מתכון: נוסשטרודל או ניסאר שטרודל NussStrudell

מתכון מחמם ממרכז אירופה שמתאים לחג האילנות ||| שטרודל עם מלית אגוזים קצוצים עשירה בטעם ובאנרגיה ||| אפשר לשדרג ולהוסיף למלית כל מה שאוהבים והצעות בהמשך ||| בגרמנית נוסשטרודל ובאידיש ניסאר שטרודל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

שטרודל אגוזים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (3 נקניקי שטרודל)

לבצק השטרודל

  • 500 גרם קמח
  • 1 חלמון ביצה
  • 50 גרם שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 200 סמ"ק מים

למלית

 
- פרסומת -

 

שדרוג המלית

  • 100 גרם רחת לקום ורוד
  • 50 גרם צימוקים

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר לשים את מצרכי הבצק עד אחידות
  2. מחלקים את הבצק ל- 3 כדורים שווים
  3. לשמן את כדורי הבצק ולעטוף בניילון נצמד
  4. להניח את כדורי הבצק העטופים 30 דקות בטמפרטורת חדר
  5. על משטח מקומח, לרדד כדור בצק, עם מערוך לעלה דק
  6. להמשיך למתוח את עלה הבצק מכל צדדיו
  7. לשמן את פני הבצק
  8. בקערה לערבב אגוזים טחונים עם סוכר וניל וריבה שבחרנו
  9. מפזרים לאורך עלה הבצק באופן אחיד את תערובת המלית
  10. שדרוג: מפזרים חתיכות רחת לקום ו/או צימוקים לאורך ועל המלית
  11. מגלגלים את הבצק סביב המלית
  12. מורחים מעט שמן על פני הבצק
  13. חורצים את נקניק השטרודל עם גב סכין כל 2-3 ס"מ חריץ
  14. לחמם תנור ל- 180 מעלות
  15. לשמן או לרפד בנייר אפייה, תבנית אפייה
  16. לסדר את נקניק השטרודל על התבנית
  17. חוזרים על הפעולה עם 2 כדורי הבצק הנוספים
  18. לאפות כ- 20-30 דקות עד השחמה
  19. בתום האפייה להוציא את המאפה להתקררות לטמפרטורת חדר
  20. אפשר לפזר אבקת סוכר מעל, ולהגיש

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: