מאפה מתוק או עוגיה שמקורה במלטה ונפוצה גם בצפון אפריקה שם הוא נקרא מקרוד مقروض Makroudh ||| המאפה ממולא בתמרים ואגוזים בעל צורת יהלום – השם נובע מהצורה האופיינית הזו ||| הבצק עשוי בשילוב של סולת וקמח, מה שנותן למאפה מרקם וטעם מאוד ייחודים ||| ניתן לטגן את המקרוד או לאפות בתנור ||| מאקרוד פופולרי במרוקו ואלג'יר שם מכינים סוגים רבים ושונים של מאקרוד, שחלקם רק דומים במראה למקרוט המקורי אבל עם סוגי בצק או מלית שונים ומשונים, כמו למשל במטבח האלג'ירי יש מאקרוד עם מילוי בממרח שקדים ||| מאקרוד עם תמרים ודבש פופולרי גם במהלך עיד אל-פיטר בתום הרמאדן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
למלית
- 1 ק"ג תמרים ללא גלעינים או מחית תמרים
- 1 כפית קינמון
- 250 גרם אגוזים קצוצים
להגשה
- דבש או מי סוכר
אופן הכנה
- הכנת הבצק: מערבבים בקערה את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד
- הערה: אם יש צורך, מוסיפים מעט מים
- הכנת המלית: מרככים את התמרים במחבת
- מוסיפים את הקינמון והאגוזים ומערבבים לאחידות
- הכנת העוגיות: לוקחים נתח מתערובת הבצק ומשטחים את הבצק
- יוצרים מתערובת התמרים מעין נקניקיה
- שמים את נקניקיית התמרים על הבצק ועוטפים את התמרים
- חותכים לפרוסות באורך 3 ס"מ לערך
- מחממים תנור ל- 190 מעלות
- מרפדים תבנית עם נייר אפייה
- מסדרים את המאקרוד עם רווח קטן בתבנית המרופדת
- אופים 15-20 דקות עד הזהבה
הגשה
- הגרסה העממית: בוזקים מי סוכר על המאקרוד האפוי, בעודו חם בתבנית
- הגרסה המשודרגת: מגישים לצד צפיחית של דבש, וטובלים
בתיאבון بالصحه والعافيه