חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סופגניות או דונאטס טבעוני

בכל מקום כבר מוכרים המון סופגניות ||| לחג חנוכה שמתקרב, מתכון מ-ע-ו-ל-ה לסופגניות טבעוניות ||| אפשר לעשות מהבצק….דונאטס ||| ומה לקשט מעל? כיד הדמיון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סופגניות לרוב או ברלינר (צילום דני בר)

מצרכים

  • 1/2 ק"ג קמח כוסמין
  • 5 כפות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית עדין
  • 110 גרם רסק תפוחי עץ
  • 1/2 כוס מים (או חלב צמחי) פושרים
  • לטיגון עמוק: שמן קנולה
  • למילוי: ריבה שאוהבים או כל רביכה מתוקה אחרת
  • לקישוט: אבקת סוכר או שוקולד נמס
עוגיות או סופגניות יין (צילום מהרשת עפ"י סעיף 27א חוק זכויות יוצרים)

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר, מערבבים את הקמח, שמרים וסוכר לתערובת אחידה
  2. מוסיפים לתערובת הקמח את רסק התפוחים, מלח, חלב צמחי והשמן זית
  3. מעבדים במיקסר עם וו לישה למשך כ- 10 דקות עד שכל המצרכים מתאחדים
  4. מניחים את הבצק בקערה משומנת
  5. עוטפים בניילון ניצמד ומכסים במגבת יבשה ונקייה
  6. משהים להתפחה במשך כ- 1.5 שעות
  7. מרדדים את הבצק לעובי של כ- 1 ס"מ
  8. קורצים עיגולים עם כוס ומניחים על תבנית אפייה עם נייר אפייה
  9. מכסים הכול בניילון נצמד ומעל מגבל ומשהים 1.5-2 שעות להתפחה נוספת
  10. מרתיחים סיר שמן עמוק
  11. מטגנים כל יחידה משני הצדדים עד קבלת צבע זהוב
  12. לאחר הטיגון מניחים על נייר סופג לספיחת השמן ככל הניתן
  13. ממלאים בריבה האהובה
  14. בוזקים מעל מעט אבקת סוכר, או שמצפים בשוקולד מריר או כל קישוט אחר אהוב
  15. הערה: אפשר להכין מהמתכון גם דונאטס. יוצרים חור במרכז הכדורים לאחר ההתפחה (שלב 9) ומטגנים.

בתאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *