חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת חבושים Quince

חַבּוּשׁ או אַסְפַּרְגֵּל הוא פרי שלא מוכר לרבים וחבל ||| בישול איטי וארוך מאפשר אכילת חבוש תוך עידון טעמים ||| רוב החבושים חמוצים ומרירים וקשה מאוד לאכול אותם טריים ||| מומלץ לעשות מחבושים עוגה או ריבה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת חבושים (צילום דני בר)

מצרכים (תבנית קפיץ 24)

לבצק

  • 100 גרם שמן זית עדין* (או 150 גרם חמאה)
  • 300 גרם קמח
  • 3 גרם סודה לשתייה
  • 7 גרם אבקת אפייה
  • 60 גרם סוכר
  • 4 ביצים L

לריבה

  • 1.1 ק"ג חבושים
  • 100 גרם סוכר
  • 8-12 ניצני ציפורן
  • חתיכת קינמון
  • 700 סמ"ק מים

אופן הכנה

  1. מקלפים את החבושים. חותכים אותם לפלחים ומסירים הגרעינים
  2. מכניסים לסיר את המים, סוכר, תבלינים והחבושים
  3. מבשלים כ -10 דקות על להבה נמוכה עד שהחבושים מבושלים אבל עדיין בעלי גוף
  4. נותנים לתכולת הסיר להתקרר לגמרי
  5. מקציפים את שמן הזית (או חמאה) עם הסוכר
  6. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה
  7. קחו 1/4 מתכולת החבושים בסיר (כ-250 גרם. תשתמשו בפלחים הפחות יפים) וגם 200 סמ"ק מנוזל הבישול לקערת מעבד מזון
  8. כותשים את הפירות עם הנוזל לקבלת פירה נוזלי
  9. יוצקים את הנוזל לקערת הקצפת ומערבבים היטב לקבלת מסה אחידה
  10. הוסיפו לקערה את הקמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה וערבבו לקבלת בצק בעל מרקם אחיד
  11. משמנים או מרפדים בנייר אפייה, את תבנית הקפיץ העגולה 23-24 , ויוצקים את הבצק לתבנית
  12. מעל העוגה, סדרו את פלחי החבושים תוך שיוצרים עיגול נחמד
  13. מחממים תנור ל-190 מעלות
  14. אופים במשך כ- 50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
  15. מוציאים את העוגה מהתנור ומסירים את התבנית
  16. מגישים כשהעוגה קרירה או בטמפרטורת החדר

בתיאבון

* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית 75% מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *