מתכון מחמם ממרכז אירופה שמתאים לחג האילנות ||| שטרודל עם מלית אגוזים קצוצים עשירה בטעם ובאנרגיה ||| אפשר לשדרג ולהוסיף למלית כל מה שאוהבים והצעות בהמשך ||| בגרמנית נוסשטרודל ובאידיש ניסאר שטרודל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך
מצרכים (3 נקניקי שטרודל)
לבצק השטרודל
למלית
שדרוג המלית
- 100 גרם רחת לקום ורוד
- 50 גרם צימוקים
אופן הכנה
- בקערת מיקסר לשים את מצרכי הבצק עד אחידות
- מחלקים את הבצק ל- 3 כדורים שווים
- לשמן את כדורי הבצק ולעטוף בניילון נצמד
- להניח את כדורי הבצק העטופים 30 דקות בטמפרטורת חדר
- על משטח מקומח, לרדד כדור בצק, עם מערוך לעלה דק
- להמשיך למתוח את עלה הבצק מכל צדדיו
- לשמן את פני הבצק
- בקערה לערבב אגוזים טחונים עם סוכר וניל וריבה שבחרנו
- מפזרים לאורך עלה הבצק באופן אחיד את תערובת המלית
- שדרוג: מפזרים חתיכות רחת לקום ו/או צימוקים לאורך ועל המלית
- מגלגלים את הבצק סביב המלית
- מורחים מעט שמן על פני הבצק
- חורצים את נקניק השטרודל עם גב סכין כל 2-3 ס"מ חריץ
- לחמם תנור ל- 180 מעלות
- לשמן או לרפד בנייר אפייה, תבנית אפייה
- לסדר את נקניק השטרודל על התבנית
- חוזרים על הפעולה עם 2 כדורי הבצק הנוספים
- לאפות כ- 20-30 דקות עד השחמה
- בתום האפייה להוציא את המאפה להתקררות לטמפרטורת חדר
- אפשר לפזר אבקת סוכר מעל, ולהגיש
בתיאבון