עוגת שוקולד מבטיחה אוהדים רבים בכל מצב ואירוח ||| הפעם עוגה עם הרבה קקאו, שוקולד וגם שוקולד-צ'יפס למי שמפספס את הטעם ||| הרבה סוכר והרבה שוקולד הם בהחלט ערובה להצלחה ||| לא לשומרי משקל או דיאטה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית אינגליש קייק ארוכה או תבנית עגולה)
- 250 גרם חמאה רכה
- 150 גרם סוכר
- 10 גרם סוכר וניל
- קורט מלח
- 4 ביצים XL
- 250 גרם קמח
- 50 גרם קקאו
- 10 גרם אבקת אפייה
- 2 כפות חלב
- 150 גרם שוקולד צ'יפס
לציפוי
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, סוכר, סוכר וניל והמלח לתערובת אחידה
- מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך ערבוב כל ביצה במשך כדקה
- בקערה יבשה, מערבבים את הקמח, קקאו ואבקת האפייה לתערובת אחידה
- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים-חמאה תוך ערבול והוספת החלב
- מוסיפים את השוקולד צ'יפס לתערובת ומערבבים לפיזור אחיד
- ממלאים תבנית משומנת בבצק ומיישרים
- מכניסים לתנור למשך כ- 15 דקות
- מוציאים את התבנית מהתנור לרגע וחותכים לאורך העוגה באמצע בעזרת סכין
- מחזירים לתנור למשך 40-50 דקות נוספות
- מוציאים העוגה להתקררות לטמפרטורת החדר
- ממיסים את השוקולד לציפוי באמבט מרים (באן-מארי) או במיקרוגל
- מורחים את השוקולד המומס החם על העוגה המוגמרת
בתיאבון
2 Responses
לא הבנתי את החיתוך . לאורך עד הסוף? רק חיתוך של סימון?
חיתוך לאורך התבנית אם ארוכה או X אם עגולה, גם לעיצוב ובעיקר לחשיפת הבצק לחום בלב העוגה