ר.ב.דגנים יבואנית מקורמיק McCormick והילה וייס מציעים מתכון לט"ו בשבט ||| עוגת שקדים חלומית עם ריבת תפוז סיני בהכנה ביתית ||| השימוש בתמצית תפוז טהורה של מקורמיק מעניקה לעוגה ניחוח משכר של תפוזים ||| עוגה קלה להכנה שתקשט את שולחן החג ||| נפלאה להגשה לצד שתייה חמה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (לתבנית אינגליש קייק מוארכת)
לריבה
- 2 כוסות תפוז סיני
- 3/4 כוס סוכר
לעוגה
- 1 כוס שקדים טחונים
- 1 כוס שבבי קוקוס
- 1 כוס קמח כוסמין
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 2 ביצים L
- 4-5 טיפות תמצית תפוז טהורה של מקורמיק
- 1/2 כוס שמן חמניות
- 1/2 כוס ריבת תפוז סיני
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית כורכום
אופן הכנה
- הכנת הריבה: טוחנים בבלנדר את התפוז סיני
- מבשלים את מחית התפוז הסיני עם הסוכר על להבה בינונית עד שהריבה מסמיכה מעט והצבע הופך מצהוב לכתום
- מעבירים לצנצנת מעוקרת
- הכנת העוגה: בקערה גדולה מערבבים את השקדים, קוקוס, קמח, אבקת אפיה, קינמון, כורכום וסודה לשתייה
- בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, ריבה, תמצית תפוז טהורה ושמן
- מאחדים את בלילת הביצים לתוך תערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת בלילה נוזלית
- משמנים תבנית מוארכת
- מחממים תנור ל- 190 מעלות
- מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת
- אופים במשך 30-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש והעוגה שחומה למעלה
בתיאבון וחג האילנות שמח