בכל מקום כבר מוכרים המון סופגניות ||| לחג חנוכה שמתקרב, מתכון מ-ע-ו-ל-ה לסופגניות טבעוניות ||| אפשר לעשות מהבצק….דונאטס ||| ומה לקשט מעל? כיד הדמיון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1/2 ק"ג קמח כוסמין
- 5 כפות שמרים יבשים
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 3 כפות שמן זית עדין
- 110 גרם רסק תפוחי עץ
- 1/2 כוס מים (או חלב צמחי) פושרים
- לטיגון עמוק: שמן קנולה
- למילוי: ריבה שאוהבים או כל רביכה מתוקה אחרת
- לקישוט: אבקת סוכר או שוקולד נמס
אופן הכנה
- בקערת מיקסר, מערבבים את הקמח, שמרים וסוכר לתערובת אחידה
- מוסיפים לתערובת הקמח את רסק התפוחים, מלח, חלב צמחי והשמן זית
- מעבדים במיקסר עם וו לישה למשך כ- 10 דקות עד שכל המצרכים מתאחדים
- מניחים את הבצק בקערה משומנת
- עוטפים בניילון ניצמד ומכסים במגבת יבשה ונקייה
- משהים להתפחה במשך כ- 1.5 שעות
- מרדדים את הבצק לעובי של כ- 1 ס"מ
- קורצים עיגולים עם כוס ומניחים על תבנית אפייה עם נייר אפייה
- מכסים הכול בניילון נצמד ומעל מגבל ומשהים 1.5-2 שעות להתפחה נוספת
- מרתיחים סיר שמן עמוק
- מטגנים כל יחידה משני הצדדים עד קבלת צבע זהוב
- לאחר הטיגון מניחים על נייר סופג לספיחת השמן ככל הניתן
- ממלאים בריבה האהובה
- בוזקים מעל מעט אבקת סוכר, או שמצפים בשוקולד מריר או כל קישוט אחר אהוב
- הערה: אפשר להכין מהמתכון גם דונאטס. יוצרים חור במרכז הכדורים לאחר ההתפחה (שלב 9) ומטגנים.
בתאבון