מתכון: דונאטס דלעת אפויות וטבעוניות

דלעת יכולה להפוך לסופגניות או דונאטס ||| תחליף לסופגניות השמנות תוכלו למצוא במתכון זה ||| אפשר להכין דונאטס בתבנית מתאימה או גם קאפקייק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

דונאטס דלעת אפוי (צילום דני בר)

מצרכים (12 דונאטס)

  • 300 גרם דלעת ללא הקליפה וגרעינים, בקוביות קטנות
  • 200 גרם סוכר חום
  • 200 גרם דבש (או סילאן או מייפל)
  • 1.5 כפיות פלפל שחור
  • 1/2 מלח
  • 4 כפיות קינמון
  • 2 כפיות ג'ינג'ר
  • 1/2 כפית מוסקט
  • 2 ביצים XL
  • 100 גרם שמן זית עדין*

אופן הכנה

  1. לבשל את הדלעת ולעשות ממנה פירה
  2. לערבב בקערה את המצרכים היבשים לקבלת מסה אחידה
  3. להוסיף המצרכים הרטובים ולערבב לקבלת בצק אחיד
  4. לחמם תנור ל-170 מעלות
  5. לשפוך הבצק לתבנית סיליקון של טבעות דונאטס
  6. להכניס לאפייה של 20 דקות

להגשה

חם, עם מעט סטכר, מייפל או דבש מעל.

בתיאבון

* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית 75% מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו

כתיבת תגובה