פסטה ריקו ורון יוחננוב מציעים מתכון מנצח המתאים במיוחד לימי החורף הקרים ||| פסטה ריקו מתמחה בייצור פסטה טרייה בשיטה איטלקית מסורתית ||| פסטה פוזילי טרייה ועוף המוגשים בתבנית אחת בתנור ||| פסטה טרייה שלא צריך לבשל שמקבלת מרקם מושלם וטעם מענג בתנור ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (5-6 מנות)
- 1 חבילת פסטה פוזילי טרייה של "פסטה ריקו"
- 5-6 נתחי עוף (שוקיים או כרעיים או פרגיות)
- 4 שיני שום כתושות
- 10 עגבניות שרי חצויות
- צרור קורנית (תימין) טרי
- 2 כוסות מים רותחים
- 1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן לפסטה של פסטה ריקו (680 גרם)
- מלח
- פלפל שחור
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף תבלין גריל
- 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
- 1 כף אבקת שום או שום גבישי
- 1 כף אבקת מרק בצל (לא חובה)
- 1 כף דבש או סילאן
- 1/2 כפית כמון
- מלח
- פלפל שחור
- 2 כפות מים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בקערה (או בתבנית) מערבבים את הפסטה הטרייה, רוטב עגבניות, שום, עגבניות שרי, מעט מלח ופלפל ושתי כוסות מים רותחים
- יוצקים את התערובת לתבנית
- הכנת המרינדה: מערבבים היטב בקערית את כל מצרכי המרינדה עד שנוצרת משחה אחידה
- מומלץ להכין את המרינדה לילה קודם ולהשרות בתוכה את נתחי העוף (אבל אפשר גם לפני הכנת המנה)
- מניחים את נתחי העוף המתובלים מעל הפסטה
- מפזרים מעל מעט קורנית (תימין)
- מכסים בנייר אפיה ומכניסים לתנור לאפיה למשך 45 דקות
- לאחר 45 דקות מסירים את נייר האפייה
- אופים כ-15 דקות נוספות עד שהעוף שזוף
בתיאבון Buon Appetito