דלעת יכולה להפוך לסופגניות או דונאטס ||| תחליף לסופגניות השמנות תוכלו למצוא במתכון זה ||| אפשר להכין דונאטס בתבנית מתאימה או גם קאפקייק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (12 דונאטס)
- 300 גרם דלעת ללא הקליפה וגרעינים, בקוביות קטנות
- 200 גרם סוכר חום
- 200 גרם דבש (או סילאן או מייפל)
- 1.5 כפיות פלפל שחור
- 1/2 מלח
- 4 כפיות קינמון
- 2 כפיות ג'ינג'ר
- 1/2 כפית מוסקט
- 2 ביצים XL
- 100 גרם שמן זית עדין*
אופן הכנה
- לבשל את הדלעת ולעשות ממנה פירה
- לערבב בקערה את המצרכים היבשים לקבלת מסה אחידה
- להוסיף המצרכים הרטובים ולערבב לקבלת בצק אחיד
- לחמם תנור ל-170 מעלות
- לשפוך הבצק לתבנית סיליקון של טבעות דונאטס
- להכניס לאפייה של 20 דקות
להגשה
חם, עם מעט סטכר, מייפל או דבש מעל.
בתיאבון
* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית 75% מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו