לכבוד חג המולד והחורף אין כמו עוגיות זנגוויל מחממות ||| לזלצבורגר לבקוכן Salzburger Lebkuchen קלות להכנה וטעימות ||| עוגיות שתוכלו להוסיף להן כל מה שאוהבים הן לטעם ולא פחות למראה החגיגי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (לתבנית אפייה)
- 200 גרם אגוזי מלך או פקאן
- 100 גרם קליפת תפוז מסוכרת
- 100 גרם צימוקים
- 500 גרם קמח שיפון
- 300 גרם סוכר חום
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 2 כפות זנגוויל (ג'ינג'ר)
- 1 לימון הקליפה בלבד
- 100 גרם דבש
- 4 ביצים
לציפוי
- 1 ביצה
- שקדים קלופים
- דובדבנים
אופן הכנה
- מועכים את האגוזים בעזרת המערוך
- מערבבים את כל המצרכים היבשים יחד על משטח העבודה או קרש חיתוך
- יוצרים שקע באמצע
- מוסיפים את הדבש והביצים
- לשים עד שנוצר בצק חלק
- מרדדים לעובי של כ-1 ס"מ
- מניחים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מברישים את הבצק בביצה טרופה
- מכסים בשקדים ודובדבנים
- אופים בתנור במשך 30 דקות
- לאחר שהמאפה התקרר, חתכו לחתיכות בצורות שאוהבים או סתם לריבועים
בתיאבון Guten Appetit
2 Responses
התמונה אינה מתאימה בצורת העוגיות למתכון
כאמור, כל אחד יכול ליצור את צורת העוגייה לפני או אחרי האפייה.