חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מאקרוט מלטזי Maqrut

מאפה מתוק או עוגיה שמקורה במלטה ונפוצה גם בצפון אפריקה שם הוא נקרא מקרוד مقروض Makroudh ||| המאפה ממולא בתמרים ואגוזים בעל צורת יהלום – השם נובע מהצורה האופיינית הזו ||| הבצק עשוי בשילוב של סולת וקמח, מה שנותן למאפה מרקם וטעם מאוד ייחודים ||| ניתן לטגן את המקרוד או לאפות בתנור ||| מאקרוד פופולרי במרוקו ואלג'יר שם מכינים סוגים רבים ושונים של מאקרוד, שחלקם רק דומים במראה למקרוט המקורי אבל עם סוגי בצק או מלית שונים ומשונים, כמו למשל במטבח האלג'ירי יש מאקרוד עם מילוי בממרח שקדים ||| מאקרוד עם תמרים ודבש פופולרי גם במהלך עיד אל-פיטר בתום הרמאדן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מאקרוט במלטה או מאקרוד במרוקו (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לבצק

למלית

להגשה

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: מערבבים בקערה את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד
  2. הערה: אם יש צורך, מוסיפים מעט מים
  3. הכנת המלית: מרככים את התמרים במחבת
  4. מוסיפים את הקינמון והאגוזים ומערבבים לאחידות
  5. הכנת העוגיות: לוקחים נתח מתערובת הבצק ומשטחים את הבצק
  6. יוצרים מתערובת התמרים מעין נקניקיה
  7. שמים את נקניקיית התמרים על הבצק ועוטפים את התמרים
  8. חותכים לפרוסות באורך 3 ס"מ לערך
  9. מחממים תנור ל- 190 מעלות
  10. מרפדים תבנית עם נייר אפייה
  11. מסדרים את המאקרוד עם רווח קטן בתבנית המרופדת
  12. אופים 15-20 דקות עד הזהבה

הגשה

  • הגרסה העממית: בוזקים מי סוכר על המאקרוד האפוי, בעודו חם בתבנית
  • הגרסה המשודרגת: מגישים לצד צפיחית של דבש, וטובלים

בתיאבון بالصحه والعافيه

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *