חַבּוּשׁ או אַסְפַּרְגֵּל הוא פרי שלא מוכר לרבים וחבל ||| בישול איטי וארוך מאפשר אכילת חבוש תוך עידון טעמים ||| רוב החבושים חמוצים ומרירים וקשה מאוד לאכול אותם טריים ||| מומלץ לעשות מחבושים עוגה או ריבה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית קפיץ 24)
לבצק
- 100 גרם שמן זית עדין* (או 150 גרם חמאה)
- 300 גרם קמח
- 3 גרם סודה לשתייה
- 7 גרם אבקת אפייה
- 60 גרם סוכר
- 4 ביצים L
לריבה
- 1.1 ק"ג חבושים
- 100 גרם סוכר
- 8-12 ניצני ציפורן
- חתיכת קינמון
- 700 סמ"ק מים
אופן הכנה
- מקלפים את החבושים. חותכים אותם לפלחים ומסירים הגרעינים
- מכניסים לסיר את המים, סוכר, תבלינים והחבושים
- מבשלים כ -10 דקות על להבה נמוכה עד שהחבושים מבושלים אבל עדיין בעלי גוף
- נותנים לתכולת הסיר להתקרר לגמרי
- מקציפים את שמן הזית (או חמאה) עם הסוכר
- מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה
- קחו 1/4 מתכולת החבושים בסיר (כ-250 גרם. תשתמשו בפלחים הפחות יפים) וגם 200 סמ"ק מנוזל הבישול לקערת מעבד מזון
- כותשים את הפירות עם הנוזל לקבלת פירה נוזלי
- יוצקים את הנוזל לקערת הקצפת ומערבבים היטב לקבלת מסה אחידה
- הוסיפו לקערה את הקמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה וערבבו לקבלת בצק בעל מרקם אחיד
- משמנים או מרפדים בנייר אפייה, את תבנית הקפיץ העגולה 23-24 , ויוצקים את הבצק לתבנית
- מעל העוגה, סדרו את פלחי החבושים תוך שיוצרים עיגול נחמד
- מחממים תנור ל-190 מעלות
- אופים במשך כ- 50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
- מוציאים את העוגה מהתנור ומסירים את התבנית
- מגישים כשהעוגה קרירה או בטמפרטורת החדר
בתיאבון
* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית 75% מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו