הכושר מזה 40 שנה ומי שאימן בעברו כמה מהיחידות המיוחדות בצה"ל, משה כהנוב. מבלי לצלול לפרטי התחקיר הספציפי שנמצא בעיצומו, נדמה שיש לרענן את כל תוכניות האימון הגופני בצה"ל כך שיתאימו לטכנולוגיה האדירה של צה"ל:
ניתן להוסיף כעת ביקורת ובקרה על ידי חיישנים על לבוש חכם, עם מכשור עזר לבקרה בזמן אמת כדי לזהות ולאתר מתאמנים שעומדים בסכנה:
"עצם מדידת חום הגוף של כל מתאמן במהלך כל האימון, ניתור הטמפרטורה בחוץ ובחדר הכושר, בדיקת הדופק, האדמומיות בפנים של כל מתאמן, בקרה של התיק הרפואי והבדיקות הסדירות המוקדמות והזרמתן בזמן אמת למדריך האימון, יכולים לסייע למנוע תופעות של התמוטטות וחלילה מוות של חיילים וחיילות, כפי שארע השבוע", קורא משה כהנוב המאמן ומלווה אנשים רבים בנתיב הבריאות כבר מעל ארבעה עשורים,
בנוסף, ממליץ כהנוב לרענן אצל כל מדריכי הכושר, את הכשרת העזרה הראשונה וההחייאה, לצד ווידוא שבכל חדרי הכושר ואימוני השטח בבסיסי צה"ל ישנם מכשירי החייאה זמינים ותקינים לצד הנחיות להקפדה על אימון גופני רק בטמפרטורות אפשריות ולא בימי שרב כמו בימים אילו.
כהנוב, שמאמין ביכולות התחקור של מערכת הצבאית את עצמה, מציע ליטול חלק בוועדת מומחים מייעצת לצה"ל בנושא אימון גופני שתקום כגורם תומך, מסייע ומלווה מחוץ למערכת.
עוד תובנות על הדרך שבה צה"ל יכול לקדם את האימון הגופני בבסיסים של החיילים והחיילות, מציע משה כהנוב בספרו החדש -"אימון קצוות- רפואת העתיד" שיטת אימון המאפשרת להכין את הגוף לאתגרי העתיד. בראיון עם נתנאל סמריק, מייסד בית ההוצאה לאור קונטנטו נאו – הוא מביא בשורה- אפשר להתאמן בבית גם בתקופת הסגר, להניח לאביזרי האימון ולשכלל את הגוף באמצעות הגוף. לרכישת הספר בפנייה בדוא"ל [email protected].או לעמוד הפייסבוק העסקי